Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση όλων μας όποια και αν είναι η ερώτηση. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο άνθρωπος πάνω από τις αγορές , πάνω από τα κέρδη πάνω από όλα. Αποχαυνωμένοι και απαθείς ακούμε για το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος μας. Σε βάρος όχι της χώρας μας αλλά εναντία στον λαό της χώρας μας. Σκέψου λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Και το παιχνίδι παίζεται και από όσους αυτοαποκαλούνται σύμμαχοί μας.

Ας πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Ποιός είναι ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο πολύ να πάρουν αποφάσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβέρνηση , ΕΕ, Γερμανία , ΔΝΤ κλπ; Ξαφνικά το χρέος μας ανέβηκε; Δεν ήταν υψηλό ας πούμε πέρυσι; Πόσα χρήματα μετέφερε εκτός Ελλάδας το αποκαλούμενο κεφάλαιο; Πόσα χρήματα οι σύμμαχοί μας κερδίζουν κάθε μέρα από την αύξηση των εξαγωγών τους λόγο μείωσης της ισοτιμίας Ευρώ / Δολλαρίου; Πόσα χρήματα έβγαλαν όλα αυτά τα σαρκοβόρα που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στην κατάσταση που είναι σήμερα (Moodys, S&P, Fitch και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα); Τι συμφέρει τους Έλληνες εφοπλιστές και βιομήχανους να αυξηθούν ή να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα; Να παραμείνουν ή να καταργηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, το όριο στις απολύσεις;
Σε αυτά και μία σειρά από ερωτήματα που θα μπορούσε να θέσει ο καθένας οι απαντήσεις είναι εύκολες.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν (πολιτικοί , βιομήχανοι, εφοπλιστές και οι αυτοαποκαλούμενοι "συμμαχοί" μας) με την δική μας βοήθεια - ανοχή θα τα πληρώσουμε μόνο εμείς (εργάτες , αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι). Και επειδή δεν θα προλάβουμε να τα ξεπληρώσουμε έχουν φορτωθεί και στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας και πάει λέγοντας.

Όλοι αυτοί που παλεύουν να "σώσουν" σήμερα την Ελλάδα (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, βιομήχανοι, ΔΝΤ, ΕΕ, Ευρωπαίοι σύμμαχοι κλπ) μοιάζουν για μένα να βρίσκονται στην φάση υλοποίησης ενός βρώμικου και αδίστακτου σχεδίου. Ενός σχεδίου που μόλις ολοκληρωθεί η υλοποίηση του θα τελιοποιηθούν τα λάθη και οι αδυναμίες του και μετά θα είναι έτοιμο για εφαρμογή και σε άλλους λαούς και σε άλλα κράτη που χαλάνε την μανέστρα.

Ένας εξαθλιωμένος οικονομικά λαός δεν αντιδρά όταν ξεπουλάνε την εθνική κυριαρχία του. Δεν απεργεί όταν του κλέβουν τα δικαιώματά του. Δεν διαμαρτύρεται όταν τον αδικούν. Δεν χαίρεται , δεν διασκεδάζει δεν δεν δεν.....

Γι' αυτό λοιπόν ας βάλουμε πάνω από όλα, από το προσωπικό μας σκοπό, συμφέρον δικαίωμα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και ας παλέψουμε ενάντια σ' όλα όσα μας σερβίρουν η πολιτική μας ηγεσία και τα φερέφωνα των μεγαλοεκδοτών - επιχειρηματιών - εφοπλιστών ως μονόδρομος. Μονόδρομος πρέπει να είναι μία δίκαιη και ηθική κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Για να αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας που να είμαστε υπερήφανοι γι'αυτό και όχι να ντρεπόμαστε να τα κοιτάξουμε κατάματα αύριο για ότι τους κληρονομήσαμε.

Καμία υποχώρηση στα δικαιώματά μας, καμία αποδοχή σε ότι μας σερβίρουν σαν μονόδρομο, ανυπακοή στις εντολές τους. Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα.

Ανυπακοή στα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και έκπληξη παρακολούθησα την απίστευτου θράσους επίθεση των καλοπληρωμένων τσιρακιών (που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι) μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοεπιχηρηματιών εναντίων του ΠΑΜΕ και των απεργών.
Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε φαντασία είναι η απόφαση τουςόπως μας πληροφόρησαν να μην μεταδώσουν ξανά ανακοινώσεις από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Αλήθεια έχουν μεταδώσει ποτέ ή έχουν φιλοξενήσει κάποιον από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ τα συγκεκριμένα τσιράκια.Σε τι σημείο έχουμε φτάσει  σαν χώρα ώστε όλοι αυτοί να θεωρούν ότι μπορούν να λογοκρίνουν και να αποκλείουν όποιον δεν συμφωνεί με την άποψη του ΑΦΕΝΤΗ.
Στα πλαίσια αυτής τους της απόφασης καλό είναι λοιπόν να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα από τους ανθρώπους (εργάτες , αγρότες, άνεργους κλπ) που για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους έχουν μοναδικό τους όπλο την απεργία, την αντίδραση, την ανυπακοή στην "νομιμότητα της βαρβαρότητας" που οι αφέντες τους προωθούν. Μποϋκοτάζ στα συγκεκριμένα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης.

Και δυό λόγια για αυτούς τους "κυρίους" .
Οι συγκεκριμένοι "κύριοι" κάποιοι από τους οποίους επί χρόνια αμειβόντουσαν πλουσιοπάροχα από τον Δημόσιο κορβανά (βλέπε ΕΡΤ) ακολουθούν την περίφημη τακτική του ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Αφέντης).

Ότι τους πει ο Αφέντης τους σαν καλοί οσφυοκάμπτες που είναι σκύβουν το κεφάλι και λένε το ποίημα. Και όταν ο αφέντης θεωρήσει ότι δεν του κάνουν την δουλειά θα τους πετάξει με τις κλωτσιές και τότε θα πρέπει να βρούν να γλύφουν κάποιον άλλο αφέντη που μπορεί και πριν να έφτυναν.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε όποιον από αυτούς κοιτάξεις την καριέρα του θα δεις να έχουν κάνει απίστευτες κωλοτούμπες. Παράδειγμα οι "κύριοι" του ΣΚΑΙ έχοντας δουλέψει παλιότερα στον ΦΛΑΣ μήπως μπορούν να μας πουν τι έλεγαν τότε και τι τώρα; Οι αφέντες ο προηγούμενος και ο τωρινός έχουν κόντρα.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα κάνοντας τους τιμητές των πάντων και κάποια στιγμή να κάνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ένδοξη δημοσιογραφική τους καριέρα. Και τότε θα πέσει το γέλιο της αρκούδας αφού θα αποδειχθεί περίτρανα η εγκυρότητα τους και η αντικειμενικότητά τους.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Όποιος θέλει να δει τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος του Εθνικού πλούτου στις ξένες πολυεθνικές μπορεί να κάνει μία βόλτα μέχρι τον Σκαραμαγκά. Μία εταιρεία που πριν μερικά χρόνια ζούσε πάνω από 3000 οικογένειες δεν μπορεί να πληρώσει τους τελευταίους δύο μήνες ούτε καν τους μιθούς των 1100 εργαζομένων της. 
Σε αυτούς να προσθέσουμε και τους 160 περίπου εργαζόμενους της εταιρείας που με τεχνάσματα η πολυεθνική THYSSEN KRUPP εξαπάτησε (με ανοχή - συνενοχή της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων) μεταφέροντας τους μέσω πώλησης στον best owner όπως τον διαφήμησε και ο οποίος έχει να τους πληρώσει πάνω από ένα χρόνο!!!!!!!!.
Η περιοχή γύρω από τα ναυπηγεία νέκρωσε, οι εργολάβοι που απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων κυρίως από την ζώνη του Περάματος εξαφανίστηκαν. Ο Πειραιάς , η Νίκαια, το Πέραμα, Το Χαϊδάρι, Η Ελευσίνα, Το Κερατσίνι , Το Αιγάλεω , Ο Ασπρόπυργος, Ο Κορυδαλλός  περιοχές στις οποίες μένουν κυρίως οι εργαζόμενοι νοιώθει πολύ έντονα τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης.
Η εταιρεία δεν πληρώνει ούτε τα χρέη προς τους προμηθευτές με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιρεάζει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Όλα αυτά βλέπετε είναι μία αλυσίδα. Όταν σπάσει ένας κρίκος η αλυσίδα είναι άχρηστη.

Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες που από το 2002 (όταν ανέλαβαν την εταιρεία με προίκα δισεκατομμυρίων €) δεν έφεραν ούτε μία νέα εργασία (παρ'όλες τις εξαγγελίες τους) έχουν απαγορεύσει πια κάθε εργασία μετά την καταγγελία της σύμβασης που έκαναν το Οκτώμβρη του 2009 (παραμονές εκλογών). Το μόνο που κάνουν είναι να εκβιάζουν την Ελληνική κυβέρνηση για να πάρουν και άλλα χρήματα και νέα έργα.

Οι εργαζόμενοι βαρέθηκαν να παρακολουθούν τηλεμαϊντανούς και πολύξερους δημοσιογράφους στα ατελείωτα ρεπορτάζ τους για υποβρύχια που γέρνουν (πως γίνεται και έχουν γνώσεις για τα πάντα είναι κάτι που δυσκολεύομε να το καταννοήσω προσωπικά). Γέμισαν τα δελτία ειδήσεων με σκάνδαλα που αφορούν τις συμβάσεις των υποβρυχίων, των τρένων, προηγούμενους διευθυντές εκ Γερμανίας ορμώμενων, Γερμανικές εταιρείες, Έλληνες πολιτικούς κλπ. Αλήθεια γιατί σήμερα γράφονται όλα αυτά όταν θα μπορούσαν να τα μάθουν με μια απλή ερώτηση στον τελευταίο εργαζόμενο στην εταιρεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια;
Βαρέθηκαν οι εργαζόμενοι να ακούν υποσχέσεις προεκλογικές και μετεκλογικές για λύσεις που θα διασφαλίζουν τόσο τα Εθνικά όσο και τα δικά τους συμφέροντα. Να ακούν ότι εδώ και καιρό έχουν πωληθεί σε μία εταιρεία από το ABU DHABI (ADM) και να μην βλέπουν κανένα. Καθημερινά να γίνονται μάρτυρες της απέλπιδας προσπάθειας από την διοίκηση του σωματείου τους  να τους κρατήσουν μέσα στον περιβάλλον χώρο του ναυπηγείου (όχι απεργίες, πορείες, διαμαρτυρίες κλπ). Φήμες διαδέχονται καθημερινά η μία την άλλη (κλείσιμο, διαθεσιμότητα, απολύσεις, θα πληρώσουν αύριο, μεθαύριο, τον άλλο μήνα σε δέκα χρόνια..). Παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις και τον παραγωγικό εξοπλισμό της εταιρείας χωρίς συντήρηση να καταστρέφεται και να απαξιώνεται μέρα με την ημέρα (δεν αργεί ο καιρός που όλα θα είναι μη χρησιμοποιήσημα και άχρηστα).
Η επισκευαστική δραστηριότητα σταμάτησε λόγω προστίμων από την ΕΕ που κανένας δεν θέλει να τα πληρώσει αλλά ούτε και να ψάξει να δει που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που κάποιοι καταχράστηκαν.
Το παιχνίδι όμως κάποια στιγμή τελειώνει και τότε για πάρα πολλούς θα αρχίσουν τα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα.

Και τότε θα σπάσει η εκνευριστική αυτή ησυχία που έχει σκεπάσει έναν χώρο όπου άλλωτε έσφιζε από ζωή και φασαρία. Τότε όμως για όλους όσους ευθύνονται γιαυτό θα είναι απελπιστικά αργά......

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

21 Απριλίου 2010

Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την επιβολή της  αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών που έβαλε την Ελλάδα στον γύψο για 7 χρόνια. Κατά μια περίεργη σύμπτωση και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, 43 χρόνια μετά το αμερικανό-ελεγχόμενο ΔΝΤ αυτή την φορά με πιο ενεργή συμμετοχή των «Ευρωσυμμάχων» μας (λέμε τώρα), προχωράει στην επιβολή μιας νέας δικτατορίας που το πιθανότερο είναι να κρατήσει την Ελλάδα στον γύψο πολλά περισσότερα χρόνια.

Σύμμαχοι όπως πάντα σε μια οποιαδήποτε δικτατορία οι πολιτικοί μας , οι δημοσιογράφοι μας , οι δικαστές μας και οι κληρικοί μας.

Οι μεγαλο-δημοσιογράφοι μέσα από την TV εισβάλουν σε κάθε σπίτι και με άψογες Γκεμπελικές μεθόδους προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλη λύση δεν υπάρχει πέρα από την βοήθεια των «φίλων μας». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τους το ΔΝΤ και η ΕΕ θα θυσιαστούν για χάρη μας δανείζοντας μας με τοκογλυφικούς όρους (μετά από τόσο καιρό που ασύδοτα κερδοσκοπούν εις βάρος μας). Και σε αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή που θα μας κάνουν πρέπει να χάσουμε την δουλειά μας, την σύνταξή μας, να μειώσουμε τους μισθούς μας και εν τέλει να χαλαρώσουμε και να τον απολαύσουμε….

Οι πολιτικοί μας παρελαύνουν από πασαρέλα σε πασαρέλα και αφού επαναλαμβάνουν μονότονα ότι δεν χρωστάνε σε κανέναν μας εγκαλούν με αυστηρό ύφος γιατί λέει ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ ………..

Δεν έχετε ρε ούτε λίγη τσίπα πάνω σας. Δεν ντρέπεστε καθόλου. Σκάστε επιτέλους και φάτε καλυμμένοι πίσω από την ασυλία σας όσα καταχραστήκατε τόσα χρόνια.

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που έφαγαν, έκλεψαν, πλούτισαν, εξαγόρασαν συνειδήσεις διορίζοντας αφειδώς με αντάλλαγμα μία ψήφο (δημιουργώντας έτσι αυτό το υπερτροφικό δημόσιο που μας αναφέρουν κάθε λίγο και λιγάκι);

Ποίοι είναι αυτοί που συναλλάχτηκαν με τους Γερμανούς αρχιερείς της μίζας και της κομπίνας (Siemens, MAN, Ferrostal κλπ σε μία λίστα που καθημερινά μεγαλώνει); Και για τις συναλλαγές τους αυτές αμείφτηκαν πλουσιοπάροχα.

Ποιοι συναλλάχτηκαν με τους παπάδες χαρίζοντας τους τεράστιες δημόσιες εκτάσεις;
Ποιοι καταλήστεψαν τις οικονομίες κάθε οικογένειας εξαπατώντας την στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (παρέα με τους δημοσιογράφους – παντογνώστες και τους επενδυτικούς συμβούλους – κοράκια που και σήμερα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μας);
Ποιοι έχασαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στα δομημένα ομόλογα που μας πρότειναν οι ίδιοι κερδοσκόποι που σήμερα (αφού ανέβασαν τα κέρδη τους πουλώντας σκουπίδια σε δυσθεώρητα ύψη) μας υποβαθμίζουν και μας δανείζουν με τοκογλυφικούς όρους;
Ποιοι γευματίζουν και συναλλάσσονται με μεγαλοεπιχειρηματίες , μεγαλοεκδότες χαρίζοντάς τους την δημόσια περιουσία ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΛΠ, δίνοντας τους κίνητρα να θησαυρίζουν (διόδια , ηλεκτρική ενέργεια , επιδοτήσεις, φιλέτα καμένης δασικής γης κλπ) ;
Ποιοι χαρίζουν στις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (τράπεζες) δεκάδες δισεκατομμύρια;
Ποιοι μείωσαν τους συντελεστές στην φορολογία των μεγαλοβιομηχάνων για να μπορέσουν να κάνουν δήθεν επενδύσεις (αλήθεια που είναι);

Θα μπορούσα να γράφω για ώρα πολλή αλλά νομίζω ότι είναι σε όλους γνωστά τα κατορθώματα των πολιτικών μας και περισσότερα λόγια θα προκαλούσαν μόνο κούραση.

Οι δικαστές μας λειτουργώντας σαν καλοκουρδισμένο γρανάζι στην μηχανή από την μία κουκουλώνουν απίστευτα εύκολα τεράστια σκάνδαλα, βοηθούν να δραπετεύουν φυγόδικοι, κωλυσιεργούν βοηθώντας στην παραγραφή των όποιων σκανδάλων και από την άλλη χτυπάνε κάθε κινητοποίηση , απεργία και εργατικό αίτημα έχοντας στήσει μία βιομηχανία έκδοσης αντεργατικών αποφάσεων.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα επίσης συνεδριάζουν και αποφασίζουν ότι θα έπρεπε να αμείβονται όλο και με περισσότερα χρήματα επιδικάζοντας στους εαυτούς τους αναδρομικά μεγάλα ποσά. Ανοίγουν έτσι την πόρτα και στα φιλαράκια τους τους πολιτικούς να αναπροσαρμόζουν τους δικούς τους μισθούς με βάση τον μισθό των δικαστικών.

