Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Συγγνώμη από τα παιδιά μας

Έχοντας συμπληρώσει περίπου 25 χρόνια λειτουργίας μέσα στον παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας, με συμμετοχή άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο ενεργή στα πολιτικά πράγματα πάντα με την σημαία του ΚΚΕ (θα μπορούσα να μην το ανέφερα αλλά θέλω μέσα από αυτό το ιστολόγιο όσοι ελάχιστοι με διαβάζουν να ξέρουν ότι πάντα θα είμαι απόλυτα ειλικρινής) σήμερα θα ήθελα να απολογηθώ στα παιδιά μου και στα παιδιά των υπολοίπων συνανθρώπων μου για το χάλι που έφτασε η χώρα μας.
Κάτι που αρχικά θα έπρεπε να έχει γίνει και από τους δικούς μας γονείς παρ' όλο που αυτοί έχουν ένα τεράστιο ελαφρυντικό. Έζησαν ή για την ακρίβεια επέζησαν σε μια χώρα τσακισμένη και κατεστραμμένη από τους φίλους μας (γιατί οι γερμανοί είναι φίλοι μας - αυτό είναι πασιφανές) και τον εμφύλιο πόλεμο (την χειρότερη μορφή πολέμου που μπορεί να υπάρξει) που ακολούθησε τον β' παγκόσμιο. Ο εμφύλιος για να μην ξεχνιόμαστε είναι έργο των υπόλοιπων παραδοσιακών φίλων μας (άγγλων και αμερικάνων). Μέσα στην απόλυτη φτώχια, στην εξαθλίωση, στις διώξεις, τον φόβο και την δικτατορία που ακολούθησε μπορούν να χωρέσουν χιλιάδες διακιολογίες για τους πατεράδες μας.
Παρ' όλα αυτά όταν βρέθηκαν στον γύψο από την αμερικανόφερτη χούντα πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και τελικά κατάφεραν να απελευθερώσουν την πατρίδα μας. Μετά βέβαια έκατσαν πάνω στις δάφνες τους και άφησαν ένα μάτσο απατεώνες και λαμόγια να ξεπουλάνε και να κλέβουν τα πάντα σε αυτή την χώρα συμπεριφερόμενοι σαν να πρόκειτε για το τσιφλίκι τους.
Ας αφήσω όμως τους πατεράδες μας και ας έρθω σ'εμάς μιας και ξεκίνησα να γράφω γι' αυτό.
Από την ημέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου να καταλαβαίνει την πολιτική θυμάμαι τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια τζάκια να καταδυναστεύουν την ζωή αυτού του άμοιρου τόπου. Να περνάνε την εξουσία και την θέση στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Να διορίζουν εξαγοράζοντας δυστυχισμένες συνειδήσεις. Να κατασπαταλούν με γνωστούς, φίλους, κουμπάρους και κομματόσκυλα τον δημόσιο πλούτο και χρήμα. Να αμοίβονται πλουσιοπάροχα και να τους πληρώνει ο φτωχός Έλληνας το πολυτελές αυτοκίνητό τους , την προσωπική τους φρουρά, τα φαγοπότια τους, τα ταξίδια τους, τα ρούχα τους, τα γραφεία τους (μαζί με εξοπλισμό και τις γυναίκες και τα παιδιά τους υπάλληλους έμμισθους), τα τηλεφωνά τους και οτιδήποτε άλλο πιθανό και απίθανο βάλει ο ανθρώπινος νους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να συμμετέχουν σε δεκάδες κομπίνες και απάτες εις βάρος του διασπαθίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος. Μίζες για τα πάντα (τηλεπικοινωνιακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας, αεροπλάνα, υποβρύχια, τραίνα, πλοία, τανκς, λεωφορεία, δημόσια έργα, δρόμους, στάδια, αεροδρόμια, γέφυρες κλπ, κλπ). Ρεμούλες και κομπίνες με δεκάδες νομοσχέδια προς ώφελος μερικών δεκάδων ελλήνων εκλεκτών (μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εκδότες κλπ). Απίστευτη κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με τα (σο)δομημένα ομόλογα, απίστευτη κλοπή των καταθέσεων-αποθεματικών των ελληνικών νοικοκυριών με το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματηστηρίου. Βατοπέδια, Κουμπάροι, Κοσκωτάδες, απαγωγές Πακιστανών , Ιμια, Οτσαλάν, τηλεφωνικές υποκλοπές, siemens (MIZENS) και ένα σωρό άλλα τεράστια σκάνδαλα.
Και να σκεφτεί κανένας ότι για όλα τα παραπάνω σκάνδαλα πλήρωσε (λέμε τώρα) με μία ολιγόχρονη φυλάκιση μόνο ο Κοσκωτάς.
