Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Μέτρα οργής και αγανάχτησης

Δεκάδες μέτρα, το καθένα από το οποίο προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, ακόμα μεγαλύτερη οργή για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σ' ολόκληρο το λαό και σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, είναι τα μέτρα που συμφώνησε το τρίο της συγκυβέρνησης, ενώ το σύνολο των μέτρων, που από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να αφαιμάζει ακόμα μεγαλύτερα κονδύλια από τα λαϊκά στρώματα, εμφανίζεται τόσο στα κείμενα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, όσο και στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2013 - 2016.
Τα μέτρα που αφορούν στο 2013 έχουν κόστος, θα τα πληρώσουμε δηλαδή, με 11,98 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο η κυβέρνηση το εμφανίζει 9,37 δισ. ευρώ, επειδή συνυπολογίζει τους μικρότερους φόρους που θα πληρωθούν εξαιτίας των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων.

Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων

Χαρακτηριστικά σημεία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους
Αποκαλυπτική για τις θέσεις του κάθε κόμματος αναφορικά με τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τα μνημόνια και τη στρατηγική της ΕΕ, αλλά και τη διέξοδο που προτείνει το κάθε κόμμα και για λογαριασμό ποιανού, ήταν η συζήτηση για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω τοποθετήσεις.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είπε ότι η πρόταση νόμου της ΚΟ του ΚΚΕ κινείται «συνολικά αντίθετα με την πολιτική της κυβέρνησης και δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Στάθης 02/11/2012

Χάλκινοι Γρύπες

 

Η διασπορά του φόβου -δουλεύει στο φόρτε η Μηχανή-  ή Καραμανλής ή τανκςεγώ ή το χάος- ή η πείνα  (και η υποταγή) ή η δραχμή - δουλεύει
στο φόρτε της η Μηχανή
κάτσε καλά - κάτσε καλά - κάτσε καλά επαναλαμβάνει ο ήχος της μονότονα ρυθμικά όπως το τσαφ - τσουφ του τραίνου στις ράγες

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αιτιολογική Έκθεση επί της Αρχής και Πρόταση νόμου.

Η Αιτιολογική Εκθεση επί της Αρχής
Στην Αιτιολογική Εκθεση επί της Αρχής της Πρότασης Νόμου, ο πλήρης τίτλος της οποίας είναι «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων», σημειώνεται:
«Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση καταθέτει Πρόταση Νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ.
Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Στην ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα.

Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων



Με απαράδεκτη καθυστέρηση, για την οποία ευθύνεται η συγκυβέρνηση, ξεκινάει η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητιέται σήμερα Τετάρτη η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ. Με την ίδια Πρόταση Νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Πρόκειται για νόμους που:

Συντριβή ή ξεσηκωμός!

Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και έφεραν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.

Απείλησαν «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, καταστολή, αυταρχισμό, διώξεις, λογοκρισία και εκφασισμό.
Συνέχισαν με το δεύτερο «Μνημόνιο ή χάος» και έφεραν το χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων.
Εκβίασαν με το «ευρώ ή δραχμή» και έφεραν την πλήρη... αφραγκία, το μηδενικό εισόδημα, τη φτώχεια που ακόμα κι αυτήν τη φοροληστεύουν.
Τώρα, θέλουν να τρομοκρατήσουν, κραυγάζοντας «νέα μέτρα ή πείνα», «θα υποταχθείτε ή θα πεινάσετε»!
*

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δύο όρκοι, δύο κόσμοι.....

Τα λόγια περιττεύουν.......
Ο επίσημος “Ορκος του Ελασίτη”,
(καθιερωμένος με απόφαση της ΠΕΕΑ ,Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης – “Κυβέρνησης του Βουνού”, το 1944 είναι ο εξής:
“Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.
Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού”.

Ο επίσημος όρκος του ταγματασφαλίτη,
«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ».