Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Θέλω

Από τα ποιήματα διαμαρτυρίας του Αλέκου Παναγούλη με τον Πέτρο Πανδή
Μουσική :Νίκος Μωραίτης
Ορχήστρα :Νότης Μαυρουδής 

Θέλω να προσευχηθώ
με την ίδια δύναμη που θέλω να βλαστημήσω.

Θέλω να τιμωρήσω
με την ίδια δύναμη που θέλω να συγχωρήσω.

Θέλω να προσφέρω
με την ίδια δύναμη που 'θελα στο ξεκίνημα.

Θέλω να νικήσω,
αφού δεν μπορώ να νικηθώ.

Η Ελλάς ευγνωμονούσα...


Πρόκειται για μια παλαιότερη δημοσίευση στην Ελευθεροτυπία του Στάθη Σταθόπουλου.....
Εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την άποψή μου για το τι οδήγησε την χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η "κατασκευή" και η "μετάλλαξη" από το πασόκ (κυρίως) και την νδ μερικών εκατομμυρίων (δυστυχώς είναι τόσοι πολλοί) Μήτσων........ με όλα όσα περιγράφει παρακάτω ο Στάθης. Εγώ έχω συναντήσει αρκετούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ο Μήτσος που περιγράφεται παρακάτω. Φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον καθένα αν δεν είναι ένας Μήτσος ο ίδιος.......

Ελπίδες....


Δεν θυμάμαι καν που την είχα βρει απλά καθαρίζοντας κάποια αρχεία την βρήκα και σκέφτηκα να την διαφυλάξω δημοσιεύοντάς την. Δεν με εκφράζει γιατί είμαι κομμουνιστής από την μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου, γιατί είμαι αλληλέγγυος με τους αδύναμους από την ίδια μέρα. Δεν ακολούθησα ποτέ αυτόν τον τρόπο ζωής που περιγράφει. Δεν χρειάστηκα περισσότερα από 5-6 χρόνια ζωής για να καταλάβω που ανήκα και τι είναι αδικία. Απλά ενισχύει τις ελπίδες μου ότι κάποια στιγμή σε 1, σε 5 , σε 100 χρόνια κάτι θα αλλάξει.... Ελπίδες που οι αποφάσεις των Ελλήνων στις τελευταίες εκλογές τις τσάκισαν μέσα από τον ραγιαδισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό που επέλεξαν...
Δημοσιεύτηκε κατά την περίοδο των συγκεντρώσεων των "αγανακτισμένων" ....

ΕΠΙΔΑΥΡΙΑ: ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ''ΟΔΗΓΟΥΣ'' ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΤΟΝ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΛΙΕΡΟ!

ΕΞΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παρ΄ότι τα φετινά Επιδαύρια ανήκουν στον Αριστοφάνη, η πρεμιέρα θα δοθεί με Σοφοκλή και συγκεκριμένα με τον «Οιδίποδα Τύραννο», στην παράσταση του λιθουανού σκηνοθέτη Τσεζάρις Γκραουζίνις κι έναν αμιγώς ανδρικό θίασο.
Από την προσεχή Παρασκευή, λοιπόν, αυτή η συνήθεια πολλών δεκαετιών επιστρέφει: Για άλλους σαν αφορμή για εκδρομή αλλά για τους περισσότερους σαν αυτόνομος βραδινός προορισμός, η Επίδαυρος, ευτυχώς, παραμένει η σταθερά του καλοκαιριού μας. Και πράγματι, μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Πολυκλείτου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

«Εγώ έχω πάντα στα αφτιά μου τον γκιώνη που ακούω πριν από κάθε παράσταση, τη στιγμή που σβήνουν τα φώτα και σκέφτομαι ότι δεν πρέπει το θέαμα να διαταράξει την ησυχία του», έλεγε ο Μίμης Κουγιουμτζής, που γνώριζε για τα καλά την Επίδαυρο, από μαθητής της σχολής του Θεάτρου Τέχνης, συνεργάτης του Κάρολου Κουν, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο ίδιος.
Στη μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, ο «Οιδίπους Τύραννος» ανεβαίνει με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ενώ συμμετέχουν οι Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μααράουι.

ΑΚΕΡΜΑΝ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 180 ΔΙΣ !!!

ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΟΛΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!
Ένας τραπεζίτης όπως ο Γ. Άκερμαν, πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank, τολμάει να πει αλήθειες, που δεν διανοείται καν να ψελλίσει ως ρεαλιστικό ενδεχόμενο όλος, σχεδόν, ο πολιτικός κόσμος της χώρας, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της Αριστεράς.
 
Συγκεκριμένα ο Γ. Άκερμαν ζήτησε την πρόσθετη διαγραφή ελληνικού χρέους ύψους 180 δις. (πάνω από το 80% του ΑΕΠ!)
Οι δηλώσεις Άκερμαν έρχονται με τον τρόπο τους να αναδείξουν το κατάντημα ενός πολιτικού κατεστημένου, που έχει βυθιστεί στη δουλοπρέπεια και την εθελοδουλία!

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΡΑΙΧ –ΕΝ- ΜΠΑΝ(Κ)Χ!
Με απεριόριστο κυνισμό ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έθεσε και επισήμως τέρμα σε κάθε ίχνος σκέψης για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου! 

''Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας αν δεν επαναφέρουμε το πρόγραμμα (μνημονιακό) στη σωστή του πορεία'' είπε προκλητικά και αποκαλυπτικά ο Γ. Στουρνάρας στους Financial Times.
Και το τι σημαίνει ''ορθη πορεία'' έσπευσε να το διευκρινίσει ο Χ. Ραιχ-εν-μπαν(κ)χ, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο για τις εξαγωγές ζήτησε επίμονα να συνεχιστεί, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, η ''διαχείριση του εργασιακού κόστους'' - βλ. περαιτέρω σφαγή των μισθών!
Με δυο λόγια, σε πολύ σύντομο χρόνο, η κυβέρνηση αυτή πάει να αποδειχθεί μνημονιακότερη της προηγούμενης!
Και εις ανώτερα!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες: 


Οσο μεγαλώνει το ξεπούλημα, τόσο μεγαλώνει το χρέος!

To έτος 2000 το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 139,2 δισ. ευρώ.
Το 2004 το δημόσιο χρέος είχε ανέλθει στα 201,2 δισ. ευρώ.
Το 2009 το δημόσιο χρέος έφτασε στα 298,5 δισ. ευρώ.
Στα τέλη του 2011, το δημόσιο χρέος «έκλεισε» στα 367 δισ. ευρώ.
*
Η παραπάνω αναδρομή είναι χρήσιμη - όπως ελπίζουμε θα φανεί στη συνέχεια - ώστε να διερευνήσουμε πόση σχέση έχει (κι αν έχει οποιαδήποτε σχέση) με την αλήθεια η απίστευτη προπαγάνδα που κατακλύζει το δημόσιο βίο.
Αναφερόμαστε στην προπαγάνδα που ισχυρίζεται πως:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Φωστήρες» και «φον φούφουτοι»

Εδώ και τρία χρόνια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με ρυθμούς πολυβόλου, επαναλαμβάνεται η ίδια ανοησία:
«Για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα,
φταίει το Δημόσιο»...
Το ύφος, δε, που χρησιμοποιούν οι διάκονοι της παραπάνω «μπαρούφας», από τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς αστέρες μέχρι τους κάθε λογής ειδικούς... πανεπιστήμονες,
καθιστά δυσδιάκριτο αν πρόκειται απλώς για ηλίθιους, αστοιχείωτους, άσχετους και αμόρφωτους ή για το ακόμα χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος:
Εκείνο του μορφωμένου ηλίθιου...

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οι ήρωες της... «Αριστεράς»

Ο Ραχόι είναι ο Ισπανός «Σαμαράς», ο οποίος ...δε θα έβαζε τη χώρα του σε μνημόνιο. Είναι αυτός που ως αντιστάθμισμα για την παροχή πακέτου διάσωσης 25 δισ. ευρώ σε μια μόνο ισπανική τράπεζα, την Bankia, ταυτόχρονα επέβαλε μέτρα λιτότητας ύψους 27 δισ. ευρώ στον ισπανικό λαό. Και είναι αυτός που, λόγω ακριβώς της πολιτικής της διάσωσης των τραπεζών διά της πολιτικής του στραγγαλισμού των εργαζομένων, υπέγραψε προχτές στις Βρυξέλλες την απόφαση της συνόδου της ΕΕ για «ταχεία σύναψη μνημονίου συμφωνίας» της Ισπανίας...
*

Θα τους ρημάξουμε στην ... «επαναδιαπραγμάτευση»!

Τι θα κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;
Αν μείνουμε σε όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και κατά τη συγκρότηση της μεταξύ τους κυβερνητικής τρόικας, θα κάνουν «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου...
Ετσι έλεγαν - και συνεχίζουν να λένε - στους εδώ, στους «ιθαγενείς»...
*
Για να μάθουμε, όμως, τι πραγματικά θα κάνει η συγκυβέρνηση, το προτιμότερο είναι να δούμε πώς η ίδια περιγράφει τα «μελλούμενα», τι δεσμεύεται ότι θα πράξει (αλλά και πώς το δεσμεύεται), όταν απευθύνεται όχι στον «λαουτζίκο», αλλά στους εταίρους και ευρω-συνομιλητές της.
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την επιστολή του πρωθυπουργού Σαμαρά προς τους ομολόγους του της ΕΕ, την οποία και μετέφερε για λογαριασμό του στη Σύνοδο των Βρυξελλών ο Κάρολος Παπούλιας:
*