Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ασφαλιστικό

Καλημέρα φιλαράκο,

Λίγες μόνο μέρες χρειάστηκαν - αφότου για μια ακόμη φορά πιάστηκες κορόιδο και πίστεψες τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..» - για να καταλάβεις το αυτονόητο : τα δύο μεγάλα κόμματα σου έταξαν λαγούς με πετραχήλια και τελικά θα σου πάρουν και τα αυγά και τα καλάθια φιλαράκο μου.

Έτσι ενώ στους χαμένους των εκλογών ο ένας τρώει τον άλλον, οι νικητές βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας για να μην πω κάτι άλλο. Φρόντισαν και οι χαμένοι να τραβήξουν το μπάχαλό τους όσο πιο πίσω μπορούσαν κάπου τον Νοέμβρη για να αφήσουν τους νικητές να κάνουν ανενόχλητοι το πλιάτσικό τους στα δικά μας πράγματα. Άλλωστε υπάρχει έστω και κάποιος που να πιστεύει ότι αυτοί οι δύο δεν θέλουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα;

Έτσι λοιπόν άρχισαν να μας καλούν να συζητήσουμε τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας στο ασφαλιστικό σύστημα. Πρόσεξε φιλαράκο στην συζήτηση αυτή δεν σκοπεύουν να σου δώσουν τίποτα (απολύτως τίποτα). Το μόνο που θέλουν είναι με την συμμετοχή σου μέσα από τους εργατοπατεράδες σου να νομιμοποιήσουν την κλόπη. Αύξηση ορίων ηλικίας , μείωση συντάξεων , κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών , να τσακίσουν τα δικαιώματα της γυναίκας μας –μάνας – αδερφής – κόρης που από την μία της ζητάμε να κάνει περισσότερα παιδιά και από την άλλη να τα μεγαλώνει δουλεύοντας μέχρι τα 70.

Κι όλα αυτά τα προτείνουν λένε επιτροπές σοφών (παναθεμά σας βρε ξεφτίλες ρεζιλέψατε την έννοια της λέξης). Οι αρχαίοι όταν έλεγαν σοφοί εννοούσαν αυτούς που προσπαθούσαν να κάνουν κάτι για το καλό όλων των συνανθρώπων τους. Αυτοί εδώ ακούσατε να προτείνουν κάτι της προκοπής για το καλό όλων;

Ακούσατε – διαβάσατε να προτείνουν μεγαλύτερες εισφορές για τους βιομηχάνους που κάθε χρόνο αυξάνουν τα κέρδη τους, ακούσατε να προτείνουν να μειωθούν οι συντάξεις των χαραμοφάηδων βουλευτών , κρατικοδίαιτων διευθυντών , γενικών γραμματέων ή να χρειαστεί να δουλέψουν κάτι παραπάνω για να πάρουν αυτές τις συντάξεις (πως γίνεται αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να καταληστεύουν εμάς και αυτό όχι και τόσο καλά αφού συνέχεια τους πιάνουμε να βγαίνουν σε σύνταξη με μία θητεία και ο πατέρας μας στην οικοδομή, στα ναυπηγεία και στα καράβια ή η μάνα μας στις πλεκτοβιομηχανίες και στα πολυκαταστήματα να χρειάζεται να δουλεύει μέχρι τα 70). Τι διάολο σοφοί είναι αυτοί; Αλήθεια ρε ξεφτίλες σκεφτήκατε πριν προτείνεται του κόσμου τις παπαριές πόσοι εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοεργολάβοι και πολυεθνικοί κολοσσοί θα δώσουν δουλειά σε κάποιον που είναι 65 χρονών; Θέλετε απάντηση ή μπορείτε να την βρείτε και μόνοι σας (τι διάολο σοφοί είσαστε;);

Και όλες αυτές οι προτάσεις των σοφών – ξεφτιλισμένων που αποσκοπούν να σώσουν τα ταμεία και κατ’ επέκταση και εμάς. Για να μπορούν λοιπόν τα ταμεία να έχουν αποθεματικά που θα τα κάνουν ομόλογα και θα τρώνε τα δικά τους λαμόγια (μπλέ και πράσινα) δεκάδες δισεκατομμύρια σε μίζες και προμήθειες. Για να μπορούν οι μεγάλοι κλέφτες κράτος , τράπεζες μεγαλοβιομήχανοι κλπ να μην πληρώνουν τις εισφορές που τους αναλογούν. Για να μπορούν να μας έχουν μια ζωή υποταγμένους , φοβισμένους σε δύο και τρεις δουλειές χωρίς ελεύθερο χρόνια για μας και τα παιδιά μας.

Και τώρα ξεφτιλισμένοι σοφοί ακούστε και τις δικές μου προτάσεις που σίγουρα είναι σοφότερες από τις δικές σας.

Κατάργηση της σύνταξης για βουλευτές , γενικούς γραμματείς, κρατικοδίαιτους διευθυντές. Αυτοί όλοι σε μία θητεία κλέβουν τόσα πολλά που αρκούν για να ζήσουν πολλές γενιές. Δεν είναι σωστό λοιπόν να τους πληρώνουμε και αφού σταματήσουν να κλέβουν. Και κερατάδες και δαρμένοι πάει πολύ.

Να αυξηθούν οι εισφορές που πληρώνουν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Δεν πειράζει αν αντί για 700 ή 800 % έχουν ετήσια αύξηση των κερδών τους 600 ή 650 %. Και κάτι ακόμη αν εγώ χρωστάω στο ταμείο μου μερικά ψωροευρώ μαύρο φίδι που με έφαγε, ενώ αυτοί απορρίπτουν την μία χαριστική ρύθμιση γιατί ξέρουν ότι τα τσιράκια τους θα φέρουν μία ακόμη πιο χαριστική.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας (όρια ηλικίας, βαρέα και ανθυγιεινά, δικαιώματα γυναικών). Είναι τουλάχιστον γελοίο κάποιος καριόλης που όλοι του την ζωή πήδαγε την Ελλαδίτσα κάνοντας τον σωτήρα βουλευτή , διοικητή κλπ να ισχυρίζεται ότι έχουν αυξηθεί τα προσδοκώμενα όρια διαβίωσης και άρα θα πρέπει να δουλεύουμε και περισσότερο. Που το ξέρεις βρε ξεφτίλα δούλεψες ποτέ στην ζωή σου για να ξέρεις τι σημαίνει η λέξη αυτή;

Λοιπόν φιλαράκο μην αφήνεις τα όρνια να σου κλέβουν την ζωή σου. Κι αν δεν σε νοιάζει για την δική σου ζωή σκέψου τα παιδιά σου που στο τέλος αυτά που θα τους αφήσουμε δεν θα αξίζουν ούτε για να μας φτύσουν. Πάλεψε , αγωνίσου , προσπάθησε για κάτι καλύτερο από αυτό που σου προτείνουν οι γεροξεκούτηδες ξεπουλημένοι δήθεν σοφοί και οι αλήτες που ονομάζουν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους. Μην νομιμοποιήσεις τις συζητήσεις τους, μην τους αφήνεις να διαπραγματευτούν για τα δικά σου και μόνο δικαιώματα. Φτάνει πια μην τους επιτρέψεις πάλι να παίξουν με την δική σου ζωή.

openmind