Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ.

Σήμερα σχηματίστηκαν λέει μεγάλες ουρές στην Ομόνοια για να προμηθευτούν το φρέσκο DVD κάποιας κυρίας άγνωστης σε εμένα η οποία όπως έπεσε στην αντίληψη μου το έκανε για το παιδί της!!!!

Το μόνο που έχω να πω είναι ντροπή, ντροπή για όλους, για όσους στήθηκαν από το πρωί να το αγοράσουν, για όσους μας ζαλίζουν και θα μας ζαλίζουν για μέρες από το ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα, για τους άρχοντές μας που το φορολογούν με 4,5 % αφού εμπεριέχεται σαν ένθετο σε τετρασέλιδο !!!!! βιβλίο (δύο τα εξώφυλλα, μία τα περιεχόμενα, και μία τελευταία φαντάζομαι με την πλοκή της ταινίας για να ξέρει ο πελάτης τι θα δει), μα πάνω από όλα για την δήλωση της "κυρίας" αυτής που αφορά τον σκοπό της συγκεκριμένης έκδοσης.

Ελπίζω μόνο ποτέ να μην ξυπνήσει από τον ύπνο της χαζομάρας και της ανυπαρξίας που έχει περιέλθει και καταλάβει τι έχει κάνει στο παιδί της.............

ΥΓ. Πολλοί από όσους έτρεξαν να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν φαντάζομαι πως το συγκεκριμένο ποσό το αφέρεσαν από κάποιες άλλες ανάγκες τους. Άξιζε αυτό ..........................

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ;

Την Τετάρτη 12 Μαΐου το πρωί στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έπεσε νεκρός από καρδιακό επεισόδιο ένας εργαζόμενος 56 χρονών (και όχι 64 όπως αναφέρουν διάφορα sites). Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο εργαζόμενου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέσα στην τελευταία εβδομάδα. (Προηγήθηκε ο θάνατος ενός από τους δικηγόρους της εταιρείας (εξωτερικός συνεργάτης επί πολλά χρόνια) και ο θάνατος εργαζομένου στην εταιρεία τροχαίου υλικού που στεγάζεται στον χώρο των ναυπηγείων και που μέχρι πρότινος ανήκαν στα ναυπηγεία (κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται αφού εξαπατήθηκαν).
Τρεις θάνατοι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που όμως εύκολα μπορούν να εξηγηθούν. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει τα γεγονότα των τελευταίων δύο τριών χρόνων.
Μίζες , κομπίνες , απάτες από Γερμανούς και Έλληνες που δεν σεβάστηκαν τις οικογένειες 1300 εργαζομένων σε αυτά και χιλιάδων άλλων που δουλεύουν και επιζούν από τα ναυπηγεία (εργολάβους, προμηθευτές , μαγαζάτορες). Στελέχη της Thyssen που έκαναν το αγροτικό τους μαθαίνοντας στου κουτρούλη το κεφάλι θησαυρίζοντας παράλληλα από κομπίνες και πλουσιοπάροχες αμοιβές χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Συνδικαλιστές σύμμαχοι της διοίκησης που κατάφεραν και πολλά χρήματα να βγάλουν και να ανέλθουν σε αξιωματα στην πολιτική σκηνή αφήνοντας πίσω τους αβεβαιότητα και απλήρωτους εργαζόμενους. Κυβερνήσεις και υπουργούς που κοροϊδεψαν και αδιαφόρησαν για τα προβλήματα μιας από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες στην Ελλάδα αφήνοντας την να βουλιάξει.
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής των ναυπηγείων χορτάτοι και βολεμένοι αρκετά μακρυά να παρακολουθούν χωρίς τύψεις τις εικόνες  που άφησαν πίσω τους. Και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, απογοητευμένοι και προδομένοι από όλους να προσπαθούν με αγωνία να σώσουν οτιδήποτε μπορούν. Τα παιδιά τους, τα σπίτια τους τις οικογένειές τους. Κυνηγημένοι από δάνεια και χρέη και με το άγχος να τους οδηγεί αργά αλλά σταθερά στο τέλος.
Αλήθεια τι έχουν να πουν σε αυτούς τους νεκρούς οι μαθητευόμενοι μάγοι ιαπωνογερμανικής ή ανατολικογερμανικής καταγωγής που μόνο θεό έχουν το χρήμα αδιαφορώντας για ανθρώπινες ζωές; τι έχουν να πουν όλα τα πρώην μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας και ο απατεώνας που "αγόρασε" την εταιρεία τροχαίου υλικού (εξαπατώντας τους εργαζόμενους); τι έχουν να πουν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων που τους ξεπούλησαν στην πορεία τους προς την εξουσία (νομαρχίες κλπ); τι έχουν να πουν οι απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού και του λιμενικού που συνεργάστηκαν μαζί τους; τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που εξαπάτησαν χιλιάδες εργαζόμενους με ψεύτικα λόγια για λύσεις ή που καρπώθηκαν απίστευτες μίζες για να δώσουν στους γερμανούς υπερτιμολογημένες δουλιές πολλών δις;
ΤΙΠΟΤΑ! Απολύτως τίποτα γιατί όλοι αυτοί μόνο θεό έχουν το χρήμα. Όλοι αυτοί είναι χειρότεροι και από ζώα (τα ζώα σκοτώνουν μόνο για να επιζήσουν αυτοί το έχουν κάνει επάγγελμα).
Μόνο μια τελευταία κουβέντα. Κάποια στιγμή θα πληρώσουν για τις πράξεις τους και θα πληρώσουν ακριβά.
Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και μακάρι η οικογένεια του να καταφέρει να ξεπεράσει την τραγική αυτή στιγμή.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Η αποζημίωση και οι παροχές των βουλευτών και η σύνταξη που απολαμβάνουν αποτελούν καθαρή πρόκληση στις σημερινές συνθήκες όπου πετσοκόβονται οι συντάξεις, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό οικοδόμημα με την αύξηση των ορίων ηλικίας με ταυτόχρονη μείωση της σύνταξης.
Το μέγεθος της συντελούμενης πρόκλησης μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί με την βοήθεια μιας απλής αναζήτησης στο internet. Μέσα από μία τέτοια αναζήτηση μάζεψα μία σειρά στοιχεία αξιολογώντας τα σαν σημαντικά σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.
  • Ο αριθμός των βουλευτών είναι 324 (300 στο εθνικό κοινοβούλιο και 24 στην ευρωβουλή).
  • Ο αριθμός των συνταξιούχων βουλευτών στο τέλος του 2007 από την εφημερίδα ελευθεροτυπία υπολογίζονταν στους 850. Προσθέτοντας και κάποιους που σίγουρα θα οδηγήθηκαν σε συνταξιοδότηση μετά τις εκλογές του 2009 πρέπει αυτοί να πλησιάζουν τους 880 (πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό πάνω από 20 υπουργοί της ΝΔ που δεν πρόκειται να επανεκλεγούν).
  • Δικαίωμα σύνταξης έχουν
-όσοι εξελέγησαν μέχρι το 1993: με 4 χρόνια θητείας και εφόσον συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους.
-όσοι εξελέγησαν από το 1993 και μετά: 4 χρόνια θητείας και εφόσον συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους.
-οι βουλευτές που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες αποκτούν δικαίωμα σύνταξης στα 2 χρόνια θητείας και στο 55ο έτος της ηλικίας τους.
Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης και προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης.
  • Με βάση τον τελευταίο προϋπολογισμό της Βουλής (που αφορά το έτος 2009) οι βουλευτές λαμβάνουν:
    -μηνιαία αποζημίωση περίπου 6.100 ευρώ. Ετησίως έχουν εισόδημα 85.000 ευρώ, καθώς η αποζημίωση αφορά 14 μήνες.
    -στο ποσό αυτό προστίθεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η οποία είναι 270 ευρώ για κάθε συμμετοχή. Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 8-12 συμμετοχές το μήνα για κάθε ένα βουλευτή. Περίπου στις 3000 € το μήνα (καθόλου άσχημα).
    Παράλληλα οι βουλευτές δικαιούνται:
    -1 κινητό οιασδήποτε εταιρείας. Η Βουλή καλύπτει μέχρι 200 ευρώ κάθε μήνα.
    -8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας. Η Βουλή πληρώνει μέχρι 12.000 ευρώ.
    -αυτοκίνητο: το μισθώνει (με λήζινγκ) η Βουλή.
    -διαμονή: οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο ή καταβολή ενοικίου εφόσον προτιμούν να βρουν διαμέρισμα.
    -γραφείο: όλοι οι βουλευτές δικαιούνται να έχουν γραφείο. Κυρίως στους βουλευτές της επαρχίας δίνεται από τη Βουλή, εφόσον δηλώσουν ότι δεν έχουν στην Αθήνα. Η Βουλή παρέχει και γραφική ύλη.
    -ταχυδρομική ατέλεια.
    -ατέλεια στις μετακινήσεις: ισχύει για μετακινήσεις στην Ελλάδα με ΚΤΕΛ, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα.
    -αεροπορικά εισιτήρια: οι βουλευτές επαρχίας των οποίων ο νομός απέχει περισσότερα από 200 χλμ. από την Αθήνα δικαιούνται 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τον νομό τους.
    -μαθήματα ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, τουρκικά, ρωσικά).
    Για το 2009 το συνολικό κόστος για έξοδα κίνησης, οικογενειακές παροχές και τα γραφεία των βουλευτών είναι περίπου 11 εκατ. ευρώ. Δηλαδή (11.000.000 € / 300 = 36.667 € ) ανά βουλευτή.

    Συνεργάτες
    Για την στελέχωση των γραφείων τους οι βουλευτές δικαιούνται:
    -4 συνεργάτες αποσπασμένους από το δημόσιο, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι συνεργάτες αυτοί αφορούν την γραμματειακή υποστήριξη του έργου του.
    -1 επιστημονικό συνεργάτη με πτυχίο ΑΕΙ ή διδακτορικό ή μεταπτυχιακό και άριστη γνώση ξένης γλώσσας.
    Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να πάρουν:
    -3 συνεργάτες αποσπασμένους από το δημόσιο, από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    -2 επιστημονικούς συνεργάτες με καλή γνώση ξένης γλώσσας.
    Η Βουλή για λογαριασμό του βουλευτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στον επιστημονικό συνεργάτη τον μηναίο μισθό του, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα άδειας, τις ασφαλιστικές εισφορές και την αποζημίωσή του σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου. Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να προσληφθούν ως επιστημονικοί συνεργάτες εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και υπάλληλοι της Βουλής.

    Έχουμε λοιπόν και λέμε 5 συνεργάτες με μέσο μηνιαίο μισθό (μαζί με κρατήσεις κλπ) τις 2.500 (που μάλλον θα είναι μικρός). Μηνιαίο κόστος ανά βουλευτή 5*2.500 = 12.500 και άρα ετήσιο κόστος 14*12.500 = 175.000 €. Προσθέστε και ένα 10 % κατ' ελάχιστο την υπερωριακή απασχόληση 17.500 €. Άρα 192.500 € είναι το εκτιμώμενο ανά βουλευτή κόστος. Και να σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι συνεργάτες κλπ είναι τα συγγενικά τους πρόσωπα.
    Επιπλέον έχουν οι βουλευτές και έναν αστυνομικό για την φύλαξή τους, ενώ οι υπουργοί έχουν δύο. Να πούμε λοιπόν για 350 αστυνομικούς που είναι πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό. 350 * 1700 € (μισθός με κρατήσεις) = 595.000€ τον μήνα. Ετήσια δαπάνη 14*595.000€  = 8.330.000 €. Να βάλουμε και ένα 10% από υπερωριακή απασχόληση (μου φαίνεται πολύ ελάχιστο σαν ποσοστό) άρα επιπλέον 833.000 €. Δηλαδή συνολικό ποσό 9.163.000 € / 300 = 30.543 € ανά βουλευτή.

    Για να δούμε τώρα τι μας κοστίζουν από πλευράς μισθοδοσίας και παροχών οι 300 βουλευτές.
    Ετήσια αποζημίωση 85.000 €
    Συμμετοχή σε επιτροπές 3.000 € * 10 μήνες (να ξεκουραστούν και 2) = 30.000 €
    Έξοδα κίνησης , τηλέφωνα κλπ 37.000 € το χρόνο (δες παραπάνω)
    Κόστος συνεργατών 192.000 €.
    Κόστος αστυνομικών φύλαξης 30.000 €

    ΣΥΝΟΛΟ (κρατηθείτε) ..    374.000 €  περίπου 128.000.000 δραχμές !!!!! ο κάθε βουλευτής.
    και 112.200.000 € ή 38.232.150.000 δραχμές !!!!!!!!!!!!! όλοι μαζί.

    Προσθέστε σε αυτά και διάφορα άλλα μικροποσά (5.500 € ο καθένας για laptop , αποζημίωση ταξιδίων κλπ.κλπ..) και μπορεί να φανταστούμε την συνολική ετήσια επιβάρυνση.
    Σύμφωνα όμως με τον νόμο Ζ/ Ψήφισμα της Αναθεωρητικής Βουλής του 1975, «το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης προσδιορίζεται στο εκάστοτε επίπεδο του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών και επιδομάτων του ανώτατου δικαστικού λειτουργού.Σύμφωνα με αυτό τον νόμο λοιπόν (οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες δικαιούνται από 150.000 εώς 250.000 € αναδρομικά ο καθένας) μετά την απόφαση του αρείου πάγου να εξισωθεί ο μισθός των δικαστικών με τον μισθό του προέδρου της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων περίπου 10.500 € (που παρεμπιπτόντως  τον διόρισαν οι ίδιοι οι πολιτικοί και αυτοί είναι που του έδωσαν αυτόν τον εξωφρενικό μισθό).
    Η αύξηση του μισθού των δικαστών θα οριστικοποιηθεί από το ελεγκτικό συμβούλιο στις επόμενες ημέρες και αυτό θα οδηγήσει σε αυξήσεις και τους εν ενεργεία βουλευτές.
    Θέλοντας και μη δηλαδή οι καημένοι θα πάρουν μισθό κοντά στα 10.000 €.

    Και όλα αυτά τα έχουν σίγουρα γιατί έχουν προϋπολογίσει για το 2010 για μισθούς και συντάξεις βουλευτών και δικαστικών το ποσό των 6.6 δις ευρώ , για το 2011 ποσό 6,9 δις ευρώ και για το 2012 ποσό 7,2 δις ευρώ.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Το Σάββατο 8/5/2010 πέθανε ένας εργαζόμενος από τους 161 (τώρα πια θα μπορούν να λένε 160) που εδώ και 13 μήνες παραμένουν απλήρωτοι στην εταιρεία τροχαίου υλικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο θάνατος του προήλθε από φυσιολογικά αίτια όπως είπαν. Καρδιακό επεισόδιο.
Τι φυσιολογικά αίτια βρε ο άνθρωπος έσκασε από όλη αυτή την πίεση των 13 μηνών. Ας βάλει ο καθένας μας τον εαυτό του στην θέση του. 13 μήνες απλήρωτος με τα χρέη , τα δάνεια, τις υποχρεώσεις να τον κυνηγούν. Και τότε να σκεφτεί σε τι κατάσταση θα ήταν αυτός.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και μακάρι να μπορέσει η οικογένεια να ξεπεράσει όλη αυτή την καταιγίδα.

ΥΓ. Όλοι αυτοί οι απατεώνες που χρεωκόπησαν την εταιρεία του τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αμέριμνοι απολαμβάνουν τα χρήματα που έβγαλαν από την υπόθεση αυτή, καθώς και όσοι βοήθησαν για να φτάσουν τα πράγματα ως εκεί για αυτόν τον άνθρωπο, πιστεύω σήμερα να αισθάνονται ότι οι "κόποι" τους δικαιώθηκαν.

Η χαμένη ελπίδα και ο ρόλος της Αριστεράς.

Κάποιες υποχρεώσεις οικογενειακής φύσης μου επέβαλαν ένα ταξίδι αστραπή στην γενέτηρά μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έδωσα κανένα σημείο ζωής μέσα από το blog.
Στην διάρκεια του διημέρου συναναστράφηκα με δεκάδες γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους αφού χρειάστηκε να ταξιδέψω δύο φορές με πλοίο (10 και 6 ώρες). Ο κόσμος είναι φοβισμένος θα έλεγα καλύτερα τρομοκρατημένος. Δεν ξέρει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα. Γελάει (ή τέλος πάντων προσπαθεί να γελάσει) και βλέπεις την πίκρα και την απόγνωση μέσα στα μάτια του. Ξεκινάνε τα δελτία "ειδήσεων" με τους εγκάθετους τρομοδημοσιογράφους - εργολάβους και αποστρέφει το βλέμμα του από την οθόνη να μην βλέπει , να μην ακούει αυτούς τους προάγγελους κακών μαντάτων. Θεωρεί απολύτως δίκαια ότι τον έχουν κοροϊδέψει , τον έχουν εξαπατήσει , τον έχουν προδώσει. Και η προδοσία είναι το μόνο πράγμα που ο Έλληνας δεν θα συγχωρήσει σε κάποιον ποτέ. Την κοροϊδία, το ψέμα, την αχαριστία , την αγνωμοσύνη μπορεί να την συγχωρήσει κάποια στιγμή. Την προδοσία ποτέ (η ιστορία μας παλαιότερη και σύγχρονη είναι γεμάτη από προδότες που ποτέ όμως δεν είχαν καλό τέλος).
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα, βλέπεις το βλέμμα τους και εύκολα καταλαβαίνεις ότι δεν τους έχει απομείνει τίποτα στο οποίο να ελπίζουν, τίποτα που να περιμένουν. Και όποτε αυτός ο λαός δεν είχε κάτι να ελπίζει και να περιμένει (προδομένος πάντα από ξεπουλημένα φουκαράδικα ανθρωπάκια τους λεγόμενους πολιτικούς του) πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια.
Αυτό που πρέπει λοιπόν γρήγορα να γίνει είναι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Αριστερά να ξαναπαίξει τον ρόλο που της αναλογεί (όπως το έχει κάνει τόσες και τόσες φορές). Και αυτή την φορά έχοντας πια την απαιτούμενη ωριμότητα να μην πέσει στα λάθη του παρελθόντος και να κάνει επιτέλους την υπέρβαση αλλάζοντας την πορεία αυτής της χώρας με γνώμονα τον ΑΝΘΡΩΠΟ.