Πέρα όμως από όλες αυτές τις κλοπές υπάρχουν ένα σωρό ακόμη αποκρουστικά κατορθώματα αυτών των λαμογιών. Τι να θυμηθεί ή μάλλον τι να πρωτο θυμηθεί κανείς. Τα απέραντα καμμένα δάση της πατρίδας μας που πλημμύρησαν αυθαίρετες μαιζονέτες και βίλες, τα δημόσια έργα που καταρρεουν σε ελάχιστους μήνες μετά την παραλαβή τους (Τεμπη, εθνικές οδοί τριπόλεως , καλαμάτας, σπάρτης κλπ)., την υποβάθμιση της προσφερόμενης υγείας, παιδείας κλπ κοινωνικών αγαθών ώστε να ωφεληθούν οι ιδιώτες απατεώνες, την ανάπτυξη ενός συστήματος λαδώματος (με την δική μας βοήθεια) στις πολεοδομίες, εφορίες, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, άδειες οδήγησης, επιδοτούμενες επενδύσεις, κοινοτικά κονδύλια κ.α.
Και αφού τρώγανε, τρώγανε τρώγανε στα διαλλείμματα τους έψαχναν τρόπους και έφτιαχναν νόμους για να μας κλέβουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Τότε συνήθως υπήρχε η δική μας αντίδραση (εργάτες, φοιτητές κλπ) και δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μέχρι που φτάσαμε σήμερα με το πρόσχημα της αδυναμίας δανεισμού (αλήθεια ποιοί μας έφτασαν σε αυτό το σημείο), αφού για αρκετό καιρό μας άφησαν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων (που είναι οι ίδιοι που θα μας δανείσουν και τώρα) να είναι λέει υποχρεωμένοι να πάρουν επώδυνα μέτρα δυστυχώς. Επώδυνα μέτρα μόνο για εμάς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους εργάτες και τους μικροβιοτέχνες-μικρομαγαζάτορες. Όχι για αυτούς. Καμμία μείωση στους μισθούς τους και στα προνόμια τους (5500 € για αλλαγή υπολογιστή πήραν μόλις χθες (1,5 εκατομμύρια € το κόστος)), καμμία φορολόγηση στα τραπεζικά και βιομηχανικά υπερκέρδη, κανένας φόρος στην μεγάλη ακίνητη περιουσία που είναι σε απίθανες Offshore εταιρείες, κανένας φόρος στους εφοπλιστές και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες, καμμία φορολόγηση στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία. Καμμία δήμευση περιουσίας σε όλους αυτούς που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα.
Όχι τα μέτρα θα είναι κοινωνικά δίκαια όπως μας λένε οι κοινωνικοκλέφτες (σοσιαλιστές) πολιτικοί και οι ξεφτυλισμένοι ξεπουλημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Θα κόψουν τον 13 και 14 ο μισθό από μισθωτούς και συνταξιούχους, θα αυξήσουν φπα, θα απελευθερώσουν απολύσεις, θα καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις, θα μειώσουν αποζημιώσεις, θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας.
ΑΙΣΧΟΣ βρε ξεφτύλες τι απόλα αυτά είναι κοινωνικά δίκαιο. ΤΙ......
Με πήρε η νύχτα, ο θυμός μου μεγαλώνει. Πρέπει να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί επέτρεψα σε όλους αυτούς να κάνουν όλα αυτά. Ένα συγγνώμη πρώτα απ΄όλα από την κόρη μου και τον γιό μου που σε λίγα χρόνια θα αναγκαστούν να παλέψουν με όλη αυτή την βρωμιά και την δυσωδία.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ.
Αυτό όμως δεν φτάνει. Από σήμερα θα κάνω ότι μπορώ για να διορθωθεί αυτή η απίστευτα κακή κατάσταση. Και πρώτα απ΄όλα για να απελευθερωθεί η χώρα μας από την νέα χούντα το ΔΝΤ που οι ίδιοι οι πολιτικοί (οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Καραμανλή και ο Σημίτησ) και οι ίδιοι "φίλοι" μας (αμερικάνοι, γερμανοί , αγγλοι κλπ) μας έφεραν.

Μόνο με αγώνα, αντίσταση, ανυπακοή μπορεί να αλλάξει αυτό, μπορεί να ελευθερωθεί ξανά η Ελλάδα μας και να γίνει επιτέλους μία χώρα που να μην ντρεπόμαστε για αυτό που θα βρουν τα παιδιά μας.
Καλή Λευτεριά συν Ελληνες!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Παρ' ότι η πορεία του ΠΑΜΕ σήμερα ήταν πολύ μεγάλη (για την έτερη πορεία δεν έχω άποψη) δεν το κρύβω ότι περίμενα πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή σήμερα που όλα μας τα δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: