Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Φίλε εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική.....

Σε όλους μας έχει συμβεί να μιλάμε με κάποιον και να μας απαντάει με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Εγώ ρε φίλε δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Ίσως μάλιστα να είναι η 2η σε αριθμό εμφανίσεων φράση μετά την γνωστή "έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι...".

Αυτό που όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν είναι το γεγονός ότι η πολιτική ασχολείται μαζί τους. Ο Μπρεχτ το έχει αποδώσει με πολύ γλαφυρό τρόπο.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ντροπή !!!

Το μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με ψήφους 4-3 αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού Κορκονέα κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Αυτός που ενώ ήταν νηφάλιος σημάδεψε και δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έλαβε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου !!!!.

Συμβαίνει κάτι στον Ισημερινό;

Όπως συνήθως συμβαίνει τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα δελτία ειδήσεων, στη χώρα που η ελευθερία του τύπου βρίσκεται στην 108η θέση, δεν έχουν καμία σχέση με ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα και απασχολούν κάθε ενεργό πολίτη. Τράπερς , Τσιτσιπάς, γυμνές φωτογραφήσεις κάποιας influencer του instagram που όπως μας ενημερώνουν έριξε το ίντερνετ, παραλίες της Μυκόνου και τέλος.

Ίσως καμιά φορά απλά και μόνο γιατί βρίσκονται στην ίδια ήπειρο και στην ίδια οικονομική ένωση θα ακουστεί κάποια είδηση για τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που λαμβάνουν χώρα σε Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία και λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό μόνο όταν η κατάσταση είναι γενικευμένη. Κινητοποιήσεις στις αερομεταφορές , στις αεροπορικές εταιρείες, στους σιδηροδρόμους , στα αεροδρόμια , οι οδηγοί φορτηγών, αλλά και οι δικηγόροι , οι εκπαιδευτικοί και άλλοι κλάδοι εργαζομένων οι οποίοι ζητάνε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου, συγκράτηση των τιμών στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα προϊόντα. Επαναφορά των δικαιωμάτων σε υγεία, ασφάλιση παιδεία κλπ που κλάπηκαν σε όλες τις χώρες τον καιρό της πανδημίας με εκατοντάδες αντιεργατικά και αντιασφαλιστικά νομοσχέδια.

Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι δεν θα ακουστεί καμία απολύτως είδηση για το τι γίνεται σε χώρες όπως ο Ισημερινός. Για αυτό και εμείς εδώ προτείνουμε στον αναγνώστη το καθημερινό ξεφύλλισμα (ή έστω την διαδικτυακή ανάγνωση) του Ριζοσπάστη.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Η σφαγή της Μελίγια

Την Παρασκευή ένα ακόμη έγκλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε χώρα στον Ισπανικό θύλακα της Μελίγια στα σύνορα με το Μαρόκο. Ένα έγκλημα σε βάρος αθώων ανθρώπων με προέλευση κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική. Ένα έγκλημα στο οποίο πρωτοστάτησε η σοσιολδημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας για την οποία πριν από λίγο καιρό κάποιοι στην Ελλάδα πανηγύριζαν.

Οι εικόνες από το συμβάν το οποίο σχεδόν εξαφανίστηκε από τα μεγάλα μέσα "ενημέρωσης" δείχνουν το μέγεθος της σφαγής. Να τονίσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα κανένα μέσο δεν μετέδωσε την είδηση. Πληροφορίες μπορούσαν να βρουν μόνο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι αναγνώστες του 902.gr , του alt.gr κλπ ιστοσελίδων προσκείμενων στο ΚΚΕ.