Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Νέα αναθεώρηση του ελλείμματος!!!!

Ελλάδα τέλη του 2010. Η Eurostat μεγάλωσε και άλλο το έλλειμμα. Έφτασε λέει στο 15% από 13,6%. Και δε μιλάμε για το έλλειμμα του 2010. Ακόμη για το 2009 κουβεντιάζουμε. Και αφού το έλλειμα τελικά είναι ακόμη μεγαλύτερο από το αναθεωρημένο που είχαν αναθεωρήσει ξανά τα σαϊνια της Eurostat άρα το συμπέρασμα είναι προφανές. Τι χρειάζεται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας. Νέα μέτρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, νέοι φόροι, αυξήσεις ΦΠΑ και τιμολογίων ΔΕΚΟ, μειώσεις μισθών κλπ, κλπ, κλπ. Ρε δε πάτε να δείτε αν ερχόμαστε για να μην σας στείλω κάπου αλλού. Ανίκανοι , άχρηστοι, άβουλοι, ένα τσούρμο από τιποτάδες και μηδενικά οι οποίοι αδυνατούν να φέρουν σε πέρας ακόμη και τα πιο απλά θέματα. Υπάκουα όργανα ανάλγητων κέντρων άσκησης της πλέον απάνθρωπης συντηρητικής πολιτικής του ΔΝΤ και της ΕΕ της Μέρκελ και του Σαρκοζί.
Στηρίζονται στα πλέον γλειώδη και αηδιαστικά υποκείμενα (πλην πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων) που κυκλοφορούν στην χώρα μας. Σε όλους αυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους - παρουσιαστές "ειδήσεων" και πρωϊνών "ενημερωτικών" εκπομπών και τους κατοικούντες στα παράθυρά τους. Καλά ρε λαμόγια, καλοπληρωμένοι γλύφτες μιας αντιλαϊκής και ανάλγητης πολιτικής καμμία κοινωνική τάξη δεν έχει δίκιο που διαμαρτύρεται και απεργεί; Όλοι αποτελούν συντεχνίες, και είναι εχθροί της χώρας. Άντε να χαθείτε.
Το ποτάμι φουσκώνει και σε λίγο δεν θα μπορεί κανένας να σας γλυτώσει από την οργή του. Ο πεινασμένος άνεργος δεν θα΄χει τίποτα να χάσει. Οι σκλάβοι μόνο τις αλυσίδες έχουν να χάσουν. Και τότε ρε ξεφτύλες να δω που θα κρυφτείτε και πως θα τρέχετε και κάποιοι από την πολύ μάσα έχετε ξεχειλώσει τόσο πολύ που είναι αδύνατον όχι να τρέξετε αλλά και να περπατήσετε.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΓΥΑΛΑ.

Κάποτε τραγούδαγε η Καρέζη για τον Ηλιόπουλο ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα.... Πέρασαν τα χρόνια και φτάσαμε να έχουμε πολιτικούς που ζουν απομονωμένοι στον ψεύτικο κόσμο τους μακρυά από τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της έρμης χώρας. Έτσι μετά τον πρωθυπουργό της Ραφήνας και του playstation , περάσαμε στον πρωθυπουργό που ταξιδεύει συνεχώς και τον χρόνο που βρίσκεται στην χώρα μας προτιμάει να τον περνάει με κωπηλασία και ποδηλασία. Και δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας ιθαγενείς κάτοικος αυτής της χώρας που να μην έχει ακινητοποιηθεί για αρκετή ώρα ώστε ο κος πρωθυπουργός να γυρίσει γρήγορα στην Ραφήνα για να δοκιμάσει την νέα έκδοση του PRO  ή να φτάσει γρήγορα στην παραλία για την κωπηλατική του βόλτα!!!!
Μέχρι τώρα βέβαια συνήθιζαν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να είναι κοντά στον λαό και να ζει κάποια από τα προβλήματα που τον απασχολούν (η πορεία της ΓΣΕΕ με τον ΓΑΠ να κρατάει το πανό ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών ορίων, ή τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά που έφαγε ο ΓΑΠ με τους αγρότες της Κρήτης). Πάει όμως και αυτό το "πλεονέκτημα" που είχε ο λαός. Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στην επίσκεψη Σαμαρά στον Πειραιά στο πλαίσιο της στήριξης του Μιχαλολιάκου. Σε αυτήν ο ουρανοκατέβατος πρόεδρος της ΝΔ (καλά βουλευτές,στελέχοι ή δεν ξέρω γω τι δεν έχει αυτό το κόμμα στον Πειραιά) είπε ότι πρώτη φορά στην ζωή του βλέπει τέτοια κατάσταση στην αγορά μίας περιοχής. Καλά ρε σεις τι λέει ο άνθρωπος. Δεν ξέρει ότι εδώ και 14 μήνες ουσιαστικά οι Γερμανοί έχουν "κλείσει" τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας απαγορεύοντας κάθε εργασία σε αυτά. Και επειδή δύσκολα θα καταλάβει τι σημαίνει αυτό συνεχίζω. Πέρα από τους 1200 εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον επισκευαστικό αλλά και στον κατασκευαστικό τομέα απασχολούνταν καθημερινά πάνω από 1000 εργαζόμενοι (μέσω εργολάβων κυρίως από το Πέραμα). Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν σταθεροί δίνοντας έτσι σε περισσότερους ανθρώπους εισόδημα. Εδώ θα πρέπει να προστεθούν και οι εργαζόμενοι των εκατοντάδων εταιρειών που προμήθευαν τα ναυπηγεία με υλικά για τις επισκευές (λαμαρίνες, συρματόσχοινα,άγκυρες, βίδες κλπ.). Μιλάμε για περίπου 4 με 5 χιλιάδες οικογένειες στην συντριπτική τους πλειοψηφεία κατοίκων στις περιοχές των δήμων του Πειραιά. Ένας τόσο μεγάλος αριθμός νοικοκυριών που έχουν χάσει το εισόδημά τους δεν θα μπορούσε να μην αποτελούσε και πλήγμα στην συνολική αγορά των περιοχών αυτών (φούρνοι, χασάπηδες, μανάβηδες, και κάθε είδους έμποροι είδαν τους τζίρους τους να εξαφανίζονται.) Το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα κλείνουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και μόνο οι τράπεζες παραμένουν ακλόνητες να κηνυγούν τους καταχρεωμένους άνεργους της περιοχής. Και αυτή η κατάσταση υπάρχει πάνω από ένα χρόνο. Μόνο οι κύριοι Σαμαράς, Παπανδρέου και οι γύρω από αυτούς πολιτικοί της περιοχής ζώντας στις αποστειρωμένες γυάλες τους δεν την γνώριζαν. Πάντως εδώ και μερικές μέρες που ο κος Σαμαράς την πληροφορήθηκε και την είδε από κοντά δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποια ενέργεια ώστε να βοηθήσει αυτές τις πολύπαθες περιοχές. Μάλλον επιστρέφοντας στην γυάλα του θα πέρασε από κάποια συσκευή που σβήνει από την μνήμη τις κακές εικόνες ώστε να μπορεί απερίσπαστος και αυτός να προετοιμάσει τα σχέδια του για την "σωτηρία" της άμοιρης πατρίδας μας.