Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Σε μία χώρα όπου ο κυρίαρχος μαλ( εεεε λαός) εδώ και αρκετό διάστημα στις δημοσκοπήσεις βγάζει σαν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον ΚΑΝΕΝΑ δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι δύο παιδιά (ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης) δυσκολεύονται να βρουν κάποιον για πρωθυπουργό. Ας βάλουμε λοιπόν πρωθυπουργό τον ΚΑΝΕΝΑ να τελειώνουμε. Έτσι κι αλλιώς ποιός θα είναι ο ρόλος του νέου πρωθυπουργού;;;

Τα παιδία παίζει....

Το νέο παιχνιδάκι του Γιωργάκη και του Αντωνάκη συνεχίζεται για 4η ημέρα. Το παιχνίδι ονομάζεται "Πως να καταστρέψεται μία χώρα".

Αν είναι δυνατόν σε μία χώρα με το όνειρο κάθε Έλληνα να γίνει για μια μέρα πρωθυπουργός να μην μπορούν τα παιδιά να βρούν έναν!!!!!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε ----μέρος 2

Τα περισσότερα από τα παρακάτω προκαλούν σοκ. Είναι από το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου το οποίο και σας συνιστώ να διαβάσετε.

  • Ο Ουαλός πειρατής Morgan (1635-1688) "κυβέρνησε" την ευρύτερη περιοχή της Τζαμάϊκα. Η οικογένεια του συνέχισε να καταδυναστεύει την περιοχή μέχρι την εξέγερση των δούλων του 1831-1832 που οδήγησε στην κατάργηση της δουλείας το 1838 και που ανάγκασε τους Morgan να "μεταναστεύσουν" στην Αμερική όπου και επένδυσαν τα κλεμμένα σε τραπεζικές και άλλες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών και η J.P.Morgan που από το 1702-1703 ξεκίνησε να χρηματοδοτεί (τρόπος του λέγειν) κράτη για την έκδοση δομημένων και μη ομολόγων. Συνεχίζει λοιπόν η οικογένεια Morgan την πειρατική της δραστηριότητα μέχρι και σήμερα.
  • Πέντε όλες και όλες μεγάλες πολυεθνικές ελέγχουν το 75%των γεωργικών σπόρων παγκοσμίως!!. Οι 5 αυτές εταιρείες αποφάσισαν το 2008 να αυξήσουν τις τιμές των σπόρων από 30-70% κίνηση που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις τεράστιες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής παγκοσμίως.
  • Οι βαρόνοι του νερού οι γαλλικές πολυεθνικές SUEZ και VEOLIA Environment έχουν βάλει χέρι στις υπηρεσίες νερού σε 130 χώρες η πρώτη και σε 100 η δεύτερη.  Σύμφωνα με τους αναλυτές στα επόμενα 15 χρόνια πολλοί λίγες πολυεθνικές θα ελέγχουν το 75% των υδάτων παγκοσμίως.
  • Αιθιοπία μια χώρα όπου πάνω από 13 εκατομμύρια κάτοικοί της υποσιτίζονται. Παρ'όλα αυτά η κυβέρνησή της έχει παραχωρήσει 7,5 εκατομμύρια στρέμματα σε πολυεθνικές που τα χρησιμοποιούν για να παράγουν προϊόντα τα οποία τα στέλνουν στις δικές τους χώρες. Πχ. στην πόλη Awassa της Αιθιοπίας βτίσκονται τεράστιες εγκαταστάσεις θερμοκηπίων. Εκατομμύρια ντομάτες , πιπεριές κλπ λαχανικά μεγαλώνουν σε συνθήκες ελεγχόμενες από υπολογιστές και καθημερινά περισσότεροι από 50 τόνοι τροφής συσκευάζονται και μεταφέρονται στα εστιατόρια του Ντουμπάι και της Σαουδικής Αραβίας. Αυτά τα 2500 στρέμματα είναι μισθωμένα για 99 χρόνια στον Σαουδάραβα Sheikh Mohammed Al-Amoudi και τον έχουν καταστήσει έναν από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.Τα σχέδια της εταιρείας του Σαουδάραβα είναι να εκμισθώσει ακόμη 2,5 εκατομμύρια στρέμματα μέσα στα επόμενα χρόνια. Ποιος νοιάζεται για τα εκατομμύρια των Αιθιόπων που λοιμοκτονούν....
  • Η κυβέρνηση της Κίνας το 2008 σύναψε συμφωνία με το Κογκό για καλλιέργεια 7 εκατ. στρεμμάτων με φοινικέλαιο για βιοκαύσιμα. Ευρωπαϊκές εταιρείες βιοκαυσίμων έχουν αποκτήσει 10 εκατ. στρέμματα σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Βρετανικές εταιρείες έχουν ήδη κλείσει εκτάσεις σε Αγκόλα, Αιθιοπια, Μοζαμβίκη, Νιγηρία και Τανζανία. Ινδικές εταιρείες εκμισθώνουν εκατομμύρια στρέμματα σε Αιθιοπία, Κένυα, Μαδαγασκάρη, Σενεγάλη και Μοζαμβίκη. Η Νοτιοκορεάτικη Daewoo έχει κάνει πρόταση στην κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης για πολυετή εκμίσθωση 3 εκ. στρεμμάτων (η μισή καλλιεργήσιμη έκταση της χώρας). Η συμφωνία έχει κολλήσει λόγω λαϊκής εξέγερσης. Στο διχοτομημένο από τον εμφύλιο Σουδάν 1,75 εκ. στρέμματα αγόρασε νοτιοκορεατικη εταιρεία, 1,875 εκατ. εταιρεία από τα ΗΑΕ, 100000 στρέμματα εταιρεία από Σ. Αραβία, νεουρκοζικη εταιρεία επενδύσεων του Philip Heiberg έχει μισθώσει 2 εκ. στρέμματα. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που μαστίζεται από την πείνα με μόνη υπόσχεση τηνδημιουργία λίγων κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας.
  • Το 2005 11,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια ήταν κατατεθειμένα σε οφ-σορ λογαριασμούς χρήματα που αφορούσαν μια χούφτα καπιταλιστές. Τα χρήματα αυτά αρκούσαν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα 444 χρόνια!!!!!!!
  • Και για το τέλος στην δεκαετία του 80 στον μεγάλο λοιμό της Αιθιοπίας η χώρα δεν μείωσε καθόλου την παραγωγή των 180000 τόνων καφέ με τους οποίους τροφοδοτούσε της πολυεθνικές του κλάδου. Δεν αντικατέστησε λοιπόν ούτε ένα στρέμμα για να παράγει σιτάρι ή άλλα τρόφιμα για τον δικό της λαό. Βλέπετε κάθε φλυτζάνι καφέ που στη Δύση στοιχίζει 3 € παράγεται από 5 γραμμάρια καβουρδισμένου καφέ. Από ένα κιλό παράγονται 200 φλυτζάνια (600 €) και κοστίζει μόνο 1 € το οποίο πάει στην Αιθιοπία!!!!!