Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ανάπτυξη συνεχίζεται....

Άλλη μία μεγάλη ιστορική βιομηχανία (για την ακρίβεια μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) από σήμερα βάζει λουκέτο...... Μετά την απαράδεκτη απόφαση της νέας ιδιοκτησίας να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μία ημέρα την εβδομάδα (βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο αφού ποιός μπορεί να ζήσει με 4 μεροκάματα), οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλείσουν το ναυπηγείο τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την μελλοντική τους στάση.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης το σωματείο των εργαζομένων (Τρίαινα) προχώρησε στην έκδοση μίας σκληρής ανακοίνωσης (επιτέλους) βάλλοντας εναντίον και του πασοκ (8 στα 11 μέλη είναι προσκείμενοι στο πασοκ 7 από πασκε και 1 "ανεξάρτητος").

Ακολουθεί η ανακοίνωση..

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΤΑΘΗΣ - Από enikos.gr 19/4/2012



Μην ξεχάσεις 2 ....


Μην ξεχάσεις ....


Παπαδιαμάντης. Περιγράφοντας την σήψη 3 δεκαετιών...

«κάτω, εις την συσσωρευμένην κόνιν τριών δεκαετηρίδων, έβοσκον χιλιάδες βλατούδες, ψαλίδες, αλογάκια και άλλα ζωύφια και εχόρευον μυριάδες ποντικοί»!



Πόσο ταιριάζει η παραπάνω περιγραφή αν κάποιος αλλάξει των τριών και το κάνει επτά στην ιστορία της Ελλάδας από τον εμφύλιο και μετά.

Καιρός να τους αλλάξουμε δεν νομίζεις ανθρωπάκο.....

Που είσαι νιότη που μουλεγες πως θα γινόμουν άλλος...

Από τις φορές που λες :
Μωρέ τι καλές που είναι οι διασπάσεις. ΞΕΣΑΒΟΥΡΙΑΖΕΙΣ!!!!!

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ 19/04/2012

Αλίμονο σ αυτούς που δεν αγάπησαν… τον τόπο τους. [19-04-2012]
Όσοι έκτισαν αυτόν τον τόπο με τούβλα που κουβάλησαν τα χέρια τους, με αξίες που βρήκαν από τους προγόνους  τους, με ιδέες, ήθη, έθιμα και κάλλος, αποχωρούν. Μήπως αυτός ο τόπος, όπως έγινε δεν τους χωρούσε πια; Και τι έμεινε πίσω, πέρα απ το ανεκτίμητο έργο τους; Μια γένια που γκρέμισε τα τούβλα, ξερίζωσε τα δέντρα και τις αξίες του λαού. Μια γενιά που κατεδάφισε ελπίδες, όνειρα και κατακτήσεις. Μια γενιά που έχτισε πολυώροφα εκτρώματα με τέντες πράσινες και πορτοκαλί  που κρύβουν τον ήλιο. Πώς να ονειρευτείς όταν δεν βλέπεις ουρανό;

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Εκπομπή – αφιέρωμα στο λαϊκό τραγουδιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, η οποία παρακολουθεί τη προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία. Στη διάρκεια της εκπομπής, ο λαϊκός τραγουδιστής αυτοπαρουσιάζεται μιλώντας για τον γενέθλιο τόπο του, την Αγ. Μονή Τρικάλων, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την πρωτη του επαφή με τη μουσική. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εγκατάστασή του στην Αθήνα, το 1964 και στις πρώτες του συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες, που σημάδεψαν την καλλιτεχνική του πορεία, όπως τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.