Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ

Το ήπιο ψήφισμα του ΟΗΕ κατά το ισραήλ δεν το υπέγραψαν οι ηπα, ολλανδία, ιταλία και απείχαν βρεττανία και γαλλία. Για να μην ξεχνιώμαστε λοιπόν μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα (ή σε όσο το δυνατόν περισσότερα) που προέρχονται από τις χώρες αυτές. Ρίξτε μια ματιά στο barcodes και θα δείτε ότι αυτό είναι μεγάλη δύναμη.

Ισραήλ 729
ΗΠΑ 00 -13
Ολλανδία 87
Ιταλία 80 - 83
Γαλλία 30 - 37
Γερμανία 40 - 44
Βρεττανία 50

Κάθε προϊόν που το barcode ξεκινάει από τα παραπάνω νούμερα προέρχεται από τις χώρες αυτές.

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ!!!! Στείλτε πίσω τα προϊόντα τους. Είναι βαμμένα από το αίμα των αθώων παιδιών της Γαζας.

Προσφορές - Εκπτώσεις

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι σαν χώρα μοιάζουμε με κατάστημα ρούχων σε περίοδο εκπτώσεων και προσφορών. Καλούμε τους πελάτες να πάρουν ότι θέλουν, να διαλέξουν ότι μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους, δάση, παραλίες, οικόπεδα, βουνά, δρόμους, γήπεδα, αεροδρόμια, λιμάνια, τραίνα,διόδια,σπίτια,φως, νερό, τηλέφωνο κλπ. Όσο όσο και χωρίς πολλά πολλά. Και εμείς άβουλα μικρά φοβισμένα ανθρωπάκια να παρακολουθούμε το ξεπούλημα της περιουσίας των παιδιών μας από τους ανίκανους που μας κυβερνούν τα τελευταία 20 χρόνια. Μας κλέψαν το γαϊδαρο μας κλέβουν τώρα και το σαμάρι. Οι ίδιοι άνθρωποι πάντα.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Ψάχνοντας βρήκα τα ακόλουθα: http://www.kazam.gr/online/node/49979
5/4/2004
Στα "μαλακά" έπεσαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για την κατάρρευση του εργοστασίου της Φαράν στο σεισμό του 99, όπου βρήκαν το θάνατο 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 12, αφού το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Με οριακή πλειοψηφία 4-3 οι δικαστές του Κακουργιοδικείου της Αθήνας μετέτρεψαν το κατηγορητήριο από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια για τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου Δημήτρη, Μάριο και Νίκο Κάτσικα, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 χρόνια και 8 μήνες έως 4 χρόνια και 8 μήνες.


και από αλλού: http://simatoros.wordpress.com/2010/06/02/43565/

Η οικογένεια Κάτσικα είναι οι ιδιοκτήτες της Faran, της φαρμακοβιομηχανίας το κτήριο της οποίας κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999.

Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους   8 εργαζόμενοι και ο κ. Κάτσικας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών, ύστερα από τη μετατροπή της ανθρωποκτονίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τους έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία.

Προσέξτε.

Έπεισαν το δικαστήριο ότι δεν έφταιγαν αυτοί για τις ατέλειες του κτηρίου τους. Το οποίο σημειοτέον ήταν και ιδιόκτητο. «Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι εξαιτίας των παραλείψεών τους ήταν ενδεχόμενο το κτίριο να καταρρεύσει σε επερχόμενο σεισμό και να σκοτωθούν άνθρωποι. Το γεγονός αυτό το αποδέχτηκαν μέσα στην επιδίωξη του κέρδους με το μικρότερο κόστος».

Η διοίκηση του εργοστασίου, όμως, αμέσως μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δε στήριξε, ως όφειλε, τις οικογένειες των θυμάτων, και οι αποζημιώσεις που έδωσε ήταν τόσες όσες προέβλεπε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με όλους τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» και άγγιζε το ποσό των 10 εκατ. δραχμών. Ποσό ευτελές για να συντηρηθεί μια οικογένεια, με μόνο ένα εργαζόμενο μέλος…

Ομως, η διοίκηση τότε , δεν αρκέστηκε σε αυτό. Προχώρησε και στην απόλυση επιπλέον 80 συναδέλφων τους, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης! Και πριν ακόμη στεγνώσει το χώμα από το αίμα των νεκρών, έξι μήνες μετά το σεισμό, η διοίκηση προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ευχαριστώντας τις ασφαλιστικές εταιρίες, επειδή μετά το σεισμό στάθηκαν δίπλα στην εταιρία καταβάλλοντάς της το ποσό των… 1,2 δισ. δρχ.!

Ολα αυτά γίνανε τότε με την ανοχή της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, δήλωνε στις 2 Οκτώβρη 1999 ότι κανείς από τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» δε θα χάσει τη δουλιά του! Είναι προφανές πως ο σεισμός περισσότερα κέρδη παρά ζημιές απέφερε στη φαρμακοβιομηχανία.

Ομως, η διοίκηση, δεν έχει μόνο την ηθική ευθύνη, για το θάνατο και την απόλυση των εργαζομένων, αλλά και την ουσιαστική.

Ο «Ρ» είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έκθεση πολιτικού μηχανικού που ανέφερε, από το 1986, πως υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο από το σεισμό του 1981, οι οποίες αν δεν επιδιορθωθούν, τότε το εργοστάσιο δε θα αντέξει σε νέο σεισμό. Η διοίκηση αδιαφόρησε πλήρως για τους εργαζόμενους. Οχι όμως και για τα στελέχη της, τα οποία στέγασε σε ένα διώροφο κτίριο, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, δίπλα από το εργοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό για να κληθούν οι υπεύθυνοι της «ΦΑΡΑΝ» να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τα «χάρτινα κτίρια». Ετσι, μόλις στις 4 Δεκέμβρη 2000 κλήθηκαν τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο πολιτικός μηχανικός.


και τελικά 21/9/06 :http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100050_21/09/2006_198487







Χωρίς ενόχους η κατάρρευση της «Φαράν»
Eλενα Καρανατση
Mε το σκεπτικό ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν ούτε γνώση ούτε ευθύνη για τις ατέλειες του κτιρίου της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΡΑΝ, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τους έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία.
Οι δύο ιδιοκτήτες Μάριος - Παναγιώτης Κάτσικας και Νίκος Κάτσικας είχαν πρωτοδίκως καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών ο πρώτος και 2 ετών και 2 μηνών ο δεύτερος, ύστερα από μετατροπή της ανθρωποκτονίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Στο εργοστάσιο της ΦΑΡΑΝ, το οποίο κατέρρευσε στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, είχαν χάσει τη ζωή τους οκτώ εργαζόμενοι. «Αισθάνομαι μεν δικαιωμένος για την αθώωσή μου, την οποία και περίμενα, δεν παύω όμως να είμαι στενοχωρημένος για την απώλεια αυτών των ανθρώπων. Είναι κάτι που πάντα θα με κατατρέχει» είπε μετά την ετυμηγορία ο Μάριος Κάτσικας.
Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν είχε δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER - ΚΑΝΕΛΛΗ εναντίον ΚΑΤΣΙΚΑ και ΠΑΣΟΚ

http://www.youtube.com/watch?v=dAuAwvKwgOk&feature=player_embedded

Ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο θα μπορέσεις φιλαράκο να ακούσεις μία ενδιαφέρουσα συνομιλία της κας. Κανέλλη στο δελτίο ειδήσεων του ALTER. Η κα. Κανέλλη παραμένει - αν όχι η μοναδική - μία από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμφανίζονται στο χαζοκούτι και λέει αλήθειες (αλήθειες που δικαιολογούν και το χρόνο που σπαταλάμε να τις δούμε αλλά και που μας σπρώχνουν να σκεφτούμε κάτι παραπάνω , λίγο παραπάνω).
Συμμετέχει ο γνωστός "κύριος" Κάτσικας ιδιοκτήτης της περίφημης FARAN η οποία γκρεμίστηκε στους σεισμούς του 1999 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν 8 εργαζόμενοι (οι οποίοι είχαν παιδιά, οικογένειες κλπ) και πρόσωπο της επικαιρότητας λόγω του γνωστού email για τον cabinet man και τα 200.000 € ή μάρκα (μου είναι αδιάφορο).
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που ο "κύριος" αυτός σκέφτεται και που είναι ο ίδιος για όλο το συνάφι του.
Αφού μας ενημερώνει ότι έχει πολλά λεφτά (από την δουλειά του βέβαια) μας πληροφορεί ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν ενδιαφέρθηκε για να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό του στην Ελβετία με 1.000.000 (αυτά τα 200.000 συν άλλα 800.000).
Και τότε έρχεται η ΚΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ (αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους γράφουμε με κεφαλαία γράμματα) για να βάλει και τον "κύριο" αυτόν και τους τραγκα, χατζηνικολάου και μακρή στην θέση τους με μία απλή ερώτηση.....
Πόσα χρήματα "κύριε" Κάτσικα (λεφτά μου εσύ) δώσατε σαν αποζημίωση για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στη FARAN (αλήθεια αν ξέρει κανείς τι έγινε με την δίκη αυτή ας με ενημερώσει με ένα mail --μπορώ κάλλιστα να φανταστώ θα το ψάξω και λίγο);
Βουβάθηκαν τα σύρματα τίποτα δεν ήξερε ο τύπος (σιγά μην έδωσε αποζημίωση θα μου πεις).
Έτσι αντιμετωπίζει αυτή η παλιόφαρα των καπιταλιστών τους εργαζόμενους στις εταιρείες τους σαν απλά αναλώσιμα υλικά. Μεγαλύτερη σημασία έχουν έπιπλα, βάζα ή ποτήρια στο σπίτι τους παρά οι εργαζόμενοί τους και οι οικογένειές τους.............

Μετά από αυτόν η κα. Κανέλλη περιέλαβε των ΓΑΠ και τον Λοβέρδο αλλά αυτοί πια δεν αξίζουν ούτε μία γραμμή.
Αφιερώστε 5 λεπτά να δείτε το απόσπασμα του video..........

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το πειρατικό ρεσάλτο που συνοδεύτηκε από την δολοφονία άοπλων ακτιβιστών από τους εγκληματίες ισραηλινούς. Και φαντάζομαι ότι το μυαλό πολλών πάει εκεί που πάεικαι το δικό μου. Σε όλους αυτούς τους απίθανους "επιστήμονες" που αποτελούν την επιτροπή που απονέμει τα βραβεία νόμπελ. Πως να αισθάνονται άραγε όλα αυτά τα ξεπουλημένα στα συμφέροντα ανθρωπάκια που τα έπιασε η σπουδή να απονείμουν το νόμπελ ειρήνης στον ομπάμα πριν ακόμη καλά καλά εκλεγεί σήμερα που οι ηπα σπεύδουν να σταθούν δίπλα στους δολοφόνους του ισραήλ. Ποιός πιστεύει ότι το πόρισμα των ισραηλινών το οποίο ζήτησαν οι ηπα θα είναι αντικειμενικό και ανεξάρτητο. Ποιός μπορεί να συνεχίσει να κατηγορεί τους σομαλούς για τα ρεσάλτα στα πλοία όταν για τα ίδια αδικήματα που συνοδεύτικαν εκτός από πειρατεία και με φόνους οι ισραηλινοί να παραμένουν ατιμώρητοι;

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΜΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ισραηλινές επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελούμενη από 6 σκάφη. Τα σκάφη αυτά μεταφέρουν λυώμενα μικρά σπίτια, ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια και φαρμακευτική βοήθεια και είναι μία πρωτοβουλία της οργάνωσης ένα καράβι για την Γάζα. Η Γάζα για όσους δεν γνωρίζουν αποτελεί την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου αφού έχει αποκλειστεί πλήρως από τις δυνάμεις του ισραήλ εδώ και χρόνια. Η πειρατεία συντελέσθει στα διεθνή ύδατα πράγμα που εκθέτει ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες του ισραήλ και τους ισχυρούς του σύμμαχος ΗΠΑ, Ρωσσία, Βρεττανία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας για την κατάληψη των σκαφών οι ισραηλινοί κομμάντος δολοφόνησαν πάνω από 19 ακτιβιστές και τραυμάτησαν πάνω από 60.
Οι προστάτες του κράτους τρομοκράτη με πρώτο και καλύτερο τον βραβευμένο με νομπελ ειρήνης ομπάμα σιωπούν.
Ήρθε η ώρα να τους αναγκάσουμε να πάρουν θέση. Λύση δεν είναι οι πολεμικές συρράξεις κλπ. Μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους που θα τους πονέσουν και πορισσότερο. Σε κάθε μας δραστηριότητα να κοιτάξουμε να πάρουμε θέση απέναντι από αυτούς (ισραηλ , ηπα, ρωσσία, βρεττανία, γερμανία, γαλλία κλπ μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ). Να μποϋκοτάρουμε όσο μπορούμε όλα τους τα προϊόντα. Μόνο ένα ισχυρό πλήγμα στα εμπορικά τους ισοζύγια θα τους πονέσει πολύ και θα τους κόψει δυνάμεις. Παρακάτω παραθέτω τους κωδικούς των barcodes που δείχνουν την προέλευση των προϊόντων :

Προσοχή στα BARCODES
00 - 13  Προϊόντα ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ
30 - 37 Γαλλία
40 - 44 Γερμανία

46         Ρωσσία
50         Βρεττανία

και ειδικά 729 Ισραήλ

Παρακάτω μία μικρή αναφορά σε όλα τα barcodes.


Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν τη χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδικών barcode.
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.
Αλλάζοντας έτσι λίγο τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στους υπάρχοντες όρους εμπορίου και όχι μόνο. Η σημερινή δύναμη των κρατών βασίζεται στη δύναμη του εμπορίου και της οικονομίας.
Εσείς σε ποιας οικονομίας την ανάπτυξη συμβάλετε με τις αγορές σας;

ΠΙΝΑΚΑΣ BARCODES
00-13: USA & Canada
20-29: In-Store Functions
30-37: France
40-44: Germany
45: Japan (also 49)
46: Russian Federation
471: Taiwan
474: Estonia
475: Latvia
477: Lithuania
479: Sri Lanka
480: Philippines
482: Ukraine
484: Moldova
485: Armenia
486: Georgia
487: Kazakhstan
489: Hong Kong
49: Japan (JAN-13)
50: United Kingdom
520: Greece
528: Lebanon
529: Cyprus
531: FYROM
535: Malta
539: Ireland
54: Belgium & Luxembourg
560: Portugal
569: Iceland
57: Denmark
590: Poland
594: Romania
599: Hungary
600 & 601: South Africa
609: Mauritius
611: Morocco
613: Algeria
619: Tunisia
622: Egypt
625: Jordan
626: Iran
64: Finland
690-692: China
70: Norway
729: Israel
73: Sweden
740: Guatemala
741: El Salvador
742: Honduras
743: Nicaragua
744: Costa Rica
746: Dominican Republic
750: Mexico
759: Venezuela
76: Switzerland
770: Colombia
773: Uruguay
775: Peru
777: Bolivia
779: Argentina
780: Chile
784: Paraguay
785: Peru
786: Ecuador
789: Brazil
80 - 83: Italy
84: Spain
850: Cuba
858: Slovakia
859: Czech Republic
860: Yugloslavia
869: Turkey
87: Netherlands
880: South Korea
885: Thailand
888: Singapore
890: India
893: Vietnam
899: Indonesia
90 & 91: Austria
93: Australia
94: New Zealand
955: Malaysia
977: International Standard Serial Number for Periodicals (ISSN)
978: International Standard Book Numbering (ISBN)
979: International Standard Music Number (ISMN)
980: Refund receipts
981 & 982: Common Currency Coupons
99: Coupons