Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

21 Απριλίου 2010

Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την επιβολή της  αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών που έβαλε την Ελλάδα στον γύψο για 7 χρόνια. Κατά μια περίεργη σύμπτωση και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, 43 χρόνια μετά το αμερικανό-ελεγχόμενο ΔΝΤ αυτή την φορά με πιο ενεργή συμμετοχή των «Ευρωσυμμάχων» μας (λέμε τώρα), προχωράει στην επιβολή μιας νέας δικτατορίας που το πιθανότερο είναι να κρατήσει την Ελλάδα στον γύψο πολλά περισσότερα χρόνια.

Σύμμαχοι όπως πάντα σε μια οποιαδήποτε δικτατορία οι πολιτικοί μας , οι δημοσιογράφοι μας , οι δικαστές μας και οι κληρικοί μας.

Οι μεγαλο-δημοσιογράφοι μέσα από την TV εισβάλουν σε κάθε σπίτι και με άψογες Γκεμπελικές μεθόδους προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλη λύση δεν υπάρχει πέρα από την βοήθεια των «φίλων μας». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τους το ΔΝΤ και η ΕΕ θα θυσιαστούν για χάρη μας δανείζοντας μας με τοκογλυφικούς όρους (μετά από τόσο καιρό που ασύδοτα κερδοσκοπούν εις βάρος μας). Και σε αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή που θα μας κάνουν πρέπει να χάσουμε την δουλειά μας, την σύνταξή μας, να μειώσουμε τους μισθούς μας και εν τέλει να χαλαρώσουμε και να τον απολαύσουμε….

Οι πολιτικοί μας παρελαύνουν από πασαρέλα σε πασαρέλα και αφού επαναλαμβάνουν μονότονα ότι δεν χρωστάνε σε κανέναν μας εγκαλούν με αυστηρό ύφος γιατί λέει ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ ………..

Δεν έχετε ρε ούτε λίγη τσίπα πάνω σας. Δεν ντρέπεστε καθόλου. Σκάστε επιτέλους και φάτε καλυμμένοι πίσω από την ασυλία σας όσα καταχραστήκατε τόσα χρόνια.

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που έφαγαν, έκλεψαν, πλούτισαν, εξαγόρασαν συνειδήσεις διορίζοντας αφειδώς με αντάλλαγμα μία ψήφο (δημιουργώντας έτσι αυτό το υπερτροφικό δημόσιο που μας αναφέρουν κάθε λίγο και λιγάκι);

Ποίοι είναι αυτοί που συναλλάχτηκαν με τους Γερμανούς αρχιερείς της μίζας και της κομπίνας (Siemens, MAN, Ferrostal κλπ σε μία λίστα που καθημερινά μεγαλώνει); Και για τις συναλλαγές τους αυτές αμείφτηκαν πλουσιοπάροχα.

Ποιοι συναλλάχτηκαν με τους παπάδες χαρίζοντας τους τεράστιες δημόσιες εκτάσεις;
Ποιοι καταλήστεψαν τις οικονομίες κάθε οικογένειας εξαπατώντας την στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (παρέα με τους δημοσιογράφους – παντογνώστες και τους επενδυτικούς συμβούλους – κοράκια που και σήμερα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μας);
Ποιοι έχασαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στα δομημένα ομόλογα που μας πρότειναν οι ίδιοι κερδοσκόποι που σήμερα (αφού ανέβασαν τα κέρδη τους πουλώντας σκουπίδια σε δυσθεώρητα ύψη) μας υποβαθμίζουν και μας δανείζουν με τοκογλυφικούς όρους;
Ποιοι γευματίζουν και συναλλάσσονται με μεγαλοεπιχειρηματίες , μεγαλοεκδότες χαρίζοντάς τους την δημόσια περιουσία ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΛΠ, δίνοντας τους κίνητρα να θησαυρίζουν (διόδια , ηλεκτρική ενέργεια , επιδοτήσεις, φιλέτα καμένης δασικής γης κλπ) ;
Ποιοι χαρίζουν στις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (τράπεζες) δεκάδες δισεκατομμύρια;
Ποιοι μείωσαν τους συντελεστές στην φορολογία των μεγαλοβιομηχάνων για να μπορέσουν να κάνουν δήθεν επενδύσεις (αλήθεια που είναι);

Θα μπορούσα να γράφω για ώρα πολλή αλλά νομίζω ότι είναι σε όλους γνωστά τα κατορθώματα των πολιτικών μας και περισσότερα λόγια θα προκαλούσαν μόνο κούραση.

Οι δικαστές μας λειτουργώντας σαν καλοκουρδισμένο γρανάζι στην μηχανή από την μία κουκουλώνουν απίστευτα εύκολα τεράστια σκάνδαλα, βοηθούν να δραπετεύουν φυγόδικοι, κωλυσιεργούν βοηθώντας στην παραγραφή των όποιων σκανδάλων και από την άλλη χτυπάνε κάθε κινητοποίηση , απεργία και εργατικό αίτημα έχοντας στήσει μία βιομηχανία έκδοσης αντεργατικών αποφάσεων.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα επίσης συνεδριάζουν και αποφασίζουν ότι θα έπρεπε να αμείβονται όλο και με περισσότερα χρήματα επιδικάζοντας στους εαυτούς τους αναδρομικά μεγάλα ποσά. Ανοίγουν έτσι την πόρτα και στα φιλαράκια τους τους πολιτικούς να αναπροσαρμόζουν τους δικούς τους μισθούς με βάση τον μισθό των δικαστικών.

Οι παπάδες μας ζώντας προκλητικά (οι περισσότεροι από αυτούς) μες στην χλιδή, ασκώντας με επιτυχία τον ρόλο τους (οικονομικοί διαχειριστές της τεράστιας αφορολόγητης εκκλησιαστικής περιουσίας), εξαπατώντας γέρους και γριές (ληστεύοντας τους τις οικονομίες μιας ζωής), υποδαυλίζοντας τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αλυτρωτικό επεκτατισμό αποτελούν ακόμη ένα δεκανίκι του συστήματος. Μόνη στιγμή που σιώπησαν και ησυχάσαμε όταν τσακώθηκαν με τους «φίλους» και «συνεργάτες» και άρχισαν να βγαίνουν στην φόρα τα περίφημα ροζ σκάνδαλά τους.

Μαζεύτηκαν λοιπόν όλα τα παραπάνω «φιλαράκια» συζήτησαν και βρήκαν τι και ποιος φταίει. Και ποιος φταίει;
Οι εργαζόμενοι στα Stage και στο Δημόσιο. Δηλαδή όλοι αυτοί που τόσα χρόνια όλα τα φιλαράκια διόριζαν κλέβοντας τους τον ψήφο. Πάνε όλοι οι εργαζόμενοι των Stage με τους δυσβάσταχτους για το Ελληνικό κράτος μισθούς, έρχεται και οι σειρά των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως ήδη μας ενημέρωσαν διαβάζοντας καλύτερα το Σύνταγμα κάπου λέει ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος έχει μονιμότητα όσο υπάρχει η θέση στην οποία διορίστηκε. Καλά ρε ξεφτίλες ούτε το Σύνταγμα δεν έχετε διαβάσει καλά καλά που υποτίθεται ότι το υπηρετείτε; Πάρτε λοιπόν έναν Καλλικράτη , μία αναδιοργάνωση και συγχώνευση των Δημοσίων υπηρεσιών και άντε στο καλό. Και κερατάδες (τους ψήφισαν για να διοριστούν) και δαρμένοι (αφού τους πήραν την ψήφο τους στέλνουν στην ανεργία).
Τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά από τόσες σωτήριες μεταρρυθμίσεις) χρεοκόπησαν (μόνα τους, σας ορκίζονται ότι αυτοί δεν έκαναν τίποτα….). Τόσα χρόνια πλήρωνες – πλήρωνες αλλά δυστυχώς τα φιλαράκια δεν χόρταιναν με τίποτα και τώρα δεν μπορούν να σου δώσουν σύνταξη. Πρέπει λοιπόν να δουλέψεις καμιά δεκαπενταριά χρόνια παραπάνω, να πληρώνεις αρκετά περισσότερα για να πάρεις σύνταξη (στα 70 – 80) μειωμένη κατά 30 – 40 %. Κρίμα …. δεν ήθελαν να πάνε τόσο καλά τα πράγματα. Θα προτιμούσαν να μην πάρεις ποτέ σύνταξη καταβάλλοντας βέβαια κανονικά τις εισφορές σου.
Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Μην αναγκάζουμε αυτούς τους ευαίσθητα κοινωνικά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να πηγαίνουν να κάνουν μαγαζιά σε αλβανία, σκόπια, βουλγαρία. Είναι δυνατόν να μην μπορούν κάθε χρόνο να αυξάνουν σε μεγάλο ποσοστό τα κέρδη τους; Πρέπει λοιπόν να δεχτούμε : ελαστικές συμβάσεις, μείωση μισθών, ελεύθερες απολύσεις, κατάργηση αποζημιώσεων κλπ (να γυρίσουμε άμα λάχει και στην περίοδο των Λαυρεωτικών..). Να αποκτήσουμε βρε παιδί μου ένα τίτλο απασχολήσιμοι, ημιαπασχολήσιμοι, παροχάδες, άνεργοι και να γίνουμε ανταγωνιστικοί.
Πρέπει να σταματήσουν τα παιδιά μας να μορφώνονται. Ο μορφωμένος είναι δυσκολότερος αντίπαλος και άρα νέα «μεταρρύθμιση» (έτσι τα λένε αυτά που κάνουν, όπως ο λαός το ξύδι το λέει γλυκάδι) πάνω στην προηγούμενη που είχε «μεταρρυθμίσει» την προηγούμενη ήδη «μεταρρυθμισμένη» «μεταρρύθμιση».
Και πρέπει τέλος να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Πάρε λοιπόν το απόλυτο τίποτα, πάρε τόνους βλακεία, πάρε τσόντα, πάρε ποδόσφαιρο (ξαφνικά η Εθνική Ελλάδος δεν αφήνει μουντιάλ και πανευρωπαϊκό που να μην πάει), πάρε μπουμπούκους και μπουμπούκες, χορούς και τραγούδια, κατίνες και ξεκατινιάσματα, πάρε φόνους , δολοφονίες, ληστείες, τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες, κλέφτες και αστυνόμους. Πάρε πάρε πάρε ……

