Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ανθρωπάκο καλημέρα,

Σε δύο μέρες θα κληθείς να αποφασίσεις για κάτι που κανείς δεν σε ενημέρωσε. Αλήθεια υπήρξε κάποιος που υπεύθυνα να μας εξήγησε πως οι ήδη υποβαθμισμένοι και καταχρεωμένοι δήμοι που ζούμε θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους με μειωμένα έσοδα από την κρατική ενίσχυση. Έχοντας μάλιστα αναλάβει και βάρη που μέχρι τώρα η πολιτεία είχε την ευθύνη (εκπαίδευση, υγεία κλπ).

Έχουμε λοιπόν. Θα πληρώνω φόρους (μισθωτός υπάλληλος γαρ) στην κεντρική κυβέρνηση. Αυτά τα χρήματα θα τα χρησιμοποιούν για να περνάνε πολύ καλά αυτοί (οι κυβερνώντες και τα λαμόγια τους) όπως συμβαίνει από τότε που ιδρύθηκε το έρμο το Ελληνικό κράτος. Διόδια θα πληρώνω ξανά και ξανά, φροντηστήρια ξανά και ξανά, ιδιώτες γιατρούς θα συνεχίσω να πληρώνω αφού τα Δημόσια νοσοκομεία δεν επαρκούν, φάρμακα και εξετάσεις σε ιδιώτες θα συνεχίσω να πληρώνω αφού για να πάρω χρήματα από το ασφαλιστικό μου φορέα θα πρέπει να χάσω μεροκάματα και να πάρω ψίχουλα.

Έμεσσους φόρους (ΦΠΑ, τσιγάρα, ποτά, ειδικό φόρο κατανάλωσης σε βενζίνη και πετρέλαιο) και μάλιστα πολύ αυξημένους θα συνεχίσω να πληρώνω για να καλυφθεί το έλλειμα από όλα αυτά που έφαγα μαζί με τον κ. Πάγκαλο. (δεν θυμάμαι βέβαια να έφαγα ποτέ μαζί με τον συγκεκριμένο κύριο κάτι αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα).

Δημοτικούς φόρους και τέλη θα συνεχίσω να πληρώνω σε έναν Δήμο που έχει από τα ακριβότερα τέλη στην Ελλάδα (Κορυδαλλού). Και θα συνεχίσω να πληρώνω τόσο τον παιδικό σταθμό, όσο και κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα που θα συμμετέχουν τα παιδιά μου στις δημοτικές ομάδες και μάλιστα πολύ ακριβά. Θα συνεχίσω να βλέπω τον δήμο να λειτουργεί υπέρ των μαγαζιών που λειτουργούν ασύστολα στις κεντρικές πλατείες του δήμου (στην κεντρική πλατεία της πόλης (Ελευθερίας) πόσος χώρος έχει μείνει για τους πολίτες του δήμου και πόσο έχουν καταλάβει τα μαγαζιά;;). Το ίδιο και στην πλατεία Μεμου, την Βενιζέλου, την Αγίου Γεωργίου. Να λειτουργεί σε βάρος μου και σε βάρος των παιδιών μου. Και μόλις πάρει τις νέες αρμοδιότητές τότε αλλοιμονό μου.

Θα αρχίσω να πληρώνω δίδακτρα για το δημοτικό σχολείο που θα έχει την ευθύνη ο δήμος, για το γυμνάσιο και το λύκειο. Θα πρέπει να πληρώνω χρήματα για τα βιβλία. Για υπηρεσίες που θα αφορούν την υγεία και οι οποίες θα περάσουν στο δήμο θα χρειαστεί να πληρώνω επιπλέον χρήματα. Και αφού η κεντρική κυβέρνηση θα κόψει τις επιδοτήσεις όπως λέει και το ΔΝΤ μάλλον θα πρέπει να πληρώσω και αυξημένους δημοτικούς φόρους και τέλη για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Θα συνεχίσω να πληρώνω αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για να μην πάρω ποτέ σύνταξη και να μην έχω έστω και υποτυπώδη περίθαλψη. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να πληρώνω και ιδιωτική ασφάλιση για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο.

Θα πληρώνω κάθε φορά αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και απ'όπου πάω να περάσω θα πρέπει να πληρώνω και διόδια.

Θα , θα , θα ......

Φτάνει πια. Το μουλάρι αν φορτωθεί πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ψοφήσει. Τώρα σήμερα πρέπει να στείλουμε όλοι μαζί ανθρωπάκο ένα μήνυμα πολύ δυνατό που θα ακουστεί πολύ μακρυά.

Ψήφο σε ανθρώπους που θα αγωνισθούν μαζί σου στην δουλειά και στον δρόμο. Για δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, για παιδεία, υγεία πραγματικά δημόσια (που θα καλύπτεται από τους υπέρογκους φόρους που ήδη πληρώνουμε). Για ανθρώπινη , αξιοπρεπή ζωή με απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση και διασκέδαση. Με τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται τα παιδιά μας να τους δώσουμε για να μεγαλώσουν. Δεν φάγαμε τίποτα μαζί τους. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ γιαυτό έγιναν και έτσι. Να πληρώσουν μόνο αυτοί που τα έφαγαν. Εμείς πολλές φορές ήδη τα έχουμε πληρώσει.

Ψήφο λοιπόν στους υποψηφίους της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που τολμούν και σου λένε την αλήθεια. Που πάντα στην έλεγαν. Που ποτέ δεν ψήφησαν τα Μάαστριχ, τις λευκές βίβλους, τις οδηγίες Μπολκεστάιν, τις νομισματικές ενοποιήσεις και όλα αυτά τα εκτρώματα που στόχο έχουν να μας μετατρέψουν από ανρωπάκια σε υπανθρώπους.

Ψήφο στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να σηκώσουμε ανάστημα όλα τα ανθρωπάκια και να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.