Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΠΡΕΨΕ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1/7/2010

Στις αρχές του μήνα, ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες τα στοιχεία του ΝΑΤΟ σχετικά με το αν και κατά πόσον ανταποκρίνονται τα μέλη της Συμμαχίας στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, όσον αφορά το σκέλος των αμυντικών τους δαπανών.
Ως άνθρωποι και ως πατριώτες βρισκόμαστε, λοιπόν, στην εξαιρετικά «περήφανη» (και «πατριωτική») θέση να σας το αναγγείλουμε:
Η Ελλάδα διέπρεψε!
*
Η χώρα που Περικλέους, του Λεωνίδα (του Σπαρτιάτη) και του Παπανδρέου (του... σοσιαλιστή), η χώρα που τελεί υπό την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ και χορεύει υπό την (καλλιτεχνική) μπαγκέτα της ΕΕ, η χώρα που κόβει μισθούς από τους εργάτες, που περικόπτει συντάξεις από τους συνταξιούχους και αποκόπτει αποζημιώσεις από τους απολυμένους,
η χώρα των πρωτομινίστρων Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου κατέκτησε (με το σπαθί της) το «αργυρούν μετάλλιον», ήγουν την αξιοθαύμαστη και περίλαμπρη δεύτερη θέση - επί συνόλου 28 μελών του ΝΑΤΟικού συναπαντήματος!
*
Με άλλους λόγους, η Ελλάς εντός του 2009, κατόρθωσε (ήταν η μία από τις μόλις 5 χώρες που το πέτυχαν) και ξόδεψε ποσό πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟικές δαπάνες, ποσοστό το οποίο έχει τεθεί ως κατώτατο όριο στο πλαίσιο της Συμμαχίας.
Για την ακρίβεια, η Ελλάδα συνέτριψε το όριο του 2% και εκτίναξε τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές της δαπάνες στο ποσοστό του 3,4% του ΑΕΠ, δηλαδή διέθεσε υπέρ ΝΑΤΟ ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ!
Με λίγη ακόμα προσπάθεια θα μπορούσαμε, μάλιστα, να ξεπεράσουμε ακόμα και τις ΗΠΑ σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, οι οποίες πήραν βραχεία κεφαλή έναντι της Ελλάδος, και πρόσφεραν στο έτσι κι αλλιώς δικό τους ΝΑΤΟικό «μαγαζί», ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του αμερικανικού ΑΕΠ (παρεμπιπτόντως: «ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες»...).
*
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του «πατριωτισμού» του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του αντιστοίχου της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά, τα 7 δισ. ευρώ δηλαδή,
αν δεν είχαν διατεθεί για τους παγκόσμιους δολοφόνους, αλλά για τις ανάγκες του ελληνικού λαού,
τότε όχι μόνο δε θα χρειαζόταν να επιβληθούν στο λαό τα μέτρα του περασμένου Μάρτη (αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φόρων στη βενζίνη, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση επιδόματος αλληλεγγύης κ.λπ.),
αλλά θα υπήρχε και περίσσευμα για τα δημόσια ταμεία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ!
*
Ενα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί υπέρ του «πατριωτισμού» των κυβερνώντων είναι και τούτο:
Οπως παραδέχονται (και καταγράφεται στην αναλογιστική μελέτη με την οποία συνοδεύουν το αντιασφαλιστικό τους τερατούργημα),
το ποσό το οποίο κλέβουν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέσω των ρυθμίσεων που προωθούν, ανέρχεται για το 2010 στο 0,1% του ΑΕΠ, ήτοι 240 εκατομμύρια ευρώ.
Και πού πάνε αυτά τα εκατομμύρια που βουτάνε από τους ασφαλισμένους; Πριν όποιας άλλης απάντησης, για τον καλύτερο προσδιορισμό των κλεπταποδόχων, ας έχουμε υπόψη και τούτο:
Οπως έχει παραδεχτεί το υπουργείο Αμυνας, το ετήσιο κόστος που συνεπάγεται για την Ελλάδα η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για να υπηρετούν το ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανο κ.λπ., ανέρχεται ετησίως στα 300 εκατομμύρια ευρώ...

ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ (ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ)

Ρεπορτάζ στην Ελληνική τηλεόραση. Μειωμένη η τουριστική κίνηση στην Χαλκιδική (τώρα 10 ή 20% είπαν θα σας γελάσω). Και μετά βγαίνουν εκπρόσωποι ξενοδόχων , μαγαζατόρων κλπ για να τεκμηριωθεί το ρεπορτάζ. Και τι λένε οι άνθρωποι : ελπίζουν λέει στους Έλληνες τουρίστες που είναι παραδοσιακά οι τουρίστες που αφήνουν χρήματα (δεν αρκούνται λέει στα all-inclusive και θα φάνε και το ψαράκι τους , θα κάνουν και την βόλτα τους κλπ).
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα για όλους αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Δεν μιλάω για τους ξεφτύλες τους δημοσιογράφους (αυτοί είναι εκτός συναγωνισμού).
Λοιπόν κύριοι που είναι οι προσφορές σας για τους Έλληνες τουρίστες; Δίνεται στους ξένους εξευτελιστικές τιμές και στον Έλληνα αλλάζετε τα φώτα με τιμές ενοικίασης 2 και 3 φορές πάνω.
Αντιδράτε σε κάθε κινητοποίηση του Έλληνα τουρίστα ενάντια στα μέτρα που του κόβουν μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας και άρα και ημέρες διακοπών. Μόνο επαναλαμβάνεται μονότονα ότι θα πρέπει οι Έλληνες εργαζόμενοι να είναι καλά παιδιά για να μην πληγεί ο τουρισμός.
Προσλαμβάνεται ανασφάλιστους και κακώς αμειβόμενους εργαζόμενους που έχουν σαν αποτέλεσμα την παροχή κακής υπηρεσίας και την αύξηση της οικονομικής ανέχειας των εργαζομένων.
Αυτά και άλλα πολλά από την μία και από την άλλη περιμένετε το κορόιδο να σας σώσει. Δεν σας τα πάνε καλά κύριοι. Τα κορόιδα τέρμα. Τιμές 140 ++ ευρώ για τον Έλληνα και 50 € για τους ξένους last year. Βάλτε μυαλό γιατί θα βαράτε τα κεφάλια σας.
Το συμφέρον σας είναι με τον Έλληνα εργαζόμενο. Δώστε του καλούς μισθούς και δεν θα χάσετε. Συμπαραταχθείτε με τις απεργίες του για να σταματήσει η συρρίκνωση της αγοραστικής του δύναμης. Για να μειωθούν οι πανάκριβες τιμές στα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά δρομολόγια, μόνο έτσι θα δουν άσπρη μέρα οι νησιώτικες περιοχές. Μην προσπαθείτε σε 20-25 μέρες να βγάλετε απίστευτα κέρδη. Μειώστε τις τιμές σε λογικά ύψη (5 ευρώ για ένα καφεδάκι είναι πάρα πολλά).
Μέχρι να το κάνετε αυτό αφήστε τον Έλληνα εργαζόμενο να παλεύει μοναχός του για να επιζήσει. Μην περιμένετε να κάνει και διακοπές (νηστικό αρκούδι δεν χορεύει). Και εσείς συνεχίστε να παίζεται το βρώμικο παιχνίδι σας. Σε κάθε μείωση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα εργαζόμενου να κάνετε την πάπια και σε κάθε απεργιακή του κινητοποίηση να τον κατακεραυνώνεται για το κακό που κάνει η απεργία του στον τουρισμό ΣΑΣ.
Ο καθένας βλέπετε σήμερα πρέπει να διαλέξει το στρατόπεδο με το οποίο θα πάει. Εσείς διαλέξατε το λάθος στρατόπεδο. Χρόνος για να αλλάξετε γνώμη δεν υπάρχει για φέτος. Ζείστε τον τουρισμό ΣΑΣ και εμάς αφήστε μας στους αγώνες μας. Όταν ξανακερδίσουμε τα κλεμμένα από τους σοσιαλοκλέφτες τα ξαναλέμε. Εκτός και αν αλλάξετε τροπάριο.

ΔΙΕΘΝΗΣ

Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Jean Jaques Goldman
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη


Εμπρός της γης οι κολασμένοι
της πείνας σκλάβοι εμπρός - εμπρός
Το δίκιο από τον κρατήρα βγαίνει
σαν βροντή σαν κεραυνός.
Φτάνουν πια της σκλαβιάς τα χρόνια
όλοι εμείς οι ταπεινοί της γης
που ζούσαμε στην καταφρόνια
θα γίνουμε το παν εμείς.

Στον αγώνα ενωμένοι
κι ας μη λείψει κανείς
Ω! Νάτη, μας προσμένει
στον κόσμο η Διεθνής.

Θεοί, αρχόντοι, βασιλιάδες
με πλάνα λόγια μας γελούν
της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες
μοναχοί τους, θα σωθούν...
Για να λείψουν τα δεσμά μας
για να πάψει πια η σκλαβιά
να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας
και της ψυχής μας τη φωτιά.

Και αν τολμήσουν και αντικρίσουν
της ψυχής μας τους κεραυνούς
θα δούνε τότε αν μπορούνε
πως θα είναι οι σφαίρες μας για αυτούς

ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ

Στίχοι:  Wolf Birman
Μετάφραση
Δημοσθένης Κούρτοβικ 
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη
Άλλες ερμηνείες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους Ευρωπαίους, τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ Νο 2

Για όλους αυτούς τους ανύπαρκτους ανθρωπάκους, όλα αυτά τα υπό-ανθρωπάκια τους "μεγαλοσαχλαμάρες", τους γνωρίζοντες τα πάντα, τους Έλληνες "δημοσιογράφους". Αυτούς που ποτέ δεν βρήκαν μία απεργία που να είναι νόμιμη και δίκαιη. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!!
Εσείς που νοιάζεσται για την τήρηση του νόμου, και καταφέρεστε κατά των απεργών του ΠΑΜΕ που δεν τον τηρούν. Αλήθεια τι λέτε τώρα για το ότι το νομοσχέδιο σας και το μνημόσυνό σας κρίθηκε αντισυνταγματικό!!!!
Γαργάρα όλα, να τα καταπιείτε παλιολαμόγια όλα , ξεφτύλες συγχαμένοι, ντροπή των γονιών σας. ΦΤΟΥ ΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!. Μην τολμήσετε να αναφέρετε κάτι γιατί θα σας μαλώσουν τα αφεντικά σας....
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Για όλους αυτούς που έχοντας ψηφίσει δεκάδες φορές μετά μανίας τους μπλε και πράσινους "σωτήρες" αυτής της χώρας σήμερα κατακρίνουν όσους απεργούν και αντιστέκονται ότι ντε και καλά καταστρέφουν την χώρα. Την χώρα που αυτή έχουν την μέγιστη ευθύνη για το χάλι της ψηφίζοντας λαμόγια και κατσικοκλέφτες για έναν διορισμό για ένα ρουσφέτι. Στους κυρ Παντελήδες λοιπόν...

Στίχοι: Πάνος Τζαβέλας
Μουσική: Πάνος Τζαβέλας
Πρώτη εκτέλεση: Πάνος Τζαβέλας


Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έχεις κατάστημα κάπου στη γη.
Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά
πολλά λεφτά, πολλά λεφτά.

Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά
σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί,
μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV,
τρως τροφή πνευματική.

Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά,
"Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά".

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη
χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ψωμί,
μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι;

Ο γιος σου μοναχά να ’ναι καλά
ν’ αφήσεις τ’ όνομα και τον παρά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
σκεύρωσες, σάπισες στο μαγαζί.
Τη νιότη ξόδεψες και την ορμή
για τη δραχμή, για το πετσί.

Δίπλα σου τ’ όνειρο, η ζωή και το φως
μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

Ξέρεις πως δώσανε, κυρ-Παντελή,
άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή
να γίνει τ’ όνειρο φέτα ψωμί
να φας κι εσύ, κυρ-Παντελή;

Κι εσύ τι έδωσες, κυρ-Παντελή;
Πες μας τι έκανες σ’ αυτή τη γη.
Πες μας τι άφησες κληρονομιά
που να εμπνέει τη νέα γενιά.

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
έντρομε, άβουλε, συ φασουλή,
βρώμισες τ’ όνειρο και την ψυχή,
άδειο πετσί χωρίς πνοή.

Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.

ΚΚΕ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το ασφαλιστικό νόμο – ολοκαύτωμα PDF
27/06/10
Ακόμα και οι οξύτεροι χαρακτηρισμοί δεν αρκούν για να περιγράψουν την αγριότητα, το μέγεθος και το βάθος αυτού του ανουσιουργήματος σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών - μητέρων και των νέων, των αυτοαπασχολουμένων αλλά και των ήδη συνταξιούχων.
ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Αυξάνει δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης για όλους. Οδηγεί σε δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, πολύ πάνω από την ηλικία των 65 χρόνων. 
Ενταφιάζει οριστικά την 35ετία με όριο και χωρίς όριο ηλικίας και την 37ετία χωρίς όριο. Με το νέο σύστημα θα απαιτούνται 40 χρόνια κανονικής - όχι ελαστικής -  δουλειάς και 300 ένσημα ανά έτος για να κατοχυρωθεί δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Κανένας δε θα βγαίνει σε σύνταξη, αν δεν τα έχει συμπληρώσει. Στην πράξη από ελάχιστους  έως κανένας θα μπορεί  να συμπληρώνει τα 40 χρόνια δουλειάς με αυτές τις προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι το όριο ηλικίας θα πάει πάνω από το 65ο. Γι' αυτό και προετοιμάζονται για παράταση του εργάσιμου βίου πάνω από τα 70 έτη με νόμο τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, όποιος δεν έχει τα 40 χρόνια και αποχωρεί μεταξύ του 60ού και 65ου έτους θα έχει μείωση 6% για κάθε έτος, δηλαδή στην 5ετία μείωση σύνταξης κατά 30%. Οι προϋποθέσεις που παρέχουν σήμερα συντάξεις των 600 και 700 ευρώ για το 65% των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, με το νέο νόμο θα οδηγούν σε συντάξεις μειωμένες κατά 50%.
Μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη «στρούγκα»:
  • Από την 1/1/2011 αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και σε αρκετές περιπτώσεις και τα χρόνια εργασίας που υποχρεωτικά πρέπει να έχει κάποιος εργαζόμενος για να συνταξιοδοτηθεί. Καταργείται ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων των 10.500 και γίνονται 11.100 από 1/1/2011. Σταδιακά μέχρι το 2013 το όριο ηλικίας από 58 πηγαίνει στο 60 με 35ετία, υπολογίζοντας την ποινή μείωσης 5% ανά χρόνο πριν τα 65.
  • Οι γυναίκες με ανήλικα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πληρώνουν πιο ακριβά απ' όλους, καθώς το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται από το 50ο έτος σήμερα στο 65ο και αυτό μέχρι το 2013. Αρα, μετά από αυτή την ημερομηνία καταργείται οριστικά αυτό το δικαίωμα των μητέρων.
  • Το ίδιο και όσοι ανήκουν στα Βαριά και Ανθυγιεινά. Επιπλέον, από την 1/7/2011 περιορίζεται η λίστα στο 10% της σημερινής. Ακόμα και αυτοί που σήμερα υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και δεν θα προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2015, τότε θα βγαίνουν στη σύνταξη όχι νωρίτερα αλλά με τις γενικές διατάξεις που ισχύουν με το νέο σύστημα. Ακόμα όμως και γι' αυτό το 10% που θα παραμείνει στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξηθούν κατά δύο έτη μέχρι το 2013.
  • Το 2020 με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας θα αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και κάθε τρία χρόνια με βάση αυτή την αρχή θα αναπροσαρμόζεται.
Το νομοσχέδιο μετατρέπει τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα πείνας και εξαθλίωσης:
Για όσους συνταξιοδοτούνται μετά το 2015 η σύνταξη θα χωρίζεται σε  «βασική» και «αναλογική», το άθροισμα των οποίων θα καταλήγει σε σύνταξη μικρότερη μέχρι και 40% από τα σημερινά δεδομένα.
  • Μειώνεται δραστικά ο συντάξιμος μισθός, καθώς πλέον θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου αντί της καλύτερης πενταετίας.
  • Το ποσοστό αναπλήρωσης από 70% στην 35ετία μειώνεται στο 34,19% για τα ίδια χρόνια (μείωση κατά 50%) ενώ στη 40ετία το ποσοστό αναπλήρωσης είναι μόλις 41,20%, όπως προκύπτει από τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιέχονται στο σχέδιο νόμου! Τα ποσοστά αναπλήρωσης ξεκινούν από 0,80% για 4500 ένσημα (15 χρόνια με 300 ένσημα ανά έτος) και φτάνουν το ανώτερο 1,5% για κάθε πλήρες έτος ασφάλισης εφόσον τα ένσημα ξεπερνούν τα 11.700, αριθμός ασύλληπτος για τον μέσο εργαζόμενο!
  • Για τους ασφαλισμένους πριν από το 2011 που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 θα υπάρξει ένα μεικτό σύστημα με το οποίο θα χτίζεται η σύνταξη. Το ένα τμήμα της σύνταξης θα υπολογίζεται για όσες εισφορές καταβλήθηκαν μέχρι το 2011 και από εκεί και πέρα θα υπολογίζονται σε ανταποδοτική βάση. Η εξέλιξη αυτή θα μειώσει τις συντάξεις εξίσου με τους ασφαλισμένους μετά το 2011.
  • Ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης τον οποίο εμφανίζει η κυβέρνηση ως ένα μέτρο που θα βοηθάει στη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση είναι μια απάτη. Τα χρήματα που θα απαιτούνται για να εξαγοραστεί αυτός ο χρόνος θα είναι τόσα πολλά, που σχεδόν κανείς ασφαλισμένος δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ          
Η σύνταξη αυτή είναι ουσιαστικά ένα επίδομα πρόνοιας. Το ποσό αυτό που θα φτάσει τα 360 ευρώ θα δίνεται με την καταβολή της σύνταξης μετά το 2015. Ολόκληρο το ποσό θα δίνεται σε όσους ασφαλίζονται μετά το 2011, των οποίων οι ανταποδοτικές συντάξεις θα είναι 300 ευρώ το περισσότερο και εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Για τους ασφαλισμένους πριν από το 2011 η σύνταξη αυτή θα είναι πετσοκομμένη κατά πολύ.  
Η «βασική» σύνταξη δεν είναι εγγυημένη: Το ύψος της θα καθορίζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες που θα επικυρώνει η ΕΕ. Επιπλέον υπάρχει δέσμευση στο ύψος των χρημάτων που θα δίνει το κράτος να μην ξεπερνάει το 2,5% του ΑΕΠ, σε σχέση με αυτά που έδωσε το 2009 κι αυτό μέχρι το 2060.
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Δεν είναι ούτε αυτές εγγυημένες.  Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα χορηγούνται αν και εφόσον το επιτρέπει η «οικονομική βιωσιμότητα» των Ταμείων. Οι μέχρι τώρα εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας έχουν οδηγήσει τα Ταμεία σε τεράστια ελλείμματα. Αυτό σημαίνει διακοπή παροχής των επικουρικών συντάξεων.
Πετσοκόβονται οι συντάξεις και των ήδη συνταξιούχων:
  • Καταργούνται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη.
  • Επιβάλλεται νέο ΛΑΦΚΑ από την 1η Αυγούστου του 2010 για όλες τις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από 3% έως 9%.
  • Για όσους συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2014 και το καταστατικό του Ταμείου προέβλεπε ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από το 2%, αυτό μειώνεται στο 2% (π.χ. δημόσιο, ΟΑΕΕ).
  • Επιβάλλεται τουλάχιστον τριετές πάγωμα μισθών.
  • Οι όποιες αυξήσεις στο μέλλον θα συναρτώνται με την πειθαρχία στο μνημόνιο και σε κάθε περίπτωση θα κινούνται όχι πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό και μάλιστα σε συνάρτηση με την αύξηση (ή και μείωση!) του ΑΕΠ.
Επιπλέον μείωση επιβάλλεται και στις συντάξεις χηρείας, ενώ ταυτόχρονα με όλα τ' άλλα τίθεται και πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι με το νέο σύστημα μετράει κάθε ένσημο.
Δραστικές περικοπές για τις ιατροφαρμακευτικές παροχές. Το σχέδιο νόμου προωθεί τη συγχώνευση των μονάδων Υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων μαζί με αυτές του Δημοσίου, να λειτουργούν στα πλαίσια του ΕΣΥ ως επιχειρήσεις. Το κράτος περιορίζει δραστικά τη συμμετοχή του σε ένα βασικό πακέτο παροχών, όπως κάνει και με την προνοιακή σύνταξη, και από εκεί και πέρα θα είναι στην ευθύνη του κάθε εργαζόμενου να αγοράζει υπηρεσίες Υγείας σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα.
Μειώνονται οι εισφορές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ, την Εργατική Εστία και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κατά 30% την επόμενη τριετία. Οι συνέπειες αυτού του μέτρου θα είναι δραματικές, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να περικοπούν οι ήδη πενιχρές παροχές αυτών των οργανισμών.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να μη συμβιβαστούν με αυτή τη μεγάλη και επικίνδυνη οπισθοδρόμηση, όταν σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες λόγω της ασύγκριτα υψηλότερης παραγωγικότητας σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, να μειωθούν δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας και να αυξηθούν ταυτόχρονα οι μισθοί, οι συντάξεις, να διευρυνθούν οι παροχές Υγείας, Πρόνοιας, τα κοινωνικά δικαιώματα.
Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση. Αυτό το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν. Τους χρωστούν δεκάδες δισεκατομμύρια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  που συνειδητά και σκόπιμα επέτρεψαν τη λεηλασία των ασφαλιστικών Ταμείων για ολόκληρες δεκαετίες από τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Που οδήγησαν τα αποθεματικά στη ληστεία του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων. Που επέτρεψαν την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεπιχειρηματιών, που χάρισαν επανειλημμένως χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ. Που ευνόησαν τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, προώθησαν την ελαστική προσωρινή απασχόληση.
Ο στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να απαλλαχθούν κράτος και μεγαλοεργοδότες από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία για να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη. Για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για να διασφαλιστεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που ευθύνεται για την κρίση, όπως και για τα μεγάλα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.
Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που σας είπε έγκαιρα την αλήθεια και με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να προετοιμάσει και να οργανώσει το λαό και το εργατικό κίνημα για αυτά που σήμερα φέρνουν. Αυτό κάνει και τώρα. Αυτός ο δρόμος που μας οδηγούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του μνημονίου και της ΕΕ είναι καταστροφικός για το λαό.
Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα, που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία και την ανασφάλεια, είναι να οργανώσουμε τον ενιαίο αποφασιστικό μας αγώνα κατά των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων, κατά του μνημονίου.
Ο συμβιβασμός και η υποταγή είναι κίνδυνος - θάνατος για το λαό. Τώρα είναι ανάγκη να απεγκλωβιστούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα από τα δηλητηριώδη ιδεολογήματα των κομμάτων της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, των συνδικαλιστικών ηγεσιών που εκφράζουν τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό.
Εργατική λαϊκή συσπείρωση χρειάζεται τώρα για να μην περάσουν οι συκοφαντίες, οι απειλές και η καταστολή κατά του εργατικού ταξικού κινήματος .
Ήρθε η ώρα να επιστρατεύσουμε την ταξική μας δύναμη, ενότητα, αλληλεγγύη για το δίκιο του λαού κόντρα στην πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 29/6/2010 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Το 2006 οι Ελληνες εφοπλιστές επένδυσαν (σε γιαπωνέζικα, κινέζικα και νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία) 16,6 δισ. δολάρια.
Το 2007 οι εφοπλιστές «μας» επένδυσαν (στα ίδια ναυπηγεία) 30,8 δισ. δολάρια.
Το 2008 οι «πατριώτες» εφοπλιστές επένδυσαν (στα εκτός Ελλάδας ναυπηγεία) 19,3 δισ. δολάρια.
Το 2009 οι παραγγελίες τους για νέα πλοία (στα ναυπηγεία του εξωτερικού) υπολογίζονται στα 30 δισ. δολάρια.
Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» των Ελλήνων εφοπλιστών που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα (αλλά δεν έχουν παραγγείλει ούτε μισό πλοίο τους σε ελληνικό ναυπηγείο), που θέλουν να προσφέρουν απλόχερα νέες θέσεις εργασίας, αλλά το... κακό ΠΑΜΕ δεν τους αφήνει.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 29/6/2010 -- ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ

Μας λένε ότι είμαστε «όλοι στο ίδιο καράβι», ότι «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη».
Ποιοι; Αυτοί που δεν έχουν βάλει πλάτη ποτέ και για τίποτα. Αυτοί που έχουν εξασφαλίσει θέση στις σουίτες των «γιοτ» και των θαλαμηγών τους, με εμάς στοιβαγμένους στα αμπάρια.
*
Μας λένε ότι για το «χάλι της χώρας» έχουμε όλοι ευθύνες, ότι λίγο πολύ «ήμασταν όλοι βολεμένοι»!
Ποιοι; Αυτοί που
βολεμένοι με τις φοροαπαλλαγές και με τις επιδοτήσεις εκτίναξαν τα ελλείμματα στα ύψη και τώρα, πάμπλουτοι οι ίδιοι, μας κοροϊδεύουν, γελούν για το χάλι μας, παίρνουν νέα δάνεια για την πάρτη τους που μας καλούν να τα ξαναπληρώσουμε εμείς!
*
Αλλά:
  • Στη χώρα των Κροίσων εφοπλιστών, από τη μια, και των 2,5 εκατομμυρίων φτωχών, από την άλλη.
  • Στη χώρα των μεγαλόσχημων βιομηχάνων, αλλά και του ενός εκατομμυρίου ανέργων.
  • Στη χώρα των «τετραπέρατων» τραπεζιτών, αλλά και στη χώρα με τη «γενιά των 500 ευρώ».
  • Στη χώρα με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά και με τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο,
δεν «είμαστε όλοι ίδιοι». Δεν «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι».
Ομοιοι, φταίχτες και ίδιοι μεταξύ τους είναι όσοι θέλουν να μας οδηγήσουν στο τέλμα.
*
Οι συνένοχοι μας μιλούν για «δικαιοσύνη», ενώ γυρίζουν τη χώρα στο Μεσοπόλεμο!
Παγώνουν» τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.
Θέτουν υπό «κηδεμονία» και «επιτήρηση» την αξιοπρέπεια των γερόντων.
Βάζουν στο «γύψο» τα όνειρα των παιδιών μας.
Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., οι «ειδικοί» των ΜΜΕ ζητούν να γίνουμε ραγιάδες, χειροκροτητές του «περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας»!
*
Η εγχώρια και η διεθνής «τρόικα» θέλουν δήλωση υποταγής στους νόμους τους, με τους οποίους απελευθερώνουν το «δικαίωμά τους» να μας απολύουν. Ζητούν νομιμοφροσύνη και συναίνεση, όταν μας στέλνουν στα... 90 για να πάρουμε μια σύνταξη των 360 ευρώ!
*
Τα παπαγαλάκια συκοφαντούν, οι παρατρεχάμενοι προβοκάρουν, οι «σοφοί» επιμένουν: Τα μέτρα της προαποφασισμένης προγραφής θα επιβληθούν - λένε - «για το καλό μας»!
Αντιστρέφουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι:
  • Τα πλούτη των λίγων γεννιούνται από τη φτώχεια μας.
  • Το αποκαλούμενο «δημόσιο χρέος» είναι ο πλούτος που δημιούργησε ο λαός, αλλά του τον έκλεψαν οι κεφαλαιοκράτες, είναι πλούτος που ανήκει στους εργαζόμενους.
  • Τα ελλείμματα και τα χρέη προέρχονται από τα προνόμια και τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, ο λαός δε χρωστάει τίποτα, δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν.
  • Η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν είναι οι «φίλοι» μας. Είναι οι «χωροφύλακες» των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων. Το μνημόνιό τους είναι αλυσίδα σκλαβιάς και μνημόσυνο μαζί για τα λαϊκά στρώματα.
  • Αυτοί που έχουν συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση του λαού και την εκποίηση της χώρας, αυτοί που προκάλεσαν την κρίση, οι ίδιοι που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, οι υπεύθυνοι της κρατικής κακοδιαχείρισης, δεν είναι οι «σωτήρες». Είναι οι «δήμιοι».
Δεν υπάρχει ιερότερο καθήκον, υπέρτερος πατριωτισμός, πιο νόμιμο δικαίωμα, από το δικαίωμα να σταθείς απέναντι στους «δήμιους».