Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απεργία εργαζομένων σε ναυπηγεία και μέταλλο.

Απεργία σήμερα στην Αττική
Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
Κανείς στη δουλειά! Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν στους μεταλλεργάτες όλης της Αττικής τα ταξικά συνδικάτα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, καλώντας τους να «νεκρώσουν» σήμερα όλους τους τόπους δουλειάς του κλάδου.
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ) μόνο για τη ναυπηγική βιομηχανία (Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά). Ωστόσο, στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Ελευσίνα μετά από πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, αποφασίστηκε ότι θα δοθεί η μάχη ώστε η σημερινή απεργία να διευρυνθεί σε όλους τους χώρους εργασίας του μετάλλου στην Αττική. Βήμα που θα συμβάλλει όχι μόνο στην κλιμάκωση του σκληρού αγώνα των χαλυβουργών αλλά και για να δυναμώσει οργανωμένα ο συντονισμός ενάντια στην επίθεση που εντείνουν ασταμάτητα και οι μεγαλοεργοδότες στο Μέταλλο.
Ταυτόχρονα, οι μεταλλεργάτες καλούνται να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση (Ομόνοια, 11 π.μ.), με τα πανό των ταξικών δυνάμεων, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να δεχθούν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, των μισθών και των συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: