Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ AXIA.gr

27 |4 |2010 08:08
Πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=191119&nt=108&lang=1

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, πώς η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύλληψη και έργο μεγαλομανίας, αποτελεί τρανό παράδειγμα συνολικής κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων του ελληνικού λαού. Μια μεγαλειώδης διοργάνωση, που ελάχιστοι πήγαν να δουν ζωντανά, που δεν γέμισε τα στάδια και τα γήπεδα, μια διοργάνωση της "ντόπας", που ξεφτίλισε την ψυχή μας και την περηφάνειά μας μέσα από παραδείγματα όπως του Κεντέρη και της Θάνου, που χώρισε την Ελλάδα στα δύο, σε εκείνους που κονόμησαν, τους μισθοφόρους, τον στρατό της Γιάννας που έτρωγε με χρυσά κουτάλια αμειβόμενος πλουσιοπάροχα και προκλητικά σε σχέση με την κοινωνία και στους άλλους, τους πολλούς, που είδαν το βιος τους να απεμπολείται προς όφελος δήθεν της Ελλάδας και της κοινωνίας, ένα βιος που κατέληξε στις τσέπες των εργολάβων, των προμηθευτών, των κρατικοδίαιτων, των εκατοντάδων άχρηστων που μάζεψαν η Γιάννα και το σινάφι της και ζούσαν στην υγειά του κορόιδου, του ελληνικού λαού.

- 50 δισ. ευρώ για έργα υποδομών, γήπεδα και διοργάνωση

Για να διοργανωθεί η χρυσή Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας και της μεγαλομανίας, δανεισθήκαμε ως κράτος τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, για να γίνουν έργα υποδομής που δεν χρειάζονταν, οδικοί άξονες της υπερβολής, κτίρια που σήμερα μένουν εγκαταλελειμμένα, στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις που στοιχειώνουν και αποτελούν σημείο συνάθροισης τοξικομανών και εγκληματικών στοιχείων. Μια παραλιακή ζώνη παρατημένη στην τύχη της εξαιτίας των ανίκανων διοικούντων. Και εκείνων που έφτιαξαν άχρηστα γήπεδα και στάδια και εκείνων που τα εγκατέλειψαν, όπως άλλωστε και ολόκληρη τη χώρα, στην τύχη τους.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η υπόθεση της Ολυμπιάδας αναδεικνύει απερίφραστα και ξεκάθαρα τη συνολική ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, τη συνολική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και την τεράστια ευθύνη όλων όσοι ενασχολήθηκαν ενεργά με τη διαχείριση των αγώνων, με τον Αθήνα 2004.

Είναι τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αποδέχτηκαν την Ολυμπιάδα της ματαιοδοξίας, που ταυτίστηκαν με τη μεγαλομανία της Γιάννας Αγγελοπούλου, που οδήγησαν τη χώρα σε έναν υπέρμετρο δανεισμό 50 δισ. ευρώ και πλέον, που κατέληξαν στις τσέπες των προνομιακών εργολάβων και προμηθευτών.

Είναι τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που ό,τι παρέλαβε το διέλυσε, που άφησε τα κτίρια, τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις να μαραζώσουν, που επέδειξε παντελή ανικανότητα να ελέγξει τα όσα συνέβησαν στους Αγώνες και δεν έκανε τον στοιχειώδη διαχειριστικό έλεγχο.

Είναι τεράστια ευθύνη της Γιάννας Αγγελοπούλου και των συνεργατών της για την παταγώδη αποτυχία, για τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, για τον στρατό των εκλεκτών και των μισθοφόρων, χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο, δημιουργώντας τότε το πρώτο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Τους λίγους εκλεκτούς της Γιάννας, δημοσιογράφους, δήθεν τεχνοκράτες και άλλους ανίκανους, και από την άλλη πλευρά τους πολλούς που θυσιάζονταν πραγματικά για το εθνικό όνειρο, δηλαδή το ΧΡΥΣΟ ΠΑΛΑΤΙ της Νέας Ιωνίας, όπου οι μέσα σε αυτό αποτελούσαν την ελίτ, την ευνοούμενη προνομιακή κάστα της εποχής, που κονομούσαν χωρίς ρίσκο υπέρμετρα και εκ του ασφαλούς. Οι διαχειριστές των σύγχρονων ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ.

Τα πουλέν της Γιάννας - Οι παντός καιρού κάνουν και πάλι κουμάντο στην Ελλάδα

Και η τραγική ειρωνεία της μοίρας είναι ότι όλοι αυτοί, αντί να έχουν μετακομίσει σε άλλη χώρα, να μην τους βλέπει η απαξιωμένη και εξαθλιωμένη βάση της κοινωνίας, αποδεικνύονται παντός καιρού και τοποθετούνται προκλητικά ως μάνατζερ, ως ειδικοί, ως επαΐοντες δημοσιογράφοι σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Ποιοι; Αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, αυτοί που μας ξεφτίλισαν μέσα από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι συνένοχοι μιας εθνικής αποτυχίας, τα μέλη του κλαμπ των ολίγων, τα μέλη της ελίτ των υψηλών μισθών που η βάση της κοινωνίας δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της.
Ξαφνικά γεμίσαμε από δαύτους. Παντού -και τώρα και επί Νέας Δημοκρατίας- και πάντα σε θέσεις-κλειδιά, που αναθέτουν έργα που μοιράζουν προμήθειες, διαφημίσεις, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις κατά το δοκούν.


Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…

Δυστυχώς η Ολυμπιάδα, οι συντελεστές της, οι διαχειριστές της, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για κυβερνητικά στελέχη όλων των κυβερνήσεων, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα του πώς φτάσαμε έως εδώ. Πώς η χώρα μας μέσα από την ασυδοσία, τις ασύστολες δαπάνες, τη μεγαλομανία και την κακοδιαχείριση όχι μόνο μπήκε μέσα τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, αλλά κληρονόμησε στάδια, γήπεδα και εγκαταστάσεις άχρηστα, μαραζωμένα και εγκαταλελειμμένα, που χρειάζονται τεράστια κονδύλια για να αποκατασταθούν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

Στην χώρα που κυριαρχει η βλακεία και η υποκουλτούρα. Εκεί που το άσπρο βαφτίζεται μαύρο και τούμπαλιν με χαρακτηριστική ευκολία. Στην χώρα όπου οι πολιτικοί οποιαδήποτε απόφαση κι αν πάρουν το κάνουν με πλήρη ιδιοτέλεια και κινούμενοι μόνο από συμφέρον (εκτός βέβαια από κάποιους οι οποίοι είναι εκ γεννετείς ηλήθιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό). Στην μοναδική χώρα όπου οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τα πάντα και έχουν άποψη για όλα.
Σε αυτή την χώρα λοιπόν (την Ελλάδα μας) παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον όλοι εμείς το πρωτάθλημα κολωτούμπας που έφτασε πια στην τελική του φάση.
Έτσι λοιπόν παρατηρήσαμε αρχικά την λυσσαλέα επίθεση ενάντια στο ΔΝΤ το οποίο αρχικά στολίστηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς περί καταστροφής και εξαθλίωσης (κάτι που είναι πολύ κοντά στην αλήθεια) όπου το ΔΝΤ εμφανίστηκε.
Ακολούθησε μία περίοδος προσπάθειας από τους ξεφτιλισμένους πολιτικούς μας και τους γνωστούς λακέδες δημοσιογράφους να ωραιοποιήσουν τους χαρακτηρισμούς που οι ίδιο είχαν δώσει με χαρακτηριστική ευκολία.
Για να φτάσουμε σήμερα όπου ακούμε απόψεις ότι το ΔΝΤ δεν είναι δαίμονες, ότι είναι η μοναδική μας λύση, ότι είναι ο καλύτερος φίλος μας (μαζί με την Γερμανία που πάντα είναι φίλος μας μην το ξεχνάμε αυτό) και μία σειρά ακόμη φαιδρά και γελοία κενού περιεχομένου λόγια από όλους τους βολεμένους καλοταϊσμένους ξεφτύλες.

Η αλήθεια είναι μία και η ιστορία του ΔΝΤ είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όπου πήγε τα μέτρα που επέβαλαν τα αρπαχτικά του άφησαν μόνο συντρίμια πίσω τους, Από την μία φτώχεια , εξαθλίωση , ανεργία , απίστευτη και παρατεταμένη ύφεση , λαούς χωρίς ελπίδα και μέλλον.
Και από την άλλη τραπεζίτες,βιομήχανους και μονοπώλια που εκμεταλλευόμενοι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα συσσώρευσαν απίστευτα ποσά πλούτου κερδοσκοπόντας και κατακλεβοντας τα πάντα (χρήματα, πόρους , εργατικά δικαιώματα, ζωές ανθρώπων και άλλα πολλά).

Και αυτή την ιστορία την γραμμένη με την δυστυχία και το αίμα των λαών που είχαν την ατυχία να πέσουν στα νύχια αυτών των διεθνών αληταράδων δεν μπορούν να τα σβήσουν οι κλέφτες και τα τσιράκια τους όσα ωραία λόγια και αν χρησιμοποιήσουν. Αυτή την στιγμή η τηλεόραση έχει έναν από τους γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους (που δυστυχώς για εμάς γνωρίζει τα πάντα όπως όλοι του συναφιού του) σε μία εκπομπή με τίτλο ανατροπή (την ονόμασε έτσι γιατί προσπαθεί να ανατρέψει την κοινή λογική μέσα από έναν ανελέητο βομβαρδισμό με ψέματα και βλακείες). Εκεί φιλοξενεί τους γνωστούς και μη εξαιρετέους τον κολωτούμπα των δασών της βουλής (Παπουτσής) , έναν από τους μεγαλύτερους ψεύτες που έχει την τιμή να γνωρίσει αυτή η χώρα και που έχει και τα δύο αξιώματα (και πολιτικός και δημοσιογράφος) και κυρίως τρομερά επιλεκτική μνήμη (Παναγιωτόπουλος), τον μεγάλο αρχηγό κόμματος και αρχικολοτούμπα νοσταλγό και υποστηρικτή παλαιών αθλίων καθεστώτων (Καρατζαφέρη) και κάποιους άλλους μαϊντανούς.

Και όλοι αυτοί κουβεντιάζουν για πράγματα ανούσια και στημένα (βασισμένοι σε μία ψεύτικη κατευθυνόμενοι δημοσκόπηση που βρίθει χαζών ερωτήσεων).

Πράγματα μακρυά από την πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας καθημερινά. Με την ανεργία να μας αγκαλιάζει, με το εισόδημα μας να μειώνεται συνεχώς (μειώσεις μισθών, περικοπές δώρων, αυξημένη φοραλογία, αύξηση ΦΠΑ και φόρου βενσίνης, αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα), με τα εργασιακά μας και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα να κατεδαφίζονται (δικαιώματα που οι παπούδες και οι πατεράδες μας έφτυσαν αίμα για να τα αποκτήσουν) , με τα εργοστάσια και τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με την ψυχολογία μας και την διάθεσή μας κατεστραμμένη.

Έκλεισα και την τηλεόραση ώστε να γλυτώσω από όλα αυτά τα σκουπίδια που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα λέγοντας την μία βλακεία μετά την άλλη.

Πρέπει σήμερα πριν τα πράγματα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να πολεμήσουμε με κάθε όπλο (με νύχια και με δόντια) όλοι μαζί όλα αυτά που μας σερβίρουν σαν μονόδρομο και μας σπρώχνουν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Όπου τους πετυχαίνουμε θα πρέπει να τους κάνουμε την ζωή τους κόλαση, να είναι αναγκασμένοι να κρύβονται (σαν τις κατσαρίδες με τις οποίες μοιάζουν).

Να μάθουν να μας φοβούνται, να δώσουμε τις μάχες μας με αυταπάρνηση όχι για μας ρε γαμότο αλλά για τα αγγελούδια μας, που δεν φταίνε σε τίποτα αν εμείς σταθήκαμε τόσα χρόνια κατώτεροι των περιστάσεων με την ανοχή μας και τον ωχαδελφισμό μας επιτρέποντας σε όλα αυτά τα σκουλήκια να μας μαυρίσουν την ζωή. Για να γυρίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη μας και στην ζωή μας..

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ....