Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση όλων μας όποια και αν είναι η ερώτηση. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο άνθρωπος πάνω από τις αγορές , πάνω από τα κέρδη πάνω από όλα. Αποχαυνωμένοι και απαθείς ακούμε για το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος μας. Σε βάρος όχι της χώρας μας αλλά εναντία στον λαό της χώρας μας. Σκέψου λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Και το παιχνίδι παίζεται και από όσους αυτοαποκαλούνται σύμμαχοί μας.

Ας πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Ποιός είναι ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο πολύ να πάρουν αποφάσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβέρνηση , ΕΕ, Γερμανία , ΔΝΤ κλπ; Ξαφνικά το χρέος μας ανέβηκε; Δεν ήταν υψηλό ας πούμε πέρυσι; Πόσα χρήματα μετέφερε εκτός Ελλάδας το αποκαλούμενο κεφάλαιο; Πόσα χρήματα οι σύμμαχοί μας κερδίζουν κάθε μέρα από την αύξηση των εξαγωγών τους λόγο μείωσης της ισοτιμίας Ευρώ / Δολλαρίου; Πόσα χρήματα έβγαλαν όλα αυτά τα σαρκοβόρα που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στην κατάσταση που είναι σήμερα (Moodys, S&P, Fitch και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα); Τι συμφέρει τους Έλληνες εφοπλιστές και βιομήχανους να αυξηθούν ή να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα; Να παραμείνουν ή να καταργηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, το όριο στις απολύσεις;
Σε αυτά και μία σειρά από ερωτήματα που θα μπορούσε να θέσει ο καθένας οι απαντήσεις είναι εύκολες.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν (πολιτικοί , βιομήχανοι, εφοπλιστές και οι αυτοαποκαλούμενοι "συμμαχοί" μας) με την δική μας βοήθεια - ανοχή θα τα πληρώσουμε μόνο εμείς (εργάτες , αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι). Και επειδή δεν θα προλάβουμε να τα ξεπληρώσουμε έχουν φορτωθεί και στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας και πάει λέγοντας.

Όλοι αυτοί που παλεύουν να "σώσουν" σήμερα την Ελλάδα (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, βιομήχανοι, ΔΝΤ, ΕΕ, Ευρωπαίοι σύμμαχοι κλπ) μοιάζουν για μένα να βρίσκονται στην φάση υλοποίησης ενός βρώμικου και αδίστακτου σχεδίου. Ενός σχεδίου που μόλις ολοκληρωθεί η υλοποίηση του θα τελιοποιηθούν τα λάθη και οι αδυναμίες του και μετά θα είναι έτοιμο για εφαρμογή και σε άλλους λαούς και σε άλλα κράτη που χαλάνε την μανέστρα.

Ένας εξαθλιωμένος οικονομικά λαός δεν αντιδρά όταν ξεπουλάνε την εθνική κυριαρχία του. Δεν απεργεί όταν του κλέβουν τα δικαιώματά του. Δεν διαμαρτύρεται όταν τον αδικούν. Δεν χαίρεται , δεν διασκεδάζει δεν δεν δεν.....

Γι' αυτό λοιπόν ας βάλουμε πάνω από όλα, από το προσωπικό μας σκοπό, συμφέρον δικαίωμα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και ας παλέψουμε ενάντια σ' όλα όσα μας σερβίρουν η πολιτική μας ηγεσία και τα φερέφωνα των μεγαλοεκδοτών - επιχειρηματιών - εφοπλιστών ως μονόδρομος. Μονόδρομος πρέπει να είναι μία δίκαιη και ηθική κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Για να αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας που να είμαστε υπερήφανοι γι'αυτό και όχι να ντρεπόμαστε να τα κοιτάξουμε κατάματα αύριο για ότι τους κληρονομήσαμε.

Καμία υποχώρηση στα δικαιώματά μας, καμία αποδοχή σε ότι μας σερβίρουν σαν μονόδρομο, ανυπακοή στις εντολές τους. Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: