Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Άποψη - Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Οι 1200 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου του 2012 μετά την επιβολή από την εργοδοσία (αραβολιβανέζοι) του επαχθέστατου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα !!!!!!! Έκλεισαν έτσι 8 μήνες απλήρωτοι. Με δική τους πρωτοβουλία και με χρήματα από την τσέπη τους εξακολουθούν να συντηρούν την περιουσία του Ελληνικού λαού (τέσσερα σχεδόν έτοιμα υποβρύχια) για την οποία δεν νοιάζεται κανένας από τους κυβερνώντες και από την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

Ανάμεσα σε αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν και κάποιοι περίπου 200 που βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και περίπου 4 χρόνια!!!!!!!!!!! που είναι τα αποτελέσματα της προηγούμενης επένδυσης που έγινε στα ναυπηγεία από την γερμανική εταιρεία ThyssennKrupp.
Απλά μία μικρή παρένθεση. Η μη λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά επηρεάζει μερικές χιλιάδες ακόμη οικογένειες εργαζόμενων που δουλεύουν στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στην ζώνη του Περάματος αλλά και σε ένα σωρό συνεργαζόμενων ακόμη εταιρειών. Ο αριθμός των οικογενειών αυτών προσεγγίζει τις 10000!!!!!! Και για να μην ξεχνιώμαστε η ευρωπαϊκή ένωση που ζητάει και προσπαθεί ντε και καλά για να έχει η χώρα μας ανάπτυξη έχει καταδικάσει τον κλάδο της ναυπιγοεπισκευής σε θάνατο και μαρασμό αφού για τα επόμενα 15 χρόνια έχουν απαγορευτεί οι επισκευές πλοίων στα ναυπηγεία σκαραμαγκά!!!!!!
Σε αυτούς λοιπόν τους 8 μήνες αλλά και στα προηγούμενα 4 χρόνια οι εργαζόμενοι έκαναν δεκάδες κινητοποιήσεις και δικαστικούς αγώνες. Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις συναντήθηκαν με υπουργούς (ανεύθυνους και αδιάφορους), βολευτές και αρχηγούς των κυβερνώντων κομμάτων. Από ΘΑΘΑΘΑ, ψέμματα, δικαιολογίες και υποσχέσεις χόρτασαν και έχουν συγκεντρώσει και ένα τεράστιο απόθεμα για πολλά πολλά χρόνια. Από πράξεις ΚΑΜΜΙΑ. 
Αναγκάστηκαν να περιμένουν για 4 μήνες κάποιον που τον διόρισαν συντονιστή !!!! και ο οποίος θα έκανε προτάσεις για την λύση του προβλήματος. Και η πρότασή του ήταν ότι θα έλεγε και ένα παιδί πέμπτης δημοτικού (ή κλείνουν , ή διαπραγμάτευση με τον αραβολιβανέζο, ή πουλάμε τα έτοιμα υποβρύχια). Οι μόνες διαφορές είναι ότι το παιδί του δημοτικού θα την έλεγε την ίδια μέρα και χωρίς να κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα κόστισε το επιτελείο του εν λόγω κυρίου και ότι θα είχε κερδηθεί ο χρόνος των 4 μηνών. Από τα αποτελέσματα εύκολα συμπεραίνει ο καθένας ότι ο συντονιστής μπήκε στη μέση για να κάνει καθυστέρηση και για να ξεφορτωθούν από το κεφάλι τους οι ανεύθυνοι υπουργοί τους ενοχλητικούς εργαζόμενους.
Το δικαστήριο έχει δικαιώσει τους εργαζόμενους τελεσίδικα. Έχει κρίνει παράνομη και καταχρηστική την επιβολή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα και έχει διατάξει την πληρωμή του 50% των οφειλόμενων της εταιρείας στους εργαζόμενους άμεσα. Στην χώρα όμως που οι αποφάσεις των δικαστηρίων τηρούνται όταν αρέσουν στους κυβερνώντες και στους έχοντες μετά από περίπου 15 ημέρες δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Περίπου δέκα ανεύθυνοι υπουργοί έχουν τάξει από τον Ιούλιο το αστρονομικό ποσό των 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο σαν βοήθημα έναντι των δεδουλευμένων τους. Σήμερα 21/12/2012 λίγο πριν το τέλος του κόσμου (χαχαχα) ακόμη οι εργαζόμενοι δεν το έχουν δει αν και πέρασαν 6 μήνες και αν και το άκουσαν τουλάχιστον 100 φορές από τα χείλη των ανεύθυνων υπουργών της χώρας αυτής.
Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές έφτασαν και οι 1200 αυτές οικογένειες όπως εύστοχα σημειώνει κάποιος από τους εργαζόμενους στην σελίδα τους στο facebook θα είναι ΧΡΩΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και θα δεχτούν τα παιδιά της την επίσκεψη του ΑΔΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ.
Μετά από τόσους μήνες χρωστάνε παντού, ζουν με δανεικά (όσοι μπορούν) και από συσσίτια, δεν έχουν αρκετοί ρεύμα, πετρέλαιο και άλλα βασικά. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε απόγνωση. Μετράνε δύο θανάτους συναδέλφων τους που δεν άντεξαν την κατάσταση αυτή. Και να φανταστεί κανείς ότι ανάμεσά τους υπάρχουν άρρωστοι σοβαρά, καρκινοπαθείς που σταμάτησαν τη θεραπεία τους κλπ.
Για τις μέρες που έρχονται θέλω να ευχηθώ στους εργαζόμενους υγεία πρώτα και σύντομα λύσεις στα προβλήματά τους.
Για τους υπουργούς, τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους ανάλγητους "επενδυτές" που ασχολήθηκαν το τελευταίο διάστημα με το θέμα τους θα ήθελα να κάνω μία ευχή διαφορετική. Τους εύχομαι το νέο χρόνο να περάσουν έστω και τα μισά που έχουν περάσει αυτοί οι εργαζόμενοι στο διάστημα που τους κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: