Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αναδημοσίευση σχολίου Ν. Μπογιόπουλου από τον χθεσινό ριζοσπάστη

Καθάρματα!

Η Ευρώπη «τους». Η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενωσής τους. Στην Ευρώπη του ευρώ «τους». Της ΟΝΕ τους. Του Μάαστριχτ τους.

Σε αυτή την Ευρώπη των «πολιτισμένων», των Συνόδων Κορυφής, των Βρυξελλών και των πολυεθνικών αποδεικνύεται μέχρι κεραίας αυτό που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι:

Ξέρω κάτι «πολιτισμένους» που μπροστά τους οι βάρβαροι δεν πιάνουν χαρτωσιά σε μισανθρωπισμό.

*

Στην Ευρώπη «τους» υπάρχουν - σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί.

Υπάρχουν πάνω από 13 εκατομμύρια καθημερινοί «Αγιάννηδες». Αλλά να που οι «μπίζνες» της φιλανθρωπίας τελείωσαν.

Κι έτσι βγήκε φιρμάνι:

*

Μετά από απόφαση (μη εφέσιμη!) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,

στο οποίο μεταξύ άλλων προσέφυγε η Γερμανία,

το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν ως δαπάνη από την ΕΕ για τη διανομή τροφίμων στους απόρους της Ευρώπης, μειώνεται στο 1/5!

*

Συνεπώς:

Μετά από το 2012, όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλη, για τα 13 εκατομμύρια πεινασμένους που προσέρχονται στα σημεία σίτισης απόρων και αστέγων

(αν και στην πραγματικότητα οι υποσιτιζόμενοι λόγω φτώχειας στην ΕΕ ξεπερνούν τα 43 εκατομμύρια),

η ΕΕ δε δικαιολογεί τη «δαπάνη» των 500 εκατομμυρίων για την παροχή της στοιχειώδους τροφής που θα τους συντηρεί στη ζωή. Δικαιολογεί, πλέον, μόνο 113 εκατομμύρια ευρώ! Διότι, όπως απεφάνθη η ευρωπαϊκή «δικαιοσύνη», οι άποροι ...κοστίζουν πολύ. Και ως εκ τούτου θα υποστούν ...δίαιτα.

*

Οι απαρτίζοντες το ευρωοικοδόμημα των καπιταλιστών, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, ακόμα κι αν το αύξαναν το ποσό για τους απόρους, ακόμα κι αν όλοι αυτοί που κερδίζουν από τη φτώχεια των πολλών πολλαπλασίαζαν τα «κουπόνια σίτισης» για τα θύματά τους,

πάλι καθάρματα θα ήταν.

*

Το γεγονός, πάντως, ότι τα κόβουν κιόλας, το γεγονός ότι ενώ οι πεινασμένοι αυξάνονται την ίδια ώρα τα - έτσι κι αλλιώς - πενιχρά κονδύλια για τη διατήρηση της ύπαρξής τους μειώνονται (κατά τα 4/5!), βοηθάει σε ένα πράγμα:

Για να «μετρήσει» κανείς όχι το «αν», αλλά το «πόσο» καθάρματα είναι.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011

Είναι γνωστό σε όλους οτι η Παιδεία στην Ελλάδα είναι και Δωρεάν και Δημόσια.
Στα χαρτιά όμως και στα λόγια γιατί οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ και οι νεο - ΔΗΜΙΟκρατες άλλιώς ονειρεύονται την παιδεία και για τον σκοπό αυτό εργάζονται ακατάπαυστα τα τελευταία χρόνια.
Παλιά λοιπόν προσπαθούσαν με την μέθοδο της σαλαμοποίησης σιγά σιγά να μετατρέψουν την παιδεία σε εμπόρευμα.
Σήμερα και κάτω από την αβάσταχτη λεηλασία στις ζωές μας και με ευρεία συναίνεση (πασοκ, νδ, λαος, μπακογιαννη κλπ) έχουν προχωρήσει :
  • σε κλείσιμο εκατοντάδων σχολικών μονάδων κυρίως σε δύσβατες περιοχές στερόντας σε πολλούς μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση.
  • σε αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση με στόχο το πανεπιστήμιο επιχείρηση.
  • σε μειώσεις διδακτικού προσωπικού και σε πλήρωση κενών θέσεων με αναπληρωτές ώστε ποτέ να μην είναι οι δάσκαλοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς στη θέση τους και πάντα να υπάρχουν κενά.
  • σε μια σειρά από εξαγγελίες αβρύγδουπων τίτλων χωρίς όμως να υλοποιούνται ποτέ.
και φτάνουμε στο έσχατο σημείο τα σχολεία να ξεκινάνε την Δευτέρα και τα βιβλία να μην έχουν τυπωθεί. Θα είναι λέει στα σχολεία σε ποσοστό 60% στις 15 οκτωβρη και σε ποσοστό 90% στα τέλη νοέμβρη!!!!!!!!!!!!!
Λυπάται λέει η κα. υπουργός γιατί δεν κατάφεραν να τα βρουν τα συναρμόδια υπουργεία!!!!!
αλλά δεν θα επιβαρυνθούν οι γονείς αφού τα παιδιά θα κάνουν μάθημα με CD και φωτοτυπίες.

Και καλά τις φωτοτυπίες θα τις βγάζουν οι δάσκαλοι στα υπερσύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα κάθε σχολικής μονάδας που η κα. υπουργός έχει φροντίσει να υπάρχουν................ τα CD όμως που θα τα βάζουν οι δάσκαλοι να παίζουν;
Η απάντηση στα Laptop με τα οποία έχει εφοδιάσει το υπουργείο τις σχολικές μονάδες δεν παίζει. Όλα το υπουργείο θα τα κάνει σε αυτή τη χώρα. Όλα τσάμπα θα είναι σε αυτή την παιδεία...........

Αχ Έλλάδα μου τι νάνοι βρέθηκαν να σε κυβερνούν...... 


ΑΠΟΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ VS ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ

 Το παρακάτω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από τον χθεσινό Ριζοσπάστη.
-------------------
Ασχήμιες

Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Πειραιά να είναι ένας ...εφοπλιστής;

Το ερώτημα δεν είναι δικό μας. Είναι της υπουργού της (σ.σ.: Δημόσιας και Δωρεάν - εδώ γελάνε) Παιδείας, της κυρίας Διαμαντοπούλου.

Διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (23/8/2011) για το «νόμο - πλαίσιο».

*Αντιθέτως, δικά μας είναι τα παρακάτω ερωτήματα. Τα οποία και θέτουμε στην κρίση σας. Με τη διευκρίνιση ότι δεν θα τολμούσαμε να τα θέσουμε υπόψη του αναγνωστικού κοινού αν δεν μας είχε σαγηνεύσει το βάθος της σκέψης της κυρίας υπουργού άμα τε και το βαθύτερο νόημα της πολιτικής της κυρίας υπουργού:

*Ερώτημα πρώτον: Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πολυτεχνείου να είναι ένας ...μεγαλοεργολάβος (ή ακόμα καλύτερα: όλο το συμβούλιο να είναι μεγαλοεργολάβοι; Ε;)...

*Ερώτημα δεύτερον: Γιατί, θα ήταν άσχημα στα συμβούλια των Οικονομικών Πανεπιστημίων να είναι κι από ένας ...τραπεζίτης (ή ακόμα καλύτερα: όλα τα συμβούλια να απαρτίζονται αποκλειστικά από τραπεζίτες; Ε;)...

*Ερώτημα τρίτον: Γιατί, θα ήταν άσχημα στο συμβούλιο της Νομικής να είναι ένα από εκείνα τα πολυεθνικά μεγαλοδικηγορικά γραφεία (ή ακόμα καλύτερα: όλο το συμβούλιο να αποτελείται από γραφεία σαν αυτά που συνέταξαν τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ; Ε;)...

*
Αυτή είναι η «αναμόρφωση» της Ανώτατης Εκπαίδευσης που ψήφισαν «συναινετικά» το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Μπακογιάννη.

Παιδεία για λίγους και Εκλεκτούς. Που θα ελέγχεται από τους λίγους και Δυνατούς. Και θα υπηρετεί τους λίγους και Ισχυρούς.

«Ασχημη» είναι;