Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΜΙΣΘΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Σε όλο το διεθνή τύπο που δημοσιεύει συνεντεύξεις μελών της τρόικα, του δντ , της εε κλπ μπορεί ο καθένας να διαβάσει και να μάθει ότι δεν έχει από την πλευρά τους τεθεί κάνένα ζήτημα για μειώσεις μισθών ή κόψιμο του 13 και 14 ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Από την άλλη διαβάζοντας ή παρακολουθώντας τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης (τα οποία ελέγχονται από μερικές γνωστές οικογένειες δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις τα "δημοσιεύματα" σχετικά με τις απαιτήσεις της κακής τρόικας που θέλει να κόψει μισθούς και δώρα από τον ιδιωτικό τομέα. Σε διαφορετική περίπτωση όπως μας πληροφορούν τόσο τα συγκεκριμένα μμε όσο και οι υπαλληλίσκοι κυβερνώντες έρχεται η καταστροφή μας, το ευρώ θα αξίζει 1500 δραχμές, δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και θα αυξηθεί η ανεργία..... και άλλες πολλές αρλούμπες (ήπια έκφραση σε σχέση με αυτό που ήθελα να γράψω).
Ας μας πουν πόσες νέες θέσεις δημιουργήθηκαν στην Ισπανία μετά την μείωση του κατώτατου μισθού;
Η απάντηση είναι 400.000 νέες θέσεις ΑΝΕΡΓΙΑΣ άνοιξαν από τον Σεπτέμβρη μέχρι και το Δεκέμβρη του 2011 ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων σε 5,4 εκατομμύρια (αστρονομικός αριθμός σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό).
Ας μας πουν πόσο βοηθάνε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας οι μισθοί πείνας και εξαθλίωσης;
Η απάντηση είναι καθόλου. Αντιθέτως όλο και περισσότεροι νέοι μορφωμένοι επιστήμονες (όπως και ικανά έμπειρα στελέχη) εγκαταλείπουν την χώρα μας για μέση ανατολή, αυστραλία, αμερική, σκανδιναυία, γερμανία κλπ.
Ας μας πουν πόσο βοηθάνε την οικονομία μας οι συνεχιζόμενες επιβολές νέων φόρων, χαρατσιών κλπ;
Η απάντηση είναι γνωστή. Αύξηση ελλειμμάτων, αύξηση της ύφεσης (4ος χρόνος), αύξηση ανεργίας, μείωση της κατανάλωσης κλπ..
Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο. Αυτό δεν θα άλλαζε τίποτα.
Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΪΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ.