Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5/5/2010

Τα συναισθήματά μου παραμένουν τα ίδια όπως εχθές. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα απλά να καταγράψω τις εμπειρίες μου από την χθεσινή μέρα μέσα από τα δικά μου μάτια.
Τα πάντα έχουν σκεπαστεί και έχουν αλλοιωθεί από το θλιβερό συμβάν της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της Marfin (από τις οποίες η μία ήταν έγκυος). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει και μακάρι να βρουν το κουράγιο οι οικογένειές τους να ξεπεράσουν το τραγικό αυτό συμβάν. Πάνω σε αυτό το συμβάν όμως θα πρέπει επιτέλους να χυθεί άπλετο φως. Να τιμωρηθούν με τις πιο αυστηρές ποινές τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Οι φονιάδες που έριξαν τις Μολότοφ οι περίφημοι γνωστοί - άγνωστοι, οι υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες της τράπεζας που λειτουργούσαν μία τράπεζα χωρίς έξοδο κινδύνου και σύστημα πυρόσβεσης , και οι υπεύθυνες υπηρεσίες της νομαρχίας, του κράτους και της πυροσβεστικής που έκαναν τα στραβά μάτια και έδωσαν πιστοποιητικό λειτουργίας. Εδώ θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που δωροδοκήθηκαν και δωροδόκησαν γιατί έχουν υπάρξει και τέτοιοι σε αυτή την υπόθεση και είναι αυτοί που υπέγραψαν την άδεια λειτουργίας. Ευθύνες έχουν και όσοι υποχρέωσαν αυτούς τους εργαζόμενους να κλειστούν σαν τα ποντίκια μέσα σε αυτό το κτίριο στην συγκεκριμένη συγκυρία με απειλές του στυλ όποιος φύγει να μην έρθει αύριο στην εργασία κλπ. Πως αισθάνονται αλήθεια σήμερα για το κατόρθωμά τους;
Αναφορικά τώρα με την συγκέντρωση η εντύπωσή μου είναι ότι είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την εποχή του γιαννίτση. Εκτιμώ ότι ο κόσμος που συμμετείχε πλησίαζε ή ξεπερνούσε τις 200000. Ήταν μία βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι θα περάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν πρέπει το θλιβερό συμβάν να αποτρέψει τον κόσμο από την συνέχιση του αγώνα αυτού. Άλλωστε πάνω σε αυτό το γεγονός επένδυσαν πολλά από χθες οι πολιτικοί μας και οι δημοσιογράφοι-τσιράκια. Απίστευτα τρομακτικά ρεπορτάζ για τον κίνδυνο χρεωκοπίας , απίστευτα φοβική η ομιλία του παπανδρέου. Δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο ή το βουλώνουμε ή χρεωκοπούμε. Άλλωστε τα ρεπορτάζ και τα γεγονότα ήταν καταιγιστικά. Έβγαλαν λέει ταξιδιωτική οδηγία εναντίων της χώρας μας η βουλγαρία και τα σκόπια. Καταστρέφεται ο τουρισμός μας.
Ρε δε πάτε στο διάολο όλοι σας παλιοξεφτύλες. Έχετε δει πουθενά βούλγαρους και σκοπιανούς τουρίστες; Πάλι καλά που δεν μας είπατε για το πακιστάν και την ζιμπάμπουε (προς Θεού δεν έχω απολύτως τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς). Αλήθεια γιατί δεν στεναχωριέσται για τους έλληνες τουρίστες που κάθε χρόνο αποτελούν το μεγάλο κομμάτι τον εσόδων του τουρισμού και οι οποίοι φέτος σε μεγάλο ποσοστό δεν θα κάνουν καθόλου διακοπές;
Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε τα αυτιά μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα όλο και πιο πολλοί κάθε μέρα για να μην περάσει κανένα από τα μέτρα αυτά. Αυτοί που πλούτισαν αυτοί να πληρώσουν όχι εμείς. Εμείς έχουμε πληρώσει ήδη πολλές φορές και πολύ ακριβά. Περιφρουρώντας ακόμη καλύτερα τις δυναμικές μας συγκεντρώσεις για να κρατήσουμε μακριά όλα αυτά τα παράσιτα που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σήμερα στον δίκαιο αγώνα μας. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας.
Λίγα λόγια σκόρπια για χθες με διάφορα σκηνικά που έπεσαν στην αντίληψή μου.
Χθες ο περισσότερος κόσμος που βρέθηκε στο σύνταγμα θα πήρε χαμπάρι τους ακροδεξιούς που γύρναγαν ανάμεσα στο πλήθος προσπαθώντας εκμεταλλευόμενοι τον θυμό του κόσμου να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Με ναζιστικά κουρέματα, γυμνασμένα σώματα, φασιστικά τατουάζ και μαύρα μπλουζάκια με την μεγάλη ελλάδα και τα γνωστά σλόγκαν ξεχώριζαν φωνάζοντας συνθήματα γηπεδικής προέλευσης και καλώντας σε βίαιες πράξεις. Όσο επικίνδυνα είναι τα παράσιτα που πετάνε μολότοφ άλλο τόσο είναι και αυτά τα φασιστοειδή.
Υπήρξαν απίστευτες αντιδράσεις από απλούς ανθρώπους χωρίς ίχνος βιαιότητας εναντίον των δυνάμεων καταστολής (μιλάω για τα στενά της ερμού). Τους ζητούσαν να τους εξηγήσουν τον λόγο που τους πέταγαν χημικά και δακρυγόνα και τους καλούσαν να πάνε μαζί τους.
Εντυπωσιακή η αντίδραση των απλών ανθρώπων για τους πολιτικούς. Κυριάρχησαν τα συνθήματα "Κλέφτες, κλέφτες.." και "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".
Μία είδηση ακόμη που προκαλεί απορία. Φωτιά στον 4ο όροφο του υπουργείου οικονομικών όπου υπάρχουν οι φάκελλοι των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπήκε από μολότοφ δεν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Κάμερες δεν έχετε σε αυτό το υπουργείο. Ο λαός σοφά λέει "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται". Βρείτε και δώστε λοιπόν τα ονόματα των λύκων αυτών..
Όλοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στις 6 το απόγευμα για να συνεχίσουμε την αντίστασή στα μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν. Μαζικά , δυναμικά να δώσουμε παρόν περιφρουρώντας τις συγκεντρώσεις μας από τα παράσιτα (κάθε χρώματος). Και να μην ξεχάσουμε να σταθούμε ένα λεπτό στο σημείο όπου τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους. Και σε εκείνο το ένα λεπτό να σκεφτεί ο καθένας μας τις ευθύνες που έχουν οι φονιάδες και οι φυσικοί και οι ηθικοί (που προκλητικά χαμογελούν και μας δείχνουν τον αριθμό των κότερων που έφτιαξαν κλέβοντας τον δικό μας ιδρώτα και ξεπουλώντας σε ξένους την πατρίδα μας).

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών νέων παιδιών. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κουράγιο για άλλα λόγια. Μόνο οργή και θυμός για τους υπεύθυνους του τραγικού γεγονότος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.

Όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ -- ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

Δεν νομίζω σε κανέναν νοήμωνα άνθρωπο να προκαλεί απορία η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες.
Στόχος ένας και μοναδικός. Να συκοφαντηθεί η μοναδική φωνή που συντάσσεται πλήρως με την φωνή του δοκιμαζόμενου Έλληνα, να σταματήσει το ΠΑΜΕ να τους χαλάει την εικόνα του υποταγμένου "φουκαρά" Έλληνα, την εικόνα του Έλληνα ζητιάνου της Ευρώπης.
Σε συνεργασία με όλες αυτές τις εταιρείες των image makers που χρησιμοποιούν σε κάθε προεκλογική περίοδο και που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας παρουσιάζουν σαν αλήθειες τα ψέματα τους, τους μεγαλοεκδότες μεγαλοδημοσιογράφους πληρωμένους κοντυλοφόρους, τους δήθεν ανεξάρτητους όπου τίποτα δεν γράφεται τυχαία όπως λένε troktiko blog κλπ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία που βρίθει από ψέματα και υπερβολές.
Έχουμε από το πρωϊ την επίθεση στο ΠΑΜΕ για το πανό στην ακρόπολη που μας καταστρέφει τον τουρισμό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας λέει τα μύρια όσα (χρησιμοποίησε και την έκφραση το ψέμα έχει κοντά ποδάρια), τις απίστευτες μπούρδες των υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ειδικά διαφόρων που έχουν διατελέσει και αρχισυνδικαλιστές (Πρωτόπαπας, Πολυζογόπουλος) , την εμφάνιση του Μητσοτάκη αφού βλέπεται ο Πάγκαλος είναι στην Κινα αλλιώς θα αναλάμβανε αυτός την δουλειά, τις απίστευτες αθλιότητες από το MEGA , τον ΣΚΑΙ, τα δήθεν ανεξάρτητα blogs και τέλος τις απειλές των ξένων υπουργών και άλλων για το τι μας περιμένει αν δεν δεχτούμε τα μέτρα.
Τι να πούμε για όλα αυτά :
Κύριοι καλός ο πολιτισμός είμαστε περήφανοι για ότι έχουν κάνει οι πρόγονοί μας αλλά επειδή ο πολιτισμός δεν τρώγεται ήρθε ο καιρός να αφήσουμε και εμείς (ίσως η πλέον ευτελισμένη γενιά Ελλήνων) κάτι στα παιδιά μας για το οποίο θα είναι υπερήφανα. Την αντίστασή μας στην δικτατορία του ΔΝΤ και την υποδούλωση και εξαθλίωση της χώρας μας. Δεν γίνεται να δεχτούμε αυτά τα μέτρα, δεν μας επιτρέπεται να καταδικάσουμε τα παιδιά μας. Τι θα τους απαντήσουμε όταν θα μας ρωτήσουν αύριο γιατί ρε πατέρα δεν κάνατε κάτι τότε; γιατί; Γιατί έπρεπε να προστατέψουμε τον τουρισμό; Και πιστεύει κανένας ότι θα είναι αποδεχτή απάντηση αυτή.........;
Κύριε εκπρόσωπε της κυβέρνησης των μεγαλύτερων ψευταράδων που έχει περάσει από αυτή την χώρα μια σοφή έκφραση του λαού μας που ίσως σας συνεφέρει "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". Κοιτάξτε λίγο τις δηλώσεις σας χθες , προχθές , πριν δέκα μέρες, πριν ένα μήνα , πριν τις εκλογές και μετά τα ξαναλέμε για τα κοντά ποδάρια του ψέματος. Σύντομα άλλωστε το μακρύ ποδάρι του Υπερήφανου Ελληνικού Λαού (σε αντίθεση με τους υπόδουλους κυβερνήτες του) θα σας στείλει εκεί που έχει στείλει τόσους και τόσους ξεφτυλισμένους προδότες και ψέφτες στον αγύριστο.
Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (ΘΑΣΟΚ καλύτερα) τώρα τι να πεις για αυτούς. Ισχύουν τα ίδια με τον προηγούμενο. Μόνο μια κουβέντα ακόμη επειδή σε αυτή την ζωή όλα πληρώνονται μήπως θα έπρεπε να κρυφτούν για λίγο (καμμιά εκατοστή χρόνια βρε αδερφέ). Ο κόσμος τους έχει σιχαθεί (ειδικά πρώην συνδικαλιστές) και οι αντιδράσεις για όσους δεν διαχωρήσουν τώρα άμεσα την θέση τους θα είναι εντελώς απρόβλεπτες.
Για τους υπόλοιπους τι να πω. Όλοι έχουν την ιστορία τους και η ιστορία του Μητσοτάκη, του Πάγκαλου, των μεγαλοδημοσιογράφων του MEGA και του ΣΚΑΙ είναι πασίγνωστη. Πάντα είχαν συμμάχους τους εχθρούς των εργαζομένων.
Τα ανεξάρτητα blogs πχ το τρωκτικό με σλόγκαν "Τίποτα δεν γράφεται τυχαία" από το πρωϊ λύσσαξε με το ΠΑΜΕ. Απίστευτα ψέμματα (βέβαια για όποιον ανατρέξει τις δημοσιεύσεις του θα δει ότι το συγκεκιμένο blog βρίθει από μίσος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ) και αισχρή επιχηρηματολογία.
Οι ξένοι παράγοντες ΣΟΙΜΠΛΕ και οι υπόλοιποι υπαλληλίσκοι της χούντας του ΔΝΤ και της ΕΕ μας απειλούν ότι αν δεν δεχτούμε τα μέτρα, αν δεν υπογράψουμε την θανατική μας καταδίκη και των εξεφτελισμό μας δεν θα μας δανείσουν με τους τοκογλυφικούς όρους τους. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν έναν υπερήφανο λαό με ψέματα και στημένα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για να μην βγει αύριο(σήμερα) στον δρόμο. Φοβούνται την δύναμή του, το μήνυμα που θα στείλει παντού και κάνουν μαζί με τους ντόπιους υποτακτικούς (γερμανοτσολιάδες) ότι μπορούν.

Μόνο μία απάντηση πρέπει σε όλους αυτούς μαζική και δυναμική συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Το μήνυμα μας αύριο να ακουστεί παντού στο μαξίμου, στη βουλή, στο βερολίνο , νέα υόρκη, στο λονδίνο αλλά και στους άλλους λαούς που υποφέρουν στο μπουένος άιρε, στην βουδαπέστη, στο βουκουρέστι. Να μας ακούσει ο Περικλής που λυσσάξατε σήμερα, ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, ο Πέτρουλας, ο Λαμπράκης, ο Βελουχιώτης, ο Μπελογιάννης, οι νεκροί του Πολυτεχνείου μας και τόσοι και τόσοι περήφανοι προγονοί μας. Να δουν ότι οι αγώνες και οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες αλλά ακόμη και εμείς οι πλέον ξεφτυλισμένη και ωχαδερφίστικη γενιά Ελλήνων όταν απειλείται η αξιοπρέπειά μας και η ανεξαρτησία μας παλεύουμε και αγωνιζόμαστε.
Να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη ώστε η φωνή μας να φτάσει στις μελλοντικές γεννιές και στα παιδιά μας για να δούν ότι οι πατεράδες τους δεν άφησαν δικαιώματα δεκαετιών που καταχτήθηκαν με αίμα και αγώνα να χαθούν σε μια βραδιά.

Μόνο τότε θα μπορούμε σε λίγα χρόνια περήφανοι, ελεύθεροι, ανεξάρτητοι Ελληνες να κοιτάξουμε τα παιδιά μας κατάματα και να τους πούμε : "όταν δοκίμασαν να μας κλέψουν την ζωή μας και τα δικαιώματά μας τους δώσαμε ένα πολύ γερό μάθημα που το θυμούνται ακόμη και σήμερα". Όσο και αν χρειστεί να πληρώσουμε εμείς (αφού δικό μας λαθος είναι που ενεχτήκαμε τόσα χρόνια να μας κυβερνάνε κλέφτες και απατεώνες).
ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ. ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λόγια από εδώ και πέρα ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ. Ραντεβού αύριο στις γειτονιές όλης της Ελλάδας.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ

Το ψέμα
Σε μία σειρά από συζητήσεις και δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης με άραβες επενδυτές γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την στρατηγικής σημασίας συμφωνία και "εξαγορά" των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την ADM. Όπως τονίζετε θα ακολουθήσουν και άλλες τεράστιας στρατηγικής σημασίας επενδύσεις.
και η αλήθεια
Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι 1200 περίπου εργαζόμενοι συμπλήρωσαν 2 μήνες απλήρωτοι και μόνο λόγια και υποσχέσεις.
Από ότι φαίνεται και αυτοί ακολουθούν την πορεία των 160 περίπου εργαζομένων (και πρώην συναδέλφων τους) από την εταιρεία τροχαίου υλικού που ξεπέρασαν τον ένα χρόνο απλήρωτοι.
Σε όλους αυτούς ας προσθέσουμε και ένα σωρό προμηθευτές και εργολάβους οι οποίοι δεν πληρώνονται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγώντας σε μαρασμό πολλές εκατοντάδες οικογένειες.
Και μέσα σε όλα αυτά ο ιδιοκτήτης ThyssenKrupp έχοντας κόψει οποιαδήποτε χρηματοδότηση αφήνει τις υποδομές του ναυπηγείου (γερανούς, δεξαμενές, κτιριακές εγκαταστάσεις, οχήματα κλπ) να σαπίζουν και να βγαίνουν το ένα μετά το άλλο εκτός λειτουργίας. Όσο περνάει ο καιρός όλο και θα δυσκολεύει η πιθανότητα να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά.

Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών (Κράτος, ThyssenKrupp, ADM) μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας. Αλλά το να παρουσιάζεται σαν ολοκληρωμένη μια συμφωνία χωρίς να είναι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσδώσει μεγαλύτερη καθυστέρηση και να εντείνει τις ήδη αυξημένες ανησυχίες χιλιάδων εργαζομένων.
Κρίμα γιατί σε αυτές τις δύσκολες περιόδους η συγκεκριμένη επιχείρηση θα μπορούσε να δώσει ανάσες οικονομικής ανακούφισης σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων και επιχειρήσεων.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

Παρακάτω ακολουθεί η πρόταση νόμου την οποία καταθέτει σήμερα το ΚΚΕ προς ψήφηση και αφορά την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Το link από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ ακολουθεί:
http://www.kke.gr/nom_ergo_-_protaseis_nomoy/protash_nomoy_%C2%ABgia_thn_katarghsh_ths_boyleytikhs_syntakshs%C2%BB?act=2&morf=1&tab=1

KKE
Πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ «Για την κατάργηση της Βουλευτικής σύνταξης»
Κοινοβουλευτική ομάδα
Αιτιολογική Έκθεση
Αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη
αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά
αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης.
Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή
για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση τους.
Άλλωστε με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την Λαϊκή Εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία που ο
κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, τα αντιπροσωπευτικά σώματα θα μετατραπούν σε
εργαζόμενα σώματα εκπροσώπων που είναι ανακλητοί και δεν ξεκόβουν από την παραγωγή αλλά αποσπώνται
ανάλογα με τις ανάγκες.
Από την σκοπιά αυτή τοποθετείται το ΚΚΕ και όσον αφορά την βουλευτική σύνταξη και όσον αφορά την
μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει τα τελευταία χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την βουλευτική σύνταξη, η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει
να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον
ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της
σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις.
Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε
συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η
συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του
βουλευτή.
Β΄ Επί των άρθρων
Άρθρο 1ο
Προβλέπεται η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.
Άρθρο 2ο
Προβλέπεται ότι ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό
φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.
Άρθρο 3ο
Ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις
του κάθε ασφαλιστικού φορέα.
Άρθρο 4ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης .
Αθήνα 3-5 -2010

Οι προτείνοντες βουλευτές
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΝΟΣ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Πρόταση Νόμου
«Για την κατάργηση της Βουλευτικής σύνταξης »
Άρθρο 1ο
Καταργείται η βουλευτική σύνταξη και σταματά κάθε συνταξιοδοτική παροχή λόγω βουλευτικής θητείας.
Άρθρο 2ο
Ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό ταμείο στο
οποίο ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του.
Άρθρο 3ο
Ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις
του κάθε ασφαλιστικού φορέα.
Άρθρο 4ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης .
Αθήνα 3 -5 -2010
Οι προτείνοντες βουλευτές
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΝΟΣ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΥΝΘΗΜΑ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΕΦΤΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ
ΤΟ'ΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΚΟΠΟ
ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗ ΦΤΗΝΟ.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ανακοινώθηκαν τα «δίκαια μέτρα» της «ανεξάρτητης» κυβέρνησής μας. Όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου (σχετικά με την σκληρότητα των μέτρων και το πώς θα καταφέρουν να αντέξουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι – αυτή ήταν η ερώτηση του ξένου δημοσιογράφου) τα μέτρα της κυβέρνησης είναι τέτοια που να μπορούμε να τα αντέξουμε. Εγώ βέβαια δεν θυμάμαι να ήρθε από το σπίτι μου ο υπουργός, να κάτσαμε κάτω να βάλαμε τα έσοδα μου και τα έξοδα μου και να βρήκαμε τι μου περισσεύει για να μου το κλέψει.

Γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα καθώς και τα προηγούμενη αποτελούν κλοπή. Στα 16 χρόνια εργασίας μου έχω πληρώσει απίστευτα ποσά σε φορολογία σαν μισθωτός ικανοποιητικά αμειβόμενος. Έχω δουλέψει πάρα πολύ και σκληρά όλα αυτά τα χρόνια έχοντας πάντα ως συνέταιρο το κράτος (με την υψηλή φορολογία) και το ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο μηχανικών με τις υπέρογκες κρατήσεις του). Ποτέ δεν έκρυψα, ούτε αρνήθηκα να πληρώσω κάθε είδους εισφορά. Σε κάθε αγορά μου κατέβαλλα όλους τους φόρους πληρωμένους στο ακέραιο και μετρητοίς. Δεν με βοήθησε κανένας (ούτε μέσο είχα, ούτε γνωριμίες). Οι γονείς μου (εργάτης ο πατέρας μου σε πολύ ανθυγιεινή εργασία) με μεγάλες στερήσεις με βοήθησαν να σπουδάσω.

Σήμερα λοιπόν αυτοί οι απατεωνίσκοι δήθεν για την σωτηρία της χώρας καταπατούν κάθε μου δικαίωμα. Και όλα αυτά γιατί για δεκάδες χρόνια αυτός ο συρφετός ανίκανων και ανεπάγγελτων λαμογιών κατέκλεψε τον πλούτο της χώρας μας (τι έκαναν αν δεν τα ξέρεις πράγμα απίθανο μπορείς να τα δεις σε άλλο ποστ).

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας για να βγω στην σύνταξη (περισσότερες εισφορές – μικρότερη σύνταξη αφού άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού).

Απελευθερώνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις (άρα στα 55 μου θα είναι εύκολο για τον τότε εργοδότη μου να με διώξει ελεύθερα με μικρή αποζημίωση φέρνοντας στην θέση κάποιον πολύ νεότερο με πολύ λιγότερα χρήματα). Αυτό το ονομάζουν οι αναθεματισμένοι αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Σαν δε ντρέπεστε.

Αύξησαν το ΦΠΑ ξανά (πριν τρία χρόνια ήταν 8 και 18 και τώρα έγινε 11 και 23). Αν υποθέσουμε ότι ξοδεύουμε για αγορές 15000 € τον χρόνο η μείωση στο εισόδημα μας φτάνει τα 450 €!!!!!!

Αύξησαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά. Και αν για τα ποτά και τα τσιγάρα το έκαναν για την υγεία μας. Τρομάρα τους!!!. Η αύξηση στην βενζίνη περίπου 0,5 € το λίτρο επιβαρύνει απίστευτα τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Εγώ προσωπικά χρειαζόμουν (έχω πετσοκόψει την χρήση του αυτοκινήτου πια) περίπου 800 – 1000 λίτρα ετησίως. Δηλαδή άλλα 400 – 500 €.

Δυστυχώς επειδή η σύζυγος μου τυγχάνει να είναι εκπαιδευτικός (που αφού για 5-6 χρόνια έμεινε άνεργη διορίστηκε την δεύτερη φορά που συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αφού περιπλανήθηκε ανά την Ελλάδα μετά από τρία χρόνια συγκέντρωσε τα απαραίτητα μόρια για να πάρει την μετάθεση και να μπορέσουμε να στήσουμε την οικογένειά μας). Το κακό είναι ότι ενώ δεν κάναμε καμία παρανομία, δεν χρησιμοποιήσαμε μέσο ή γνωστό, αντέξαμε 8 χρόνια ταλαιπωρίας για να μπορέσουμε να βάλουμε την ζωή μας σε μία σειρά, δεν υπολογίσαμε τους απατεώνες χαραμοφάηδες της πολιτικής. Έτσι από την αρχή της χρονιάς έχει χάσει το ένα τρίτο των ετησίων αμοιβών της τουλάχιστον. Και μπορείτε βέβαια να φανταστείτε ότι σε αυτά τα χρήματα είχαμε στηρίξει ένα στεγαστικό δάνειο που έχουμε. Ο υπουργός βέβαια ξέχασε να μας ρωτήσει για αυτό και υπέθεσε ότι δεν τα χρειαζόμαστε. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΥΛΕΣ μόνο αυτό έχω να πω. Τα δικά σας εγκλήματα τα πληρώνουν τα δικά μου παιδιά χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη, αλλά και επειδή έχω στην ζωή μου μάθει να παλεύω και να αγωνίζομαι ΔΕΝ είμαι διατεθειμένος να καθίσω και να δεχτώ όλα τα παραπάνω χωρίς αντίδραση. Θα παλέψω όπως ήδη το κάνω και το έχω κάνει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ενάντια σε όλους αυτούς που με κλέβουν. Μου κλέβουν την ζωή μου, τα όνειρά μου , τις ελπίδες μου. Κλέβουν το μέλλον των παιδιών μου, των γονιών μου , των αδερφιών μου, των φίλων μου, των συναδέλφων μου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ με κάθε τρόπο σε όλους αυτούς που μας υποδούλωσαν στην χούντα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Και να θυμάσαι μπορείς να πέσεις, επιβάλλετε όμως να ξανασηκωθείς!!!!!

ΥΓ. Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα σε αυτή την χώρα αν υπήρχαν άνθρωποι που να ασκούσαν το επάγγελμα του δημοσιογράφου με τον τρόπο που το κάνουν στις άλλες χώρες. Χωρίς στημένες – εύκολες ερωτήσεις αλλά με καίριες – αιχμηρές ερωτήσεις όπως αυτές που θέλει να κάνει ο κάθε πολίτης. Στην χώρα μας δεν υπάρχουν τέτοιοι επαγγελματίες (μόνο κάτι γλύφτες υποταχτικοί).

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Συγγνώμη από τα παιδιά μας

Έχοντας συμπληρώσει περίπου 25 χρόνια λειτουργίας μέσα στον παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας, με συμμετοχή άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο ενεργή στα πολιτικά πράγματα πάντα με την σημαία του ΚΚΕ (θα μπορούσα να μην το ανέφερα αλλά θέλω μέσα από αυτό το ιστολόγιο όσοι ελάχιστοι με διαβάζουν να ξέρουν ότι πάντα θα είμαι απόλυτα ειλικρινής) σήμερα θα ήθελα να απολογηθώ στα παιδιά μου και στα παιδιά των υπολοίπων συνανθρώπων μου για το χάλι που έφτασε η χώρα μας.
Κάτι που αρχικά θα έπρεπε να έχει γίνει και από τους δικούς μας γονείς παρ' όλο που αυτοί έχουν ένα τεράστιο ελαφρυντικό. Έζησαν ή για την ακρίβεια επέζησαν σε μια χώρα τσακισμένη και κατεστραμμένη από τους φίλους μας (γιατί οι γερμανοί είναι φίλοι μας - αυτό είναι πασιφανές) και τον εμφύλιο πόλεμο (την χειρότερη μορφή πολέμου που μπορεί να υπάρξει) που ακολούθησε τον β' παγκόσμιο. Ο εμφύλιος για να μην ξεχνιόμαστε είναι έργο των υπόλοιπων παραδοσιακών φίλων μας (άγγλων και αμερικάνων). Μέσα στην απόλυτη φτώχια, στην εξαθλίωση, στις διώξεις, τον φόβο και την δικτατορία που ακολούθησε μπορούν να χωρέσουν χιλιάδες διακιολογίες για τους πατεράδες μας.
Παρ' όλα αυτά όταν βρέθηκαν στον γύψο από την αμερικανόφερτη χούντα πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και τελικά κατάφεραν να απελευθερώσουν την πατρίδα μας. Μετά βέβαια έκατσαν πάνω στις δάφνες τους και άφησαν ένα μάτσο απατεώνες και λαμόγια να ξεπουλάνε και να κλέβουν τα πάντα σε αυτή την χώρα συμπεριφερόμενοι σαν να πρόκειτε για το τσιφλίκι τους.
Ας αφήσω όμως τους πατεράδες μας και ας έρθω σ'εμάς μιας και ξεκίνησα να γράφω γι' αυτό.
Από την ημέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου να καταλαβαίνει την πολιτική θυμάμαι τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια τζάκια να καταδυναστεύουν την ζωή αυτού του άμοιρου τόπου. Να περνάνε την εξουσία και την θέση στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Να διορίζουν εξαγοράζοντας δυστυχισμένες συνειδήσεις. Να κατασπαταλούν με γνωστούς, φίλους, κουμπάρους και κομματόσκυλα τον δημόσιο πλούτο και χρήμα. Να αμοίβονται πλουσιοπάροχα και να τους πληρώνει ο φτωχός Έλληνας το πολυτελές αυτοκίνητό τους , την προσωπική τους φρουρά, τα φαγοπότια τους, τα ταξίδια τους, τα ρούχα τους, τα γραφεία τους (μαζί με εξοπλισμό και τις γυναίκες και τα παιδιά τους υπάλληλους έμμισθους), τα τηλεφωνά τους και οτιδήποτε άλλο πιθανό και απίθανο βάλει ο ανθρώπινος νους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να συμμετέχουν σε δεκάδες κομπίνες και απάτες εις βάρος του διασπαθίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος. Μίζες για τα πάντα (τηλεπικοινωνιακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας, αεροπλάνα, υποβρύχια, τραίνα, πλοία, τανκς, λεωφορεία, δημόσια έργα, δρόμους, στάδια, αεροδρόμια, γέφυρες κλπ, κλπ). Ρεμούλες και κομπίνες με δεκάδες νομοσχέδια προς ώφελος μερικών δεκάδων ελλήνων εκλεκτών (μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εκδότες κλπ). Απίστευτη κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με τα (σο)δομημένα ομόλογα, απίστευτη κλοπή των καταθέσεων-αποθεματικών των ελληνικών νοικοκυριών με το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματηστηρίου. Βατοπέδια, Κουμπάροι, Κοσκωτάδες, απαγωγές Πακιστανών , Ιμια, Οτσαλάν, τηλεφωνικές υποκλοπές, siemens (MIZENS) και ένα σωρό άλλα τεράστια σκάνδαλα.
Και να σκεφτεί κανένας ότι για όλα τα παραπάνω σκάνδαλα πλήρωσε (λέμε τώρα) με μία ολιγόχρονη φυλάκιση μόνο ο Κοσκωτάς.
Πέρα όμως από όλες αυτές τις κλοπές υπάρχουν ένα σωρό ακόμη αποκρουστικά κατορθώματα αυτών των λαμογιών. Τι να θυμηθεί ή μάλλον τι να πρωτο θυμηθεί κανείς. Τα απέραντα καμμένα δάση της πατρίδας μας που πλημμύρησαν αυθαίρετες μαιζονέτες και βίλες, τα δημόσια έργα που καταρρεουν σε ελάχιστους μήνες μετά την παραλαβή τους (Τεμπη, εθνικές οδοί τριπόλεως , καλαμάτας, σπάρτης κλπ)., την υποβάθμιση της προσφερόμενης υγείας, παιδείας κλπ κοινωνικών αγαθών ώστε να ωφεληθούν οι ιδιώτες απατεώνες, την ανάπτυξη ενός συστήματος λαδώματος (με την δική μας βοήθεια) στις πολεοδομίες, εφορίες, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, άδειες οδήγησης, επιδοτούμενες επενδύσεις, κοινοτικά κονδύλια κ.α.
Και αφού τρώγανε, τρώγανε τρώγανε στα διαλλείμματα τους έψαχναν τρόπους και έφτιαχναν νόμους για να μας κλέβουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Τότε συνήθως υπήρχε η δική μας αντίδραση (εργάτες, φοιτητές κλπ) και δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μέχρι που φτάσαμε σήμερα με το πρόσχημα της αδυναμίας δανεισμού (αλήθεια ποιοί μας έφτασαν σε αυτό το σημείο), αφού για αρκετό καιρό μας άφησαν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων (που είναι οι ίδιοι που θα μας δανείσουν και τώρα) να είναι λέει υποχρεωμένοι να πάρουν επώδυνα μέτρα δυστυχώς. Επώδυνα μέτρα μόνο για εμάς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους εργάτες και τους μικροβιοτέχνες-μικρομαγαζάτορες. Όχι για αυτούς. Καμμία μείωση στους μισθούς τους και στα προνόμια τους (5500 € για αλλαγή υπολογιστή πήραν μόλις χθες (1,5 εκατομμύρια € το κόστος)), καμμία φορολόγηση στα τραπεζικά και βιομηχανικά υπερκέρδη, κανένας φόρος στην μεγάλη ακίνητη περιουσία που είναι σε απίθανες Offshore εταιρείες, κανένας φόρος στους εφοπλιστές και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες, καμμία φορολόγηση στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία. Καμμία δήμευση περιουσίας σε όλους αυτούς που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα.
Όχι τα μέτρα θα είναι κοινωνικά δίκαια όπως μας λένε οι κοινωνικοκλέφτες (σοσιαλιστές) πολιτικοί και οι ξεφτυλισμένοι ξεπουλημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Θα κόψουν τον 13 και 14 ο μισθό από μισθωτούς και συνταξιούχους, θα αυξήσουν φπα, θα απελευθερώσουν απολύσεις, θα καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις, θα μειώσουν αποζημιώσεις, θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας.
ΑΙΣΧΟΣ βρε ξεφτύλες τι απόλα αυτά είναι κοινωνικά δίκαιο. ΤΙ......
Με πήρε η νύχτα, ο θυμός μου μεγαλώνει. Πρέπει να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί επέτρεψα σε όλους αυτούς να κάνουν όλα αυτά. Ένα συγγνώμη πρώτα απ΄όλα από την κόρη μου και τον γιό μου που σε λίγα χρόνια θα αναγκαστούν να παλέψουν με όλη αυτή την βρωμιά και την δυσωδία.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ.
Αυτό όμως δεν φτάνει. Από σήμερα θα κάνω ότι μπορώ για να διορθωθεί αυτή η απίστευτα κακή κατάσταση. Και πρώτα απ΄όλα για να απελευθερωθεί η χώρα μας από την νέα χούντα το ΔΝΤ που οι ίδιοι οι πολιτικοί (οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Καραμανλή και ο Σημίτησ) και οι ίδιοι "φίλοι" μας (αμερικάνοι, γερμανοί , αγγλοι κλπ) μας έφεραν.

Μόνο με αγώνα, αντίσταση, ανυπακοή μπορεί να αλλάξει αυτό, μπορεί να ελευθερωθεί ξανά η Ελλάδα μας και να γίνει επιτέλους μία χώρα που να μην ντρεπόμαστε για αυτό που θα βρουν τα παιδιά μας.
Καλή Λευτεριά συν Ελληνες!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Παρ' ότι η πορεία του ΠΑΜΕ σήμερα ήταν πολύ μεγάλη (για την έτερη πορεία δεν έχω άποψη) δεν το κρύβω ότι περίμενα πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή σήμερα που όλα μας τα δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Έχοντας κλείσει τα 41 και συμμετέχοντας από πολύ μικρός σε πορείες, απεργίες κλπ μπορώ να κρίνω αν κάποια πορεία - διαδήλωση είναι μεγάλη ή όχι. Σήμερα λοιπόν στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς πήρα μέρος στην μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια που μπορώ να θυμηθώ (η πρώτη ήταν τότε με τα ασφαλιστικά νομοσχέδια του Γιαννίτση και του Σημίτη από την ενωμένη τότε ΓΣΕΕ). Βρισκόμουν στο ύψος του μεγάρου μουσικής όταν κοίταξα πίσω και είδα ότι το τέλος της πορείας ακόμη δεν είχε εμφανιστεί στην βασιλίσσης σοφίας όταν αρκετή ώρα έβλεπα ανθρώπους να επιστρέφουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία. Όταν επέστρεφα συνάντησα το τέλος της πορείας λίγα μέτρα μετά το Χίλτον.
Από τα παραπάνω και επειδή έχω πάρει μέρος σε όλες σχεδόν τις πορείες του ΠΑΜΕ νομίζω ότι πρόκειτε για την μεγαλύτερη πορεία της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ. Μιας παράταξης που στέκεται με συνέπεια δίπλα στον εργαζόμενο από την ημέρα που ιδρύθηκε. Ελπίζω ότι όλος αυτός ο κόσμος θα συσπηρωθεί στις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ γυρνώντας την πλάτη στους αγύρτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που χρόνια και χρόνια αποσκοπούσαν χρησιμοποιώντας τον συνδικαλισμό να βρεθούν στα έδρανα της βουλής και στους υπουργικούς θώκους (νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δώσω καν παραδείγματα).

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην σωστή επιλογή του τόπου και της πορείας της διαδήλωσης. Συγκέντρωση που διοργανώθηκε μπροστά στο άντρο της διαπλοκής και πορεία τόσο στα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης όσα και στην φωλιά του δντ την αμερικάνικη πρεσβεία.