Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9/12/2010 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Γιατροί» πάνε κι έρχονται...
«Μη μάχεστε εναντίον του γιατρού. Καμιά φορά, ο γιατρός σας δίνει φάρμακα τα οποία δεν σας αρέσουν, αλλά ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα φάρμακα, ο γιατρός προσπαθεί να σας βοηθήσει...».
*
Τα λόγια του κ. Ντομινίκ Στρος - Καν, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, έγιναν παρουσία του χαμογελαστού Ελληνα πρωθυπουργού. Ετυχαν ευρείας δημοσιότητας από τον ελληνικό Τύπο. Κάποιοι, μάλιστα, δεν εφείσθησαν ευμενών σχολίων για το «ταμπεραμέντο» του ευφυούς «δόκτορα»...
*
Το «έργο», δηλαδή, συνεχίζεται:
Δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις, υφιστάμεθα διαρκείς προσβολές της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, διαστρέβλωση της αλήθειας, τρομοκρατία, εκβιασμούς, δημαγωγία, εξαπάτηση.
Η «προφητεία» πως θα ερχόταν μια στιγμή, που εκτός από το κορμί θα μας ζητούσαν να τους παραδώσουμε και την ψυχή μας, να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας, το φιλότιμο, τον αυτοσεβασμό μας, εκπληρώθηκε.
*
Οι «γιατροί» μας, ντόπιοι και ξένοι,
ποζάρουν μέσα από τις τηλεοράσεις ως φορείς του «γιατρικού». Είναι αυτοί, όπως λένε, που θα μας σώσουν. Αλλά οι ίδιοι δεν είναι που μας οδήγησαν έως εδώ;
Χρόνια τώρα, δεκαετίες, το έχουν αποδείξει: Διαθέτουν τη συνταγή, για να θεραπεύουν όλες τις ασθένειες. Εκτός από μία: Εκείνη από την οποία πεθαίνουν οι άνθρωποι...
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, για παράδειγμα ένας έγγαμος με δέκα χρόνια δουλειάς, αμείβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 1.020 ευρώ το μήνα. Αυτά προβλέπονται στις συμβάσεις που υπογράφει η ΓΣΕΕ. Το «φάρμακο» κατά τον «κύριο ΔΝΤ» - και κατά τον χαμογελαστό Ελληνα πρωθυπουργό - είναι να ζήσει (;) με 800 ευρώ...
*
Ο κ. Ντομινίκ Στρος - Καν, ο... σοσιαλιστής,
ήρθε στην Ελλάδα, αλλά ουδεμία έκπληξη. Από κοινού με τον (χαμογελαστό) Ελληνα πρωθυπουργό, μας συνέστησε το ίδιο φάρμακο με εκείνο που προτείνουν οι εγχώριοι κομπογιαννίτες συνάδελφοί του: «Συναίνεση»!
Γι' αυτούς, φυσικά, δεν υπάρχουν βιομήχανοι και εργάτες, τραπεζίτες και τραπεζοϋπάλληλοι, εφοπλιστές και ναυτεργάτες, εργολάβοι και οικοδόμοι, τσιφλικάδες και αγρότες, ομολογιούχοι και άνεργοι. Είμαστε όλοι ...«πολίτες», είμαστε «όλοι ίδιοι», «είμαστε όλοι Ελληνες», «είμαστε όλοι Ευρωπαίοι» και «όλοι μαζί» πρέπει να πληρώσουμε.
Ποιοι το εισηγούνται; Αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν για τίποτα. Αυτοί που ανήκαν και ανήκουν σ' εκείνους που πάντα εισπράττουν.
*
Η κυβέρνηση, αυτή η αδίστακτη ομάδα που έφερε στη χώρα την τρόικα, μετά τον Στρος - Καν, σήμερα υποδέχεται έναν ακόμα «γιατρό»: Τον κομισάριο Ολι Ρεν.
Οι υπηρεσίες του τελευταίου μάς ανακοίνωσαν την επομένη των δημοτικών εκλογών ότι το έλλειμμα του 2009 «έκλεισε» στο 9,5%, ήτοι 36 δισ. ευρώ.
Η «ασθένεια» είναι - προδήλως - σοβαρή. Το «φάρμακο» γνωστό: «Λιτότητα, απολύσεις, μειώσεις μισθών».
Αλλά, αυτά τα 36 δισ. ευρώ του ελλείμματος (πώς και δεν το βλέπουν οι τόσο «σοβαροί επιστήμονες»;), δεν είναι ούτε τα μισά (!) από τα 78 δισ. ευρώ που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χάρισαν σε μια διετία στους τραπεζίτες!
Δηλαδή: Μόνο με τα λεφτά που έχουν δώσει στους τραπεζίτες,
  • θα μπορούσε να έχει μηδενιστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού,
  • θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η αφαίμαξη των 30 δισ. ευρώ που προβλέπει το μνημόνιο σε βάθος τριετίας και
  • θα μπορούσε να υπάρχει και περίσσευμα άλλα 12 δισ. ευρώ!
*
Εν ολίγοις: Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οι «γιατροί» της τρόικας, συνοδευόμενοι από τον «αρχίατρο», τον κ. Παπανδρέου, τον (χαμογελαστό) Ελληνα πρωθυπουργό, ας πυκνώσουν τις επισκέψεις τους. Αν μη τι άλλο, σε κάθε πέρασμά τους από την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν ότι
«για την αντιμετώπιση της ασθένειας δεν αρκούν οι ιατρικές γνώσεις, απαιτείται και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

  • Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • ΚΚΕ: Πράξη ευθύνης για τους εργαζόμενους, όταν τους καταδικάζουν σε μισθούς πείνας και στην ανασφάλεια, δεν είναι να βάλουν πλάτη, αλλά να υψώσουν τώρα τη γροθιά τους στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πλουτοκρατία
  • Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο συζητά το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Με την πρόβλεψη διατήρησης του ίδιου αριθμού προσωπικού, επιτρέπει τις απολύσεις και την αντικατάστασή τους με άλλους φθηνότερους και ευέλικτους εργαζόμενους.
  • Μειώνει τις υπερωριακές αποδοχές. Διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο έτσι που να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος δουλειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των καπιταλιστών χωρίς πληρωμή υπερωριών.
  • Επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και σε ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Οργανισμό Εργατικής Εστίας, αφού μειώνονται δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές.
  • Επεκτείνει τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες, που σημαίνει απολύσεις χωρίς αποζημίωση. Επιφέρει μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.
  • Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δε σώζουν τους μικρούς ΕΒΕ όπως λένε, αφού στις συνθήκες κρίσης και οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια συνθλίβονται.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω.


Τα λόγια του στρος καν θυμίζουν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Ασθενή έχουμε , τον βάλαμε στον γύψο και ..γύψο και ...γύψο και πάει λέγοντας. Όσοι εγκαθιδρούν χούντες φαίνεται έχουν απωθημένο από μικρά παιδιά να γίνονταν γιατροί.!!!!!!!