Οι παπάδες μας ζώντας προκλητικά (οι περισσότεροι από αυτούς) μες στην χλιδή, ασκώντας με επιτυχία τον ρόλο τους (οικονομικοί διαχειριστές της τεράστιας αφορολόγητης εκκλησιαστικής περιουσίας), εξαπατώντας γέρους και γριές (ληστεύοντας τους τις οικονομίες μιας ζωής), υποδαυλίζοντας τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αλυτρωτικό επεκτατισμό αποτελούν ακόμη ένα δεκανίκι του συστήματος. Μόνη στιγμή που σιώπησαν και ησυχάσαμε όταν τσακώθηκαν με τους «φίλους» και «συνεργάτες» και άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα τα περίφημα ροζ σκάνδαλά τους.

Μαζεύτηκαν λοιπόν όλα τα παραπάνω «φιλαράκια» συζήτησαν και βρήκαν τι και ποιος φταίει. Και ποιος φταίει;
Οι εργαζόμενοι στα Stage και στο Δημόσιο. Δηλαδή όλοι αυτοί που τόσα χρόνια όλα τα φιλαράκια διόριζαν κλέβοντας τους τον ψήφο. Πάνε όλοι οι εργαζόμενοι των Stage με τους δυσβάσταχτους για το Ελληνικό κράτος μισθούς, έρχεται και οι σειρά των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως ήδη μας ενημέρωσαν διαβάζοντας καλύτερα το Σύνταγμα κάπου λέει ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος έχει μονιμότητα όσο υπάρχει η θέση στην οποία διορίστηκε. Καλά ρε ξεφτίλες ούτε το Σύνταγμα δεν έχετε διαβάσει καλά καλά που υποτίθεται ότι το υπηρετείτε; Πάρτε λοιπόν έναν Καλλικράτη , μία αναδιοργάνωση και συγχώνευση των Δημοσίων υπηρεσιών και άντε στο καλό. Και κερατάδες (τους ψήφισαν για να διοριστούν) και δαρμένοι (αφού τους πήραν την ψήφο τους στέλνουν στην ανεργία).
Τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά από τόσες σωτήριες μεταρρυθμίσεις) χρεοκόπησαν (μόνα τους, σας ορκίζονται ότι αυτοί δεν έκαναν τίποτα….). Τόσα χρόνια πλήρωνες – πλήρωνες αλλά δυστυχώς τα φιλαράκια δεν χόρταιναν με τίποτα και τώρα δεν μπορούν να σου δώσουν σύνταξη. Πρέπει λοιπόν να δουλέψεις καμιά δεκαπενταριά χρόνια παραπάνω, να πληρώνεις αρκετά περισσότερα για να πάρεις σύνταξη (στα 70 – 80) μειωμένη κατά 30 – 40 %. Κρίμα …. δεν ήθελαν να πάνε τόσο καλά τα πράγματα. Θα προτιμούσαν να μην πάρεις ποτέ σύνταξη καταβάλλοντας βέβαια κανονικά τις εισφορές σου.
Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Μην αναγκάζουμε αυτούς τους ευαίσθητα κοινωνικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να πηγαίνουν να κάνουν μαγαζιά σε αλβανία, σκόπια, βουλγαρία. Είναι δυνατόν να μην μπορούν κάθε χρόνο να αυξάνουν σε μεγάλο ποσοστό τα κέρδη τους; Πρέπει λοιπόν να δεχτούμε : ελαστικές συμβάσεις, μείωση μισθών, ελεύθερες απολύσεις, κατάργηση αποζημιώσεων κλπ (να γυρίσουμε άμα λάχει και στην περίοδο των Λαυρεωτικών..). Να αποκτήσουμε βρε παιδί μου ένα τίτλο απασχολήσιμοι, ημιαπασχολήσιμοι, παροχάδες, άνεργοι και να γίνουμε ανταγωνιστικοί.
Πρέπει να σταματήσουν τα παιδιά μας να μορφώνονται. Ο μορφωμένος είναι δυσκολότερος αντίπαλος και άρα νέα «μεταρρύθμιση» (έτσι τα λένε αυτά που κάνουν, όπως ο λαός το ξύδι το λέει γλυκάδι) πάνω στην προηγούμενη που είχε «μεταρρυθμίσει» την προηγούμενη ήδη «μεταρρυθμισμένη» «μεταρρύθμιση».
Και πρέπει τέλος να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Πάρε λοιπόν το απόλυτο τίποτα, πάρε τόνους βλακεία, πάρε τσόντα, πάρε ποδόσφαιρο (ξαφνικά η Εθνική Ελλάδος δεν αφήνει μουντιάλ και πανευρωπαϊκό που να μην πάει), πάρε μπουμπούκους και μπουμπούκες, χορούς και τραγούδια, κατίνες και ξεκατινιάσματα, πάρε φόνους , δολοφονίες, ληστείες, τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες, κλέφτες και αστυνόμους. Πάρε πάρε πάρε ……

Τελειώνοντας όλα τα παραπάνω εύκολα μπορεί κάποιος με θλίψη να διαπιστώσει ότι ένοχος πράγματι υπάρχει και είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ φταίμε που αφήσαμε σκουλήκια και τιποτένιους να μας κοροϊδέψουν πολλές φορές. Που αφήσαμε σάπιους και ανίκανους να μας εξαπατούν. Ενώ βλέπαμε τι γινόταν λέγαμε δεν βαριέσαι βρε αδερφέ όλοι ίδιοι είναι, ή άμα είναι να βολευτεί η γυναίκα, ο γιός , η κόρη , ο αδερφός , η ξαδέρφη , ο φίλος , εμείς…. ας τους ψηφίσουμε πάλι δεν μπορεί θα βάλανε μυαλό κλπ, κλπ , κλπ.

Όμως επειδή εμείς φοράμε τα παντελόνια όχι μόνο για να μην κρυώνουμε πρέπει και μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κατά κύριο λόγο φταίμε ΕΜΕΙΣ. Και να παλέψουμε όχι για εμάς (είναι ήδη αργά), αλλά για τα παιδιά μας που θα τους αφήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία λεηλατημένη και κατεστραμμένη. Και αυτά δεν φταίνε σε τίποτα που εμείς δεν σταθήκαμε στο ύψος μας, που χάσαμε το δάσος κοιτώντας μόνο το δέντρο.

Πρέπει έστω και τώρα που είναι ήδη πολύ αργά να πούμε ΟΧΙ. Να σπάσουμε τα δεσμά μας με το παρελθόν μας, να σταματήσουμε να είμαστε τα φοβισμένα πολλαπλά εξαπατημένα ανθρωπάκια. Να στείλουμε όλους αυτούς εκεί που πρέπει. Στα σκουπίδια…

Δύο λόγια ακόμη για όλους αυτούς τους προκλητικά αμειβόμενους παντογνώστες και σωτήρες :
•    στην χώρα αυτή «κύριοι» όταν ακούμε την λέξη φίλος και σύμμαχος μας έρχεται κάτι διαφορετικό στο μυαλό μας. Καμία σχέση με αυτό που εσείς καταλαβαίνετε.
•    Υπάρχουν αρχές και αξίες που έχουν ποτίσει τους περισσότερους Έλληνες και που όσο κι αν παλεύετε εσείς και οι σύμμαχοι σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να τις βγάλετε από μέσα μας. Αξιοπρέπεια , φιλία , φιλότιμο και άλλες λέξεις που δεν υπάρχουν ούτε στο δικό σας λεξιλόγιο αλλά ούτε και στην γλώσσα των Αμερικανο-Ευρωπαίων «σωτήρων» που μας πλασάρετε.
•    Εμείς έχουμε μάθει να πληρώνουμε και τα χρέη μας και για τις πράξεις μας. Τώρα θα ξαναπληρώσουμε μήπως και βάλουμε μυαλό. Όμως ήρθε η ώρα ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ και εσείς δεν ξέρετε ούτε να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας αλλά ούτε και να πληρώνετε τα χρέη σας. Και όπως είναι γνωστό σε όλους ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.