Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

PSI -- ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Μείωση του χρέους κατά 53,5%  ---- ΨΕΜΑ 1
Η αλήθεια.....
Στη λεγόμενη δευτερογενή αγορά, εκεί που καθημερινά γίνονται συναλλαγές μερικών τρισεκατομμυρίων ευρώ, οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είχαν φτάσει μέχρι και 70% κάτω από την τιμή έκδοσής τους. Αυτό, με βάση τα δικά τους κριτήρια και αξιολογήσεις (των ομολογιούχων), σημαίνει ότι στα χέρια τους είχαν «σαβούρα» από την οποία δεν μπορούσαν καν να απαλλαγούν. Από αυτήν την άποψη, το γεγονός ότι θα πάρουν πίσω 46,5% της ονομαστικής τιμής των ομολόγων, θεωρείται επιτυχία.

Οι τράπεζες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και θα κληθεί σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδηνα την πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος (αυτά που λέει ο Σαχινίδης είναι αλήθεια) ---- ΨΕΜΑ 2

Η αλήθεια.....
Ακόμα και με τη διαγραφή αυτών των περίπου 105 δισ. που αφορά όλες τις τράπεζες, τους υπόλοιπους «επενδυτές», αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων όπως επίσης τα φυσικά πρόσωπα που είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα τις αποταμιεύσεις τους, η ζημιά για τα παράσιτα της κοινωνίας, τους μεγάλους «τραπεζικούς και επενδυτικούς ομίλους», είναι μικρή. Μηδαμινή, σε σχέση με τα οφέλη που έχουν αποσπάσει από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πολύ περισσότερο που όλη η διαδικασία για την ελεγχόμενη πτώχευση προβλέπει τη σταθερή στήριξη των τραπεζών, με πακέτα πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων. Να τι δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία των τραπεζών: 1) Τα επίσημα καθαρά κέρδη που δημοσιοποίησαν μόνο οι τράπεζες της δικής μας χώρας, τη δεκαετία 2000 - 2009 έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 38,6 δισεκατομμυρίων ευρώ!!! 2) Αν αφήσουμε τα κέρδη και πάμε στο ενεργητικό των τραπεζών, στο πώς εξελίχθηκε, δηλαδή, η περιουσία τους, διαπιστώνουμε ότι η περιουσία αυτή από το 2003 μέχρι το 2009 αυξήθηκε κατά 376,6 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Ο Ελληνικός λαός απαλάσσεται από ένα τεράστιο βάρος --- ΨΕΜΑ 3

Η αλήθεια.....
Η άρχουσα τάξη με το πολιτικό της προσωπικό, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και τα επιτελεία της, έχουν δημιουργήσει στην κυριολεξία ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, όπου με ακραίους τρόπους εκδηλώνεται η βαρβαρότητα και η επιθετικότητα του κεφαλαίου, το οποίο αξιώνει την καθολική υποταγή των πάντων στα μέτρα που προβλέπονται στις συμφωνίες με τους πιστωτές. Μέτρα που επιδιώκουν να δώσουν ώθηση στην υπόθεση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, να δημιουργήσουν ευνοϊκότερους όρους για επενδυτικές επιλογές, να ελέγξουν πλήρως εργατική δύναμη, εργασιακές σχέσεις, λαϊκά δικαιώματα.
Εκεί αποβλέπει το σύνολο των μέτρων που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα και έχει προκαλέσει μαζική φτώχεια και εξαθλίωση, τον ίδιο στόχο, την κερδοφορία του κεφαλαίου, θα υπηρετούν και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Κι όμως. Αν και στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους οι κυβερνώντες με την πλουτοκρατία αναποδογύρισαν τον κόσμο που ξέρανε και ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα διαβίωσης της εργατικής οικογένειας, οι εργαζόμενοι της χώρας θα βρεθούν να χρωστάνε πολύ περισσότερα από το χρέος του 2009. Πρώτα και κύρια επειδή είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση μειώνει το χρέος. Αντίθετα, αυξάνεται, αφού μετά το «κούρεμα» των 105 δισ. ευρώ το κρατικό χρέος θα αυξηθεί με τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2009 το κρατικό χρέος της χώρας ήταν 298 δισ. ευρώ. Το 2010 και το 2011 πληρώσαμε στους τραπεζίτες για τόκους 30 δισ. ευρώ, ενώ όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μέχρι το 2015 οι τόκοι που θα πληρωθούν θα ξεπεράσουν τα 70 δισ. ευρώ. Στην περίοδο, δηλαδή της κρίσης, το ποσό των τόκων έφτασε τα 100 δισ. ευρώ. Κι όμως! Το 2015 και παρά τη ...«σωτηρία της πατρίδας» για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, το χρέος θα έχει πάει στα 400 δισ. ευρώ.
Με δυο λόγια, παρά τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων και τα δεκάδες δισεκατομμύρια που κάθε χρόνο καταβροχθίζουν με τη μορφή των τόκων οι τραπεζίτες, το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά μετά από τρία χρόνια θα είναι κατά 100 δισ. υψηλότερο από ό,τι το 2009.

Αντιγραφή από Γιώργο Κακουλίδη - Ριζοσπάστης Κυριακής 11/3/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: