Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ και παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης.

Το Σάββατο το ΚΚΕ (που μαζί με την συνδικαλιστική του παράταξη το ΠΑΜΕ είναι οι μόνοι που αντιστέκονται στην λαίλαπα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) πραγματοποίησε μία μεγάλη συγκέντρωση και μία τεράστια πορεία. Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω ότι όταν ολοκληρώθηκε στην Πανεπιστημίου η πορεία (στην Ομόνοια) επειδή βρισκόμουν σε ένα από τα πρώτα μπλοκ αναγκάστηκα να περιμένω 20 λεπτά γιατί η πορεία ακόμη ερχόταν από την Πατησίων. Δηλαδή είχε καλύψει την Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα, την Σταδίου και μέρος της Πατησίων!!!. Το μέγεθος της πορείας το περιγράφω απλά για να την σπάσω σε όλους αυτούς που βγάζοντας ένα απίστευτο μένος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σχεδόν εξαφάνισαν το γεγονός. Το να εμφανίζονται περισσότερες αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις του στοχου και των λοιπών αποβρασμάτων κατά του ερντογάν που γέμιζαν δεν γέμιζαν δύο ταξί επειδή έγιναν επεισόδεια δείχνει πολλά.
Η πορεία ήταν πολύ δυναμική με παλμό και πολύ καλά περιφρουρημένη χωρίς να χρειαστούν ματ και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις δείχνοντας σε όλους πως πρέπει να γίνεται μία πορεία ώστε να ακουστούν τα αιτήματα των ανθρώπων που αγωνίζονται. Κι όπου δεν υπάρχουν ματ, δεν υπάρχουν ασφαλίτες δεν υπάρχουν και γνωστοί άγνωστοι.
Το σημαντικότερο όμως που προέκυψε από την χθεσινή συγκέντρωση είναι η παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης από το ΚΚΕ, ενός τελείως διαφορετικού δρόμου από τον σημερινό που το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση ένα και ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Έγινε έτσι το ΚΚΕ το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που έχει μία ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης (όποιος θέλει μπορεί να ψάξει ολόκληρη την ομιλία της κας. Παπαρήγα και να την διαβάσει). Και πέρα από την πρόταση περιέγραψε η γραμματέας του ΚΚΕ και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα και αυτό είναι ένα επιπλέον συν.
Όλα αυτά έρχονται την στιγμή που οι γραμμές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φαίνονται να μαζεύουν όλο και περισσότερους υποστηρικτές οι οποίοι βλέπουν ότι (παρ'όλο τον απίστευτα άγριο πόλεμο και τα ψεύδη που αναπαράγονται από όλους όσους κατέχουν την εξουσία και τα τσιράκια τους) το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έλεγαν και εξακολουθούν να λένε την αλήθεια. Βλέπουν ότι μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ παλεύουν μαζί του χωρίς παρεκλίσεις και συμβιβασμούς.
Αυτοί είναι άλλωστε και οι λόγοι που ιδιωτικά ΜΜΕ έχουν εδώ και καιρό αποκλίσει το ΚΚΕ, που ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοεφοπλιστές το κατηγορούν συνεχώς, που δημοσιογράφοι λένε απίστευτα ψέμματα, που blog  γράφουν απίστευτες σαχλαμάρες (προχθές κάποιος έγραψε ότι η επίσκεψη της Παπαρήγα στον Χρυσοχοϊδη ήταν για να του ζητήσει να προστατέψει την πορεία γιατί το ΚΚΕ πια φοβάται και άλλα φαιδρά). Η επίθεση για δήθεν μη νομιμότητα και άλλες τέτοιες μπαρούφες που έχει ενορχηστρωθεί το τελευταίο διάστημα αποσκοπεί συην δημιουργία αντικομμουνιστικής υστερίας με μοναδικό στόχο να ανακόψουν το ρεύμα αγωνιστικής υποστήριξης και ενεργής συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια της ρίξης και της ανατροπής με το σάπιο σημερινό σύστημα. Αυτό όμως δεν θα μπορέσουν να το καταφέρουν γιατί όπως λέει ο λαός μας το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: