Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγυή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εδώ και 6 μήνες απεργούν ενάντια στο απεχθές μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα που τους έχει επιβληθεί. Μιά πρώτη σημείωση σε αυτό το σημείο είναι ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία έχουν οικογένειες και παιδιά. Έχουν δάνεια, πληρώνουν φόρους και χαράτσια.
Μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες έκαναν δεκάδες κινητοποιήσεις σε φορείς και υπουργεία. Χόρτασαν υποσχέσεις και ψέμματα. Ειδικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατάφερε να τους κλείσει μια δεκάδα ραντεβού και να μην είναι παρόν σε κανένα αφού όλο και κάτι συνέβαινε κάθε φορά. Μετά από όλα αυτά προχθές εισέβαλαν στο ΥΠΕΘΑ. Το άντε γ_ _ _ σου υπουργέ που φώναζαν δείχνει το τι περίμεναν. Δάρθηκαν ανηλεώς, 110 περίπου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη γαδά και στα δικαστήρια. Τα βρωμοκάναλα είπαν και συνεχίζουν να λένε απίστευτα ψέμματα. Ο σκαι και το μέγκα κατά κύριο λόγο σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης και ψεμμάτων επιτελούν το έργο της "ενημέρωσης". Οι υπουργοί τους αποκαλούν ακραία στοιχεία. Δεύτερη σημείωση σε αυτό το σημείο τέτοια ακραία στοιχεία δηλαδή εξαθλιωμένοι εργάτες που δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους υπάρχουν σήμερα πάρα πολλές χιλιάδες. Γι αυτό να φυλάγεστε....

Την δευτέρα στα δικαστήρια συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η συμπαράσταση μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.



Παραθέτω την τελευταία τους ανακοίνωση από το facebook
"Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ώρες, δεχόμαστε τηλέφωνο από συναδέλφους, οι οποίοι μας ενημερώνουν συνεχώς για τη στάση δημοσιογράφων και καναλιών για τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών.
Νιώθοντας λοιπόν την ανάγκη να ενημερώσουμε, αλλά και να πάρουμε θέση για τα γεγονότα, θα θέλαμε αρχικά να σχολιάσουμε τη θέση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σ' αυτούς που υποτίθεται ασκούν το λειτούργημα του δημοσ

ιογράφου και παριστάνουν τους τιμητές των ενόπλων δυνάμεων και του σεβασμού της εθνικής άμυνας, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
- 6 μήνες τώρα δε μας σεβάστηκε κανένας! Ούτε η διοίκηση των ναυπηγείων, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων! Από όλους παίρνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.
- Μας κατηγορείτε για έλλειψη σεβασμού στη δημόσια περιουσία. Σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και μήνες φυλάττουμε χωρίς αμοιβή τα 4 υποβρύχια του ΠΝ που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά φυλάμε τους κόπους της δουλειάς μας, που πληρώθηκαν με πολλά χρήματα από τον ελληνικό λαό (και από εμάς).
- Μας αποκαλείτε "βάρβαρους", "τραμπούκους" κτλ. Βαρβαρότητα κύριοι είναι να μην έχεις να ταΐσεις το παιδί σου, να είσαι 6 μήνες χωρίς ευρώ στο σπίτι σου και οι λογαριασμοί να τρέχουν και η εφορία να σε κυνηγάει! Αυτή είναι η βαρβαρότητα!
- Μας κατηγορείτε για "στημένη εισβολή" στο ΥΠΕΘΑ. Σας απαντάμε: αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, η οποία καθημερινά μας εξαθλιώνει! Σπείρατε την πείνα και την εξαθλίωση, θα θερίσετε την οργή των εργαζομένων και των οικογενειών τους!

Συνάδελφοι,

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαρακτηρίζονταν πάντα από υπευθυνότητα. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε και άλλη κοροϊδία δε μπορούμε να ανεχτούμε!
Δυστυχώς, για να αναφερθούν οι δημοσιογράφοι στον Σκαραμαγκά έπρεπε να εισβάλλουμε στο Πεντάγωνο και να τους ρεζιλέψουμε! Μόνο έτσι θα μάθαινε η κοινωνία για τα ναυπηγεία! Γιατί οι δημοσιογράφοι ξέρουν να μιλάνε μόνο για μίζες και σκάνδαλα, αλλά το δράμα των εργαζομένων δεν τους αφορά! Ευχόμαστε "κύριοι" των μεγάλων καναλιών να μην πεινάσετε ποτέ!

Τις επόμενες ώρες, θα συνεχίσουμε με ανάρτηση ειδήσεων σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το περιεχόμενο των οποίων είναι στην κρίση σας!
Από αύριο, θα υπάρξει ανακοίνωση του σωματείο ενόψει των κινητοποιήσεων της Δευτέρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: