Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΣΕ ΣΤΗΝ COSCO

Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO είχαν αποτέλεσμα. Η εταιρεία κάτω από την πίεση των εργαζόμενων αναγκάστηκε να αποδεχτεί όλα τα αιτήματά τους και να προχωρήσει στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ταυτόχρονα ο αγώνας των εργαζομένων έστειλε στα σκουπίδια το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη για άλλα μία φορά.

Περίτρανα δικαιώθηκαν όσοι υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μέσα στα ταξικά τους σωματεία μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα παραδείγματα είναι πλέον αρκετά. Οι εργαζόμενοι της EFOOD, η ΣΣΕ που υπέγραψε το σωματείο των Οικοδόμων, οι λιμενεργάτες της COSCO , αλλά και οι νίκες των εργαζομένων σε μικρότερες επιχειρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για τους εργαζόμενους. Ο δρόμος του αγώνα και της συσπείρωσης γύρω από τα ταξικά σωματεία.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ την οποία μεταφέρουμε από την ιστοσελίδα 902.gr :

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Επικαιρότητα

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Τέξας ένας 18χρονος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο με όπλο και σκότωσε 21 ανθρώπους από τους οποίους τα 19 ήταν παιδιά.

Στις ΗΠΑ τέτοιες καταστάσεις κοντεύουν να γίνουν καθημερινότητα. Όμως κανένας δεν λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Το πολύ πολύ να κυρήξουν τριήμερο πένθος. Από εκεί και πέρα θα μάθουμε για το πόσο διαταραγμένη προσωπικότητα ήταν ο δράστης, για το γεγονός ότι ήταν υποστηρικτής της alt right και θαυμαστής των ΝΑΖΙ και του Χίτλερ και τέλος. Είναι βλέπεις πολλά τα λεφτά και τα κέρδη που βγάζουν οι βιομηχανίες όπλων.

Το σκίτσο από το twitter τα λέει όλα νομίζω

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Σαν σήμερα - Μακρόνησος

Σαν σήμερα στις 25 Μαΐου του 1947 ανοίγει το κολαστήριο της Μακρονήσου, ο μεγαλύτερος τόπος μαρτυρίου, φυσικής και ψυχικής εξόντωσης του αστικού κράτους, αλλά και κορυφαίο σύμβολο των αλύγιστων της ταξικής πάλης. Στην αρχή ξεκίνησε με την εγκατάσταση κυρίως στρατιωτών και αξιωματικών που είχαν χαρακτηριστεί από το καθεστώς ως «επικίνδυνοι». Στα επόμενα χρόνια θα «αναβαπτιστεί» αφού θα βρεθούν εκεί και πολίτες.

Η Μακρόνησος που ονομάστηκε έτσι από το σχήμα της βρίσκεται απέναντι από το Λαύριο και αποτέλεσε σύμφωνα με το αστικό καθεστώς «την προμετωπίδα της εθνικής αναμόρφωσης». «Όμορφα» λόγια για να κρυφτεί η σκληρή πραγματικότητα, αυτή δηλαδή της φυσικής και σωματικής εξόντωσης κάθε αγωνιστή.



Ξεκίνησε άμεσα την «λειτουργία του» στις 28 Μαΐου του 1947 με την άφιξη των εξόριστων στρατιωτών και την δημιουργία του Β’ τάγματος. Με καταναγκαστική εργασία των φαντάρων θα χτιστεί το 1ο στρατόπεδο. Εκεί μέσα από βασανιστήρια θα γίνεται η διαλογή των πολιτικών κρατουμένων σε «Αμετανόητους» που θα τους πηγαίνουν στο Α΄ τάγμα και σε «Επιρρεπείς αναμόρφωσης» οι οποίοι καταλήγουν στο Γ΄ τάγμα.