Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αγωνιστικές απεργίες. Ο μοναδικός δρόμος....

Απεργούν σε «COCA COLA» και «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Τρομοκρατεί η εργοδοσία στη «ΜΕΒΓΑΛ»
Σε απεργία «βγαίνουν» από αύριο οι εργαζόμενοι σε «COCA COLA» και «ΚΑΤΣΕΛΗ», ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία της «ΜΕΒΓΑΛ» εντείνει την επιθετικότητά της στους εργαζόμενους της εταιρείας στην Αθήνα.
Αύριο Παρασκευή ξεκινούν την τριήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική εταιρεία «COCA COLA 3E», σε όλα τα εργοστάσια της χώρας απαιτώντας να μην κλείσουν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μετά από κοινή απόφαση που πήραν οι δύο Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εμφιαλωμένων Ποτών. Η απεργία ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μάρτη.
Η εργοδοσία της «COCA COLA 3E», εκτός από το κλείσιμο των υπερσύγχρονων μονάδων παραγωγής, έχει προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα σε εκατοντάδες απολύσεις (υπολογίζονται περισσότερες από 300) σε όλα τα εργοστάσια, μέσω της μορφής των «οικειοθελών αποχωρήσεων». Επιπρόσθετα, προχωρά σε εργολαβοποιήσεις τμημάτων, απολύοντας εργαζόμενους με αυξημένη αποζημίωση και στη συνέχεια τους επαναπροσλαμβάνει με μειωμένα δικαιώματα σε εργολάβους.
Ταυτόχρονα, σε 24ωρη απεργία «βγαίνουν» αύριο Παρασκευή (ξεκινά σήμερα αργά το βράδυ και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ), οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», οι οποίοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων. Η εργοδοσία τους χρωστάει δεδουλευμένα περίπου δύο μηνών (απ' τα μέσα Γενάρη), ενώ την ίδια στιγμή, προχωρά σε εξαναγκαστικές μετατάξεις τμημάτων, συγκεκριμένων, στοχευμένων εργαζομένων, οι οποίοι ήταν πρωτοπόροι στην 9ήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Νοέμβρη. Τότε η εργοδοσία είχε υποσχεθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο πληρωμών, που τώρα όμως το αθετεί και οι εργαζόμενοι ξαναβγαίνουν σε απεργία.
Η εργοδοτική επιθετικότητα εντείνεται και στη ΜΕΒΓΑΛ. Συγκεκριμένα, όταν τον περασμένο Οκτώβρη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε μαχητική απεργία απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης, η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε 18 εξώδικα σε βάρος των εργαζομένων, τα οποία, όμως, είχαν στην ουσία αδρανοποιηθεί. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι αυτοί άρχισαν να δέχονται κλήσεις στα τηλέφωνά τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων, ενώ σε έναν απ' αυτούς επιδόθηκε νέο χαρτί στο σπίτι, με αφορμή εκείνα τα εξώδικα που είχε στείλει η εργοδοσία. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μέρες μετά την επίδοση ψηφίσματος των εργαζομένων προς την εργοδοσία, όπου διεμήνυαν ότι δε θα δεχθούν καμιά μείωση μισθών, καμιά αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: