Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5/5/2010

Τα συναισθήματά μου παραμένουν τα ίδια όπως εχθές. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα απλά να καταγράψω τις εμπειρίες μου από την χθεσινή μέρα μέσα από τα δικά μου μάτια.
Τα πάντα έχουν σκεπαστεί και έχουν αλλοιωθεί από το θλιβερό συμβάν της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της Marfin (από τις οποίες η μία ήταν έγκυος). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει και μακάρι να βρουν το κουράγιο οι οικογένειές τους να ξεπεράσουν το τραγικό αυτό συμβάν. Πάνω σε αυτό το συμβάν όμως θα πρέπει επιτέλους να χυθεί άπλετο φως. Να τιμωρηθούν με τις πιο αυστηρές ποινές τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Οι φονιάδες που έριξαν τις Μολότοφ οι περίφημοι γνωστοί - άγνωστοι, οι υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες της τράπεζας που λειτουργούσαν μία τράπεζα χωρίς έξοδο κινδύνου και σύστημα πυρόσβεσης , και οι υπεύθυνες υπηρεσίες της νομαρχίας, του κράτους και της πυροσβεστικής που έκαναν τα στραβά μάτια και έδωσαν πιστοποιητικό λειτουργίας. Εδώ θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που δωροδοκήθηκαν και δωροδόκησαν γιατί έχουν υπάρξει και τέτοιοι σε αυτή την υπόθεση και είναι αυτοί που υπέγραψαν την άδεια λειτουργίας. Ευθύνες έχουν και όσοι υποχρέωσαν αυτούς τους εργαζόμενους να κλειστούν σαν τα ποντίκια μέσα σε αυτό το κτίριο στην συγκεκριμένη συγκυρία με απειλές του στυλ όποιος φύγει να μην έρθει αύριο στην εργασία κλπ. Πως αισθάνονται αλήθεια σήμερα για το κατόρθωμά τους;
Αναφορικά τώρα με την συγκέντρωση η εντύπωσή μου είναι ότι είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την εποχή του γιαννίτση. Εκτιμώ ότι ο κόσμος που συμμετείχε πλησίαζε ή ξεπερνούσε τις 200000. Ήταν μία βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι θα περάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν πρέπει το θλιβερό συμβάν να αποτρέψει τον κόσμο από την συνέχιση του αγώνα αυτού. Άλλωστε πάνω σε αυτό το γεγονός επένδυσαν πολλά από χθες οι πολιτικοί μας και οι δημοσιογράφοι-τσιράκια. Απίστευτα τρομακτικά ρεπορτάζ για τον κίνδυνο χρεωκοπίας , απίστευτα φοβική η ομιλία του παπανδρέου. Δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο ή το βουλώνουμε ή χρεωκοπούμε. Άλλωστε τα ρεπορτάζ και τα γεγονότα ήταν καταιγιστικά. Έβγαλαν λέει ταξιδιωτική οδηγία εναντίων της χώρας μας η βουλγαρία και τα σκόπια. Καταστρέφεται ο τουρισμός μας.
Ρε δε πάτε στο διάολο όλοι σας παλιοξεφτύλες. Έχετε δει πουθενά βούλγαρους και σκοπιανούς τουρίστες; Πάλι καλά που δεν μας είπατε για το πακιστάν και την ζιμπάμπουε (προς Θεού δεν έχω απολύτως τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς). Αλήθεια γιατί δεν στεναχωριέσται για τους έλληνες τουρίστες που κάθε χρόνο αποτελούν το μεγάλο κομμάτι τον εσόδων του τουρισμού και οι οποίοι φέτος σε μεγάλο ποσοστό δεν θα κάνουν καθόλου διακοπές;
Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε τα αυτιά μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα όλο και πιο πολλοί κάθε μέρα για να μην περάσει κανένα από τα μέτρα αυτά. Αυτοί που πλούτισαν αυτοί να πληρώσουν όχι εμείς. Εμείς έχουμε πληρώσει ήδη πολλές φορές και πολύ ακριβά. Περιφρουρώντας ακόμη καλύτερα τις δυναμικές μας συγκεντρώσεις για να κρατήσουμε μακριά όλα αυτά τα παράσιτα που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σήμερα στον δίκαιο αγώνα μας. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας.
Λίγα λόγια σκόρπια για χθες με διάφορα σκηνικά που έπεσαν στην αντίληψή μου.
Χθες ο περισσότερος κόσμος που βρέθηκε στο σύνταγμα θα πήρε χαμπάρι τους ακροδεξιούς που γύρναγαν ανάμεσα στο πλήθος προσπαθώντας εκμεταλλευόμενοι τον θυμό του κόσμου να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Με ναζιστικά κουρέματα, γυμνασμένα σώματα, φασιστικά τατουάζ και μαύρα μπλουζάκια με την μεγάλη ελλάδα και τα γνωστά σλόγκαν ξεχώριζαν φωνάζοντας συνθήματα γηπεδικής προέλευσης και καλώντας σε βίαιες πράξεις. Όσο επικίνδυνα είναι τα παράσιτα που πετάνε μολότοφ άλλο τόσο είναι και αυτά τα φασιστοειδή.
Υπήρξαν απίστευτες αντιδράσεις από απλούς ανθρώπους χωρίς ίχνος βιαιότητας εναντίον των δυνάμεων καταστολής (μιλάω για τα στενά της ερμού). Τους ζητούσαν να τους εξηγήσουν τον λόγο που τους πέταγαν χημικά και δακρυγόνα και τους καλούσαν να πάνε μαζί τους.
Εντυπωσιακή η αντίδραση των απλών ανθρώπων για τους πολιτικούς. Κυριάρχησαν τα συνθήματα "Κλέφτες, κλέφτες.." και "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".
Μία είδηση ακόμη που προκαλεί απορία. Φωτιά στον 4ο όροφο του υπουργείου οικονομικών όπου υπάρχουν οι φάκελλοι των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπήκε από μολότοφ δεν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Κάμερες δεν έχετε σε αυτό το υπουργείο. Ο λαός σοφά λέει "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται". Βρείτε και δώστε λοιπόν τα ονόματα των λύκων αυτών..
Όλοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στις 6 το απόγευμα για να συνεχίσουμε την αντίστασή στα μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν. Μαζικά , δυναμικά να δώσουμε παρόν περιφρουρώντας τις συγκεντρώσεις μας από τα παράσιτα (κάθε χρώματος). Και να μην ξεχάσουμε να σταθούμε ένα λεπτό στο σημείο όπου τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους. Και σε εκείνο το ένα λεπτό να σκεφτεί ο καθένας μας τις ευθύνες που έχουν οι φονιάδες και οι φυσικοί και οι ηθικοί (που προκλητικά χαμογελούν και μας δείχνουν τον αριθμό των κότερων που έφτιαξαν κλέβοντας τον δικό μας ιδρώτα και ξεπουλώντας σε ξένους την πατρίδα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: