Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς και ρεύμα φτηνό για το λαό

Αύριο 10/9/2022 στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Να ακουστεί δυνατά η αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική. Γιατί μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό.

Ακολουθεί το κάλεσμα του ΠΑΜΕ
«Όλοι μαζί το Σάββατο στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, των ιδιωτών παρόχων της ενέργειας, της ΔΕΗ», τόνισε ο Γ. Πέρρος.

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μαζικό διεκδικητικό αγώνα. Καλούμε συνδικαλιστές σε όλους τους κλάδους που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά βλέπουν πως ο δρόμος που ακολουθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες μας, πως οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πέρα από το συμβιβασμό και την απογοήτευση που σπέρνουν, έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της αντιλαϊκής επίθεσης, να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που βλέπουν στον ταξικό-διεκδικητικό αγώνα τη διέξοδο», σημειώθηκε εισηγητικά από τον ομιλητή.

Παράλληλα ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε ότι «μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν εμείς λέμε πως υπάρχει λύση. Να πυκνώσουν παντού οι εστίες αντίστασης ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας με απεργιακή απάντηση μέσα στον Οκτώβρη. Μόνο ο δρόμος του αγώνα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας. Γιατί χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται και έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

«Προετοιμάζουμε την Πανεργατική Απεργία. Όλες οι δυνάμεις στη μάχη. Μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της μπορεί να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, και όλων την βασανίζουν. Να γίνει ο καπετάνιος, να χαράξει αζιμούθιο, για να εξουσιάζει όλα όσα παράγει», επεσήμανε.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουμε τα μέτρα μας και να τους κόψουμε ένα μεγάλο πανεργατικό, απεργιακό κουστούμι τον Οκτώβρη. Τα συνδικάτα να προετοιμαστούμε. Να ανάψει η σπίθα παντού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πέρρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: