Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ανάπτυξη συνεχίζεται....

Άλλη μία μεγάλη ιστορική βιομηχανία (για την ακρίβεια μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) από σήμερα βάζει λουκέτο...... Μετά την απαράδεκτη απόφαση της νέας ιδιοκτησίας να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μία ημέρα την εβδομάδα (βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο αφού ποιός μπορεί να ζήσει με 4 μεροκάματα), οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλείσουν το ναυπηγείο τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την μελλοντική τους στάση.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης το σωματείο των εργαζομένων (Τρίαινα) προχώρησε στην έκδοση μίας σκληρής ανακοίνωσης (επιτέλους) βάλλοντας εναντίον και του πασοκ (8 στα 11 μέλη είναι προσκείμενοι στο πασοκ 7 από πασκε και 1 "ανεξάρτητος").

Ακολουθεί η ανακοίνωση..



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                            20-4-2012                                                                                     
Συναδέλφισσες, οι
                                                     
Το Σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά με αίτησή του ζητούσε, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναστολή της μονομερούς απόφασης της Εταιρείας για εκ περιτροπής εργασία μια (1) ημέρα την εβδομάδα. Η κανονική δικάσιμος έχει οριστεί για 29 Μαΐου.
Ο Δικαστής δείχνοντας το πιο σκληρό πρόσωπο ερμηνείας του Νόμου απέρριψε δυστυχώς την αίτηση των εργαζομένων, ψαλλιδίζοντας έτσι τα όνειρα και το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά. Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα του Νόμου που εισηγήθηκες κε ΛΟΒΕΡΔΟ και ψήφισες.
Μια μέρα εργασίας σε εταιρεία, όπως τα Ναυπηγεία, έντασης εργασίας και εξειδίκευσης όλοι γνωρίζουν ότι δεν εφαρμόζεται, είναι ανεδαφικό και ανεύθυνο. Θέτει σε κίνδυνο τα προς εξέλιξη έργα όπως τα Υποβρύχια. Κινδυνεύουν να  χαθούν 2,5 δις ευρώ, χρήματα του Ελληνικού λαού. Εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Μπορείς και χαίρεσαι κύριε ΣΑΦΑ για το έργο σου και να βλέπεις τις φλόγες εκεί μακριά όπου βρίσκεσαι ως άλλος Νέρων; Ίσως βέβαια να είναι καλύτερα να παραμείνεις εκεί και ίσως αυτό να επιζητούσες. Δικαίωμα σου. Η Ελληνική Πολιτεία όμως τι κάνει;
Τα Ελληνικά κόμματα που μας ζητούν ξανά την ψήφο μας τι κάνουν;
Κε ΒΕΝΙΖΕΛΟ εσείς που φέρατε το μεγάλο επενδυτή, ο οποίος θα ανέπτυσσε το Ναυπηγείο, ο οποίος θα έφερνε δουλειές από ΛΙΒΥΗ από ΑΙΓΥΠΤΟ από ΤΥΝΗΣΙΑ από…΄΄ ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ ΄΄..
Αλήθεια τι έγιναν όλα αυτά;
Κύριε Βενιζέλο πάρετε θέση. Έπρεπε να έρθει ο ΣΑΦΑ ως Abudhabi που στο δρόμο έγινε Privinvest και τώρα βάζει λουκέτο. Μπορούσαμε να το κλείσουμε και μόνοι μας.
Ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν στη διαδρομή; Έτσι απλά θα κλείσει το θέμα;
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο;
Κε ΣΑΜΑΡΑ, εσείς που μιλάτε για ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ έτσι θα επιτευχθεί η ανάπτυξη κλείνοντας επιχειρήσεις; Διαλύοντας τα Ναυπηγεία και τη Ναυπηγική Βιομηχανία; Πετώντας στους δρόμους τους εργαζόμενους; Μπορείτε να καμαρώνετε με τις ανακοινώσεις σας ότι ψηφισμένους Νόμους δεν τους εφαρμόζετε. Όμως τι είδους Δημοκρατία επαγγέλλεστε αλήθεια. Εφαρμογή Νόμων αλλά καρτ; Ο Νόμος για την εκ περιτροπής εφαρμόζεται χωρίς να αντιδράτε. Ο Νόμος 3885/10 δεν εφαρμόζεται και χαίρεστε και από πάνω.
Κε ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ, μπορείτε να είστε ικανοποιημένος όταν μη υλοποιώντας τον ψηφισμένο Νόμο 3885/10 δίνεται την δυνατότητα στον κο ΣΑΦΑ να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία μιας (1) ημέρας που συνέπεια έχει να θέσει σε κίνδυνο τα Υποβρύχια τα οποία επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό και οι εργαζόμενοι θέλουν να τελειώσουν και να παραδώσουν;
Αλήθεια κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας μη έχοντας το Πολεμικό Ναυτικό τα Υποβρύχια δεν αδυνατίζετε την άμυνα της Χώρας την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε με ευλάβεια να υπηρετείται, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας;
Φωνασκώντες Βουλευτές, Λαφαζάνη, Παπαδημούλη, Ντινόπουλε, Καμμένε, (Αρχηγός βέβαια τώρα) κ.λ.π. άξιος ο μισθός σας και το έργο σας!
Συνδέσατε όλο το διάστημα τις μίζες με τα Ναυπηγεία και με την εργασία μας. Τι βολικό!!!!!!!! Παραπλανούσατε τον κοσμάκη και ιδού τα αποτελέσματα. Κλείσατε το Ναυπηγείο
Εξαθλιώσατε τους εργαζόμενους.
Μπορείτε τώρα ικανοποιημένοι να συνεχίσετε να ζητάτε ψηφαλάκια και τις καρέκλες σας.
Οι εργαζόμενοι όμως έχουν και κρίση και μνήμη.
Οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται.
Οι δυσκολίες μας ατσαλώνουν.
Θα αγωνιστούμε για τη δουλειά μας και το ψωμί μας που βγάζουμε με πόνο, μόχθο και κόπο.
Είμαστε υπερήφανοι και για τη δουλειά μας και για το έργο μας.
Θα υπερασπιστούμε την Εταιρεία μέχρι τέλους.
Θα περιφρουρήσουμε την περιουσία του Ελληνικού Λαού.
ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ
Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.
ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: