Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αναδημοσίευση από το revolucionhellas.blogspot.com του άρθρου Του Νίκου Ασπράγκαθου,
Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου,
Καθαριότητας, Ανακύκλωσης
και Μηχανολογικού Εξοπλισμού
του Δήμου Πατρέων
Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, εξηγεί με σαφήνεια πως νομιμοποίησαν τη ληστεία σε βάρος του λαού , μέσω των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το άρθρο του είναι αποκαλυπτικό :

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

5 Μαΐου του 1818 - Γέννηση του Καρλ Μαρξ

«Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ’ αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο. ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!»
Καρλ Μαρξ 1818 – 1883

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Η Ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στον ΟΗΕ το 1979

«Μιλάω εξ’ ονόματος όλων των παιδιών του κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Μιλάω εξ’ ονόματος των αρρώστων που δεν έχουν φάρμακα…. Μιλάω εκ μέρους όλων εκείνων που κάποιοι τους στέρησαν το δικαίωμα στη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Φιντέλ Κάστρο

Σαν άπιαστο όνειρο ακούγεται η ομιλία του Φιντέλ Κάστρο τον Οκτώβριο του 1979 από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που εκφώνησε μία από τις σημαντικότερες ομιλίες που ακούστηκαν ποτέ στην συγκεκριμένη αίθουσα. Εκείνη την εποχή η Κούβα προεδρεύει του «Κινήματος των αδεσμεύτων χωρών» και ο Φιντέλ Κάστρο θα εκφωνήσει αυτή την ομιλία του με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Κινήματος και όχι απλά σαν ο Πρόεδρος της Κούβας.
Ακολουθούν μερικά μόνο από όσα αναφέρθηκε ο Φιντέλ Κάστρο :