Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Τσάβεζ αυξάνει 30% τους κατώτατους μισθούς

Ο Τσάβεζ αυξάνει 30% τους κατώτατους μισθούς
Ενώ η “ανεπτυγμένη” δύση με τους τραπεζίτες και τους τεχνοκράτες που αντικαθιστούν τους πολιτικούς, επικαλείται την “κρίση”, την λιτότητα, τις μειώσεις μισθών και την αναγκαιότητα για φτώχεια, ανεργία, λιμοκτονία, αυτοκτονίες… ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβεζ ανακοίνωσε την αύξηση 30% στους κατώτατους μισθούς.

Στην ομιλία του στο κρατικό ραδιόφωνο ο  πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι η αύξηση θα γίνει σε δύο δόσεις: 15% την 1η Μάη και το υπόλοιπο 15% την 1η Σεπτέμβρη.

Έτσι ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα, τη χώρα “κομμουνιστικό διάβολο” για τις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 476 δολ.

Αν στον βασικό μισθό προστεθούν τα κρατικά βοηθήματα κοινωνικής πολιτικής (κουπόνια αγοράς τροφίμων), ο μηνιαίος κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα ανέρχεται σε 698 δολ.
Πρόκειται για μια αύξηση που συμπεριλαμβάνει περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η τιμή της βενζίνης στη Βενεζουέλα παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια στα 0,07 λεπτά του ευρώ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Καλή Ανάσταση με τις καλύτερες ευχές μου σε όλους και ειδικά σε όσους δοκιμάζονται σκληρά.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα





Το υπουργείο ΠΡΟΠΟ σας στέλνει τις ευχές του


Hasta Siempre

"....In the moment it might be necessary, I would be ready to yield my life for the liberation of any Latin American nation, without asking anybody anything"
Che Guevara



Διαβάστε πως τελειώνει το λόγο του με μια διαχρονική αλήθεια που όμως συνεχώς ξεχνάμε....

"....remind us of the tragic story... of this martyr of the world revolution...and make sure that we never trust imperialism... In no way at all!!!!!!"


Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μεταχείριση ΚΚΕ από ΜΜΕ

Ποια θα είναι η μεταχείριση του ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο έχει ήδη διαφανεί με προκλητικό τρόπο. Στο διάστημα από 2 έως 6 Απρίλη, δηλαδή σε...
διάστημα μόλις πέντε ημερών, στα τηλεοπτικά πάνελ συνολικά των TV συμμετείχαν 147 εκπρόσωποι κομμάτων. Από αυτές το μερίδιο του ΚΚΕ ήταν μόλις ένας εκπρόσωπος!!

Καθένας καταλαβαίνει τη γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί στα ΜΜΕ: Κόψτε το ΚΚΕ!

Το γιατί, επίσης είναι γνωστό. Κανενός άλλου κόμματος δεν ενοχλεί η πολιτική του. Αντίθετα, είναι χρήσιμη στη συγκυβέρνηση και γενικότερα στην αστική τάξη η παρουσία σωρού κομμάτων που η πολιτική τους κινείται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Βολεύουν οι μπουρδολογίες για «κρίση χρέους», για «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», για τη «διαφθορά του πολιτικού συστήματος που έφερε την κρίση» και πολλές άλλες. Την ίδια στιγμή πρέπει να μην ακούγεται η αλήθεια, ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ότι φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό δεν υπάρχει χωρίς την ανατροπή του, ότι χρειάζεται λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τις θέσεις και την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ φοβούνται το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και οι επιχειρηματίες - καναλάρχες.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είδηση πέρασε στα ψιλά.  «Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση Ι Χ αυτοκινήτου με τρένο του ΟΣΕ στο Κρυονέρι Αττικής. Η αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, συγκρούστηκε με το ΙΧ λίγο πριν από τις 13:00, το μεσημέρι της Παρασκευής.  Το μοιραίο Ι.Χ. επιχείρησε να περάσει τις γραμμές από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά. Στο όχημα επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, προσπάθησαν να σπρώξουν το όχημα χωρίς, όμως, αποτέλεσμα…. Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου και δύο από τους Πακιστανούς. Ο τρίτος Πακιστανός νοσηλεύεται τραυματισμένος».
........ Μια χώρα υπό πλήρη καταστροφή. Μια κοινωνία υπό πλήρη αποκτήνωση.
Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχονται σήμερα δυο άμοιροι Πακιστανοί, από αυτούς τους μετανάστες που όλοι τους κατατρέχουν και γυρεύουν να ξεσπάσουν επί αυτών την οργή τους, να δώσουν τη ζωή τους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που έπεσε στις γραμμές του τρένου. Να μας θυμίσουν τι σημαίνει αυταπάρνηση και έγνοια για τον συνάνθρωπο. Ναι, δυο μετανάστες Πακιστανοί.
Που αν δεν περνούσε το τρένο να τους σκοτώσει την ώρα της ηρωικής τους προσπάθειας, θα τους συνελάμβανε το φασιστικό μας καθεστώς και θα τους έκλεινε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, είναι βέβαιον.