Τελειώνοντας όλα τα παραπάνω εύκολα μπορεί κάποιος με θλίψη να διαπιστώσει ότι ένοχος πράγματι υπάρχει και είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ φταίμε που αφήσαμε σκουλήκια και τιποτένιους να μας κοροϊδέψουν πολλές φορές. Που αφήσαμε σάπιους και ανίκανους να μας εξαπατούν. Ενώ βλέπαμε τι γινόταν λέγαμε δεν βαριέσαι βρε αδερφέ όλοι ίδιοι είναι, ή άμα είναι να βολευτεί η γυναίκα, ο γιός , η κόρη , ο αδερφός , η ξαδέρφη , ο φίλος , εμείς…. ας τους ψηφίσουμε πάλι δεν μπορεί θα βάλανε μυαλό κλπ, κλπ , κλπ.

Όμως επειδή εμείς φοράμε τα παντελόνια όχι μόνο για να μην κρυώνουμε πρέπει και μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κατά κύριο λόγο φταίμε ΕΜΕΙΣ. Και να παλέψουμε όχι για εμάς (είναι ήδη αργά), αλλά για τα παιδιά μας που θα τους αφήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία λεηλατημένη και κατεστραμμένη. Και αυτά δεν φταίνε σε τίποτα που εμείς δεν σταθήκαμε στο ύψος μας, που χάσαμε το δάσος κοιτώντας μόνο το δέντρο.

Πρέπει έστω και τώρα που είναι ήδη πολύ αργά να πούμε ΟΧΙ. Να σπάσουμε τα δεσμά μας με το παρελθόν μας, να σταματήσουμε να είμαστε τα φοβισμένα πολλαπλά εξαπατημένα ανθρωπάκια. Να στείλουμε όλους αυτούς εκεί που πρέπει. Στα σκουπίδια…

Δύο λόγια ακόμη για όλους αυτούς τους προκλητικά αμειβόμενους παντογνώστες και σωτήρες :
•    στην χώρα αυτή «κύριοι» όταν ακούμε την λέξη φίλος και σύμμαχος μας έρχεται κάτι διαφορετικό στο μυαλό μας. Καμία σχέση με αυτό που εσείς καταλαβαίνετε.
•    Υπάρχουν αρχές και αξίες που έχουν ποτίσει τους περισσότερους Έλληνες και που όσο κι αν παλεύετε εσείς και οι σύμμαχοι σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να τις βγάλετε από μέσα μας. Αξιοπρέπεια , φιλία , φιλότιμο και άλλες λέξεις που δεν υπάρχουν ούτε στο δικό σας λεξιλόγιο αλλά ούτε και στην γλώσσα των Αμερικανο-Ευρωπαίων «σωτήρων» που μας πλασάρετε.
•    Εμείς έχουμε μάθει να πληρώνουμε και τα χρέη μας και για τις πράξεις μας. Τώρα θα ξαναπληρώσουμε μήπως και βάλουμε μυαλό. Όμως ήρθε η ώρα ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ και εσείς δεν ξέρετε ούτε να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας αλλά ούτε και να πληρώνετε τα χρέη σας. Και όπως είναι γνωστό σε όλους ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: