Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Άκρα του τάφου σιωπή....

Το ΣαββατοΚύριακο που πέρασε διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Δραπετσώνας η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το σήμερα και το αύριο του εργατικού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα στην διήμερη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 506 συνδικαλιστικών οργανώσεων ανάμεσα στις οποίες ήταν 20 Εργατικά Κέντρα, 15 Ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα αλλά και 66 οργανώσεις συνταξιούχων.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 ομιλίες οι οποίες αφορούσαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους και επιχειρήσεις. Τους αγώνες , τις διεκδικήσεις και τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιπτώσεις (Βλέπε Οικοδόμους, COSCO, εργαζόμενους EFOOD κλπ).

Το παρόν έδωσαν και διεθνείς αντιπροσωπείες από 20 χώρες αλλά και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΜΕ.

Μέσα από τις συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, τα λιμάνια , τις τηλεπικοινωνίες, τις ταχυμεταφορές, την κατασκευή, τα εργοστάσια τροφίμων, φαρμάκων , από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας κλπ κατέθεσαν προτάσεις και παρουσίασαν λύσεις ανάσα για τον δοκιμαζόμενο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας.

Και όμως όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια η οποία αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε οικογένεια στην Ελλάδα και κάθε άνθρωπο που διεκδικεί ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην ζωή και την εργασία δεν βρήκε πουθενά ούτε ένα λεπτό δημοσιότητας. Κανένα κανάλι (ούτε καν η δημόσια τηλεόραση) καμία εφημερίδα (ούτε καν η αυγή και η εφημερίδα των συντακτών) κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν αφιέρωσαν έστω και μία μικρή παράγραφο στο συγκεκριμένο γεγονός.

Εξαίρεση ο Ριζοσπάστης και ο 902.gr κάτι το οποίο ήταν και το αναμενόμενο καθώς πρόκειται για τα μοναδικά μέσα που στέκονται δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό και προβάλλουν κάθε εργατική διεκδίκηση και κινητοποίηση.

Πρόκειται για ενορχηστρωμένο και συντονισμένο «εμπάργκο» από συγκεκριμένα επιτελεία που ελέγχουν την «παρα»πληροφόρηση στην χώρα μας (δεν είναι τυχαία η 108η θέση στην ελευθερία του τύπου). Αυτά που φροντίζουν κάθε μέρα να δείχνουν ότι δεν υπάρχει 2η επιλογή για όποιον θεωρεί τον εαυτό του αριστερό από την συμπόρευση του με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Κλείνοντας την συγκεκριμένη ανάρτηση παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μετά το τέλος του διημέρου :
«Ολοκληρώθηκαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή 2.000 αντιπροσώπων από 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ξεχωριστή σημασία για την Πανελλαδική Σύσκεψη είχε η συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Το περιεχόμενο από τις ομιλίες δεκάδων συναδέλφων κατέγραψε για μία ακόμα φορά πως το ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η εικόνα των εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπόρων οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι οποίοι γέμισαν δύο μέρες τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό, είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον.

Όπως ελπίδα είναι και τα νέα Συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά, ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή εργαζομένων και σωματείων με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τείχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος, δεν πέρασε!

Το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε Συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της νέας Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την ομόφωνη έγκρισή της από τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν.

Με το σύνθημα "Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα" συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!».

Πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: