Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010

Λίγα σύντομα σχόλια για τις χθεσινές εκλογές.
Σε σύνολο 9,7 εκατ. ψηφοφόρων ψήφισαν 5,9 εκατ. (61%) από τους οποίους μόνο 5,35 εκατ. έγκυρα (55,4%) και 0,54 εκατ άκυρα (9,1%). Δηλαδή αποφάσησε για το τι είδους παιδεία, υγεία κλπ υπηρεσίες που θα παρέχουν οι καλλικράτειοι δήμοι το 55% του πληθυσμού. Όλα αυτά χωρίς να κρίνουμε το τι ψήφισε αφού με την εκλογή δημάρχων από το πασοκ και τη νδ (υποστηρικτών μνημονίου κλπ) δεν μπορούμε να περιμένουμε άσπρη μέρα.

Από αυτά τα 5,35 εκατ. το πασοκ πήρε 1,85 εκατ (19,2% των εγγεγραμμένων) και η νδ 1,75 εκατ. ψήφους (18,2% των εγγεγραμμένων). Σύνολο 37,4% των εγγεγραμμένων 3,6 εκατ. ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για το αν θα υπάρχει δωρεάν παιδεία, υγεία κλπ.
Η αποχή έφτασε το 39% 3,78 εκατ. (περισσότεροι δηλαδή από τους ψήφους πασοκ και νδ μαζί).
Τα άκυρα και τα λευκά έφτασαν το 9,1 των ψήφων. (0,54 εκατ. σε 5,9 εκατ ψήφους).

Στο σύνολο των εγγεγραμμένων το πασοκ παίρνει 19,2 και η νδ 18,2%.
Στο σύνολο των εγκύρων 34,6 και 32,7 % αντίστοιχα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι τα κόμματα της αριστεράς ξεπέρασαν το 1,15 εκατ ψήφους (δεν υπολογίζονται ανεξάρτητοι πχ Δημαράς κλπ).Από αυτούς 0,59 εκατ. ψήφισαν το ΚΚΕ.

Κρίμα μόνο που αρκετοί έπεσαν στην παγίδα που έστησαν όλοι αυτοί που μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να κυβερνούν και να εναλλάσσονται στην εξουσία συνεχώς οι ίδιοι άνθρωποι.

Ο καθένας σήμερα μπορεί να καταλάβει ότι αυτοί που ευθύνονται για την κατάστασή μας σήμερα δεν πήραν κανένα μήνυμα. Θεωρούν ότι νίκησαν. Σκεφτείτε λοιπόν αν αυτό το 39% που απείχε είχε πάει να ψηφήσει και όχι μόνο αυτό αλλάσκεφτείτε να τους είχε μαυρίσει ψηφίζοντας ένα κόμμα της αριστεράς και με καλύτερη επιλογή από όλες την ψήφο στο ΚΚΕ. Φανταστείτε 5 εκατ.ψήφους στην αριστερά. ΑΥΤΟ μάλιστα θα ΗΤΑΝ ΜΗΝΥΜΑ, ένα από τα πλέον βροντερά μηνύματα στην ιστορία της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Και τότε ξέρετε που θα έβαζαν το μνημόνιό τους.

Αυτό φοβήθηκαν και γι'αυτό εμφάνισαν τους δήθεν αντιμνημονιακούς ανεξάρτητους και έπεξαν με κάθε δυνατό μέσο την αποχή. Ανάχωμα στην αύξηση της δύναμης της αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ.

Πάμε γερά μπορούμε καλύτερα. Μεθαύριο ψηφίζουμε όλοι και ρίχνουμε άκυρο. Μαυρίζουμε τους υποψήφιους του πασοκ και της νδ. Να εκλεγούν και να ξέρουν ότι είναι μειοψηφία. Και την επόμενη ημέρα να αρχίσει ένας νέος γύρος αγώνων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που θα ακολουθήσουν και τα οποία απαιτεί το μνημόνιό τους.

Ολοι την δευτέρα 15/11 στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην λαίλαπα του μνημονίου.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..