Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Για όσους χθες πρωτοβγήκαν στους δρόμους......

“Μας φαίνονταν μεγάλοι, γιατί ήμασταν γονατιστοί…Ας εγερθούμε”. 

 Τσε Γκεβάρα

 

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Ιουνίου 1928 στο Ροζάριο, Αργεντινή; † 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Χιγκέρα, Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε.

Ένας ψεύτης φοβισμένος πρωθυπουργός.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γερμανοτσολιάς τραπεζικός υπαλληλίσκος. Ο Λουκάς ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ο οποίος αφού επί πολλά χρόνια υπηρέτησε τα ντόπια και ξένα αφεντικά του καταστρέφοντας πλήρως την χώρα του παρέα με πολλούς άλλους υπαλλήλους (τον κώστα τον θρούμπα, τον κώστα τον χοντρό ή playstation και τον γιώργο τον χαζό) επιτέλους γεύτηκε τους καρπούς της επιτυχίας του και διορίστηκε πρωθυπουργός (χωρίς να τον έχει ψηφήσει έστω και ένας κάτοικος της χώρας αυτής) στην κατεστραμένη χώρα.
Από το νέο του πόστο συνέχισε τον ρόλο του προδότη και την καταστροφή της ήδη κατεστραμένης χώρας ...........

Πρέπει κάποιος να δει την εικόνα ενός τρομαγμένου και δειλού ψεύτη για να καταλάβει πόσο μικρός είναι για αυτή την περήφανη χώρα. Ψέμματα, ψέμματα και τρομοκρατικά διλλήματα για να πείσει δειλούς και άβουλους βουλευτές να συνεχίσουν την καταστροφή που ξεκίνησαν πριν από χρόνια αλλιώς θα χάσουν τα προνόμιά τους.

Οι Κάτοικοι της χώρας του όμως πάντα περιποιήθηκαν τους προδότες όσους δεν τους εξόντωσαν τα αφεντικά τους. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.

Στο τέλος μιας άκρως αγωνιστικής, κουραστικής και μαχητικής εβδομάδας μπορώ ακόμη να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που συνάντησα σήμερα και οι οποίοι κατέβηκαν στο Σύνταγμα και την Ομόνοια παρ'ολη την τρομοκρατία που τους επέβαλλαν όλη την εβδομάδα μου επιτρέπουν να ελπίζω.

Ο φόβος στα μάτια των δοσίλογων καθαρμάτων (διορισμένος πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων του μαύρου μετώπου και του υπουργού ορνιθα) μεγαλώνει την ελπίδα μου.
Και να το ψηφίσουν οι προδότες στη βουλή τίποτα δεν τελειώνει. Αν συνεχίσουμε έτσι μαζικά τις διαμαρτυρίες μας τότε πολύ γρήγορα όλα αυτά τα τομάρια θα μπουν στα ελικόπτερα και θα ξεκουμπηστούν.

Καμμία λιποψυχία , κανένας φόβος και πάνω από όλα καμμία συγχώρεση για τους προσκυνημένους και τους προδότες.