Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κείμενο μαθητών για τον εναγκαλισμό των σχολείων από τους φασίστες

Αίσθηση προκαλεί το κείμενο κατά του φασισμού που έγραψαν μαθητές από την Ηλιούπολη, οι οποίοι μετέχουν στο Αντιφαστιστικό Μέτωπο της περιοχής. Τίτλος του κειμένου "Πώς έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μια απάντηση;


Θα κάνω μια παραχώρηση. Έναν συμβιβασμό, δέκα βήματα πίσω. Θα δεχτώ ότι όλοι οι άλλοι έχουν δίκιο. Ποιοι είναι οι άλλοι που έχουν δίκιο; Όλοι αυτοί που στην αρχή ήταν «μνημονιακοί», τονίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι όροι του μνημονίου, για να μην πτωχεύσει η χώρα και τώρα είναι «ρεαλιστές», τονίζοντας την ανάγκη να ψηφισθούν τα μέτρα για να μείνει πάση θυσία η χώρα στο ευρώ.
Όλοι αυτοί έχουν δίκιο. Έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο. Πονάνε μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τον άνεργο. Σκέφτονται τον συνταξιούχο και θέτουν κόκκινες γραμμές όπως ο Κουβέλης. Τα επιχειρήματά τους, αν και κοντράρουν στην λογική, αλλά και στα επιχειρήματα κορυφαίων οικονομολόγων του πλανήτη (Κρούγκμαν, Στίγκλιτς, Ρουμπινί κλπ), θα τα δεχτώ και κυρίως θα δεχτώ την ειλικρινή πρόθεσή τους και το πραγματικό και άδολο ενδιαφέρον για τον τόπο.
Δέχομαι όλες τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις τους. Δεν αμφισβητώ τίποτε. Έχω μόνο μια ερώτηση να κάνω.

Νάνοι με μυαλό νάνου...




Οι ψευτομαγκιές και οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής αρχίζουν να την εκθέτουν στα μάτια πολλών από εκείνους που την ψήφισαν εις ένδειξιν διαμαρτυρίας - όσονπερνάει ο καιρός, όλο και πιο λίγοι θα ακολουθούν αυτό το μόρφωμα, ώσπου να του απομείνουν όσοι ταυτίζονται μαζί του, όσοι τo σκοτάδι μέσα στο μυαλό τους μπορεί να ’ναι
ανάλογο με το σκοτάδι του θανάτου, τις νεκροκεφαλές των Ες Ες, τα μαύρα τι-σερτς (καρικατούρες των μεγαλοχιτώνων) και τα λοιπά αρρωστιάρικα γκάτζετ του χώρου των «εμπρηστών» και των «νεκρών ψυχών».
Πιστεύω ότι το σημείο καμπής για τη Χρυσή Αυγή ήταν η κοπάνα της από τις διαδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ. Εκεί οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών και των δωσιλόγων απέδειξαν ότι όσον κάνουν τον μάγκα στους αδυνάμους, άλλο τόσο στέκουν σούζα μπροστά στους Δυνατούς.
Απέδειξαν ότι μπορούν να ξυλοφορτώνουν ανυπεράσπιστες γυναίκες, αλλά μπροστά στην Καγκελάριο είναι κότες. Κότες με σιδηρούν σταυρόν στα καλσόν.
Το ίδιο παθαίνει τώρα η Χρυσή Αυγή και με τις απεργίες. Είναι πανταχού απούσα. Αποδεικνύοντας έτσι με ποια πλευρά πράγματι είναι. Αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι η μακρυά μαύρη χειρ των αφεντικών, το παρακράτος του κράτους, αποδεικνύοντας ότι η μόνη σχέση που έχει η Χρυσή Αυγή με τους εργάτες κι όλους τους εργαζόμενους είναι να τους βαράει.