Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ;

Την Τετάρτη 12 Μαΐου το πρωί στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έπεσε νεκρός από καρδιακό επεισόδιο ένας εργαζόμενος 56 χρονών (και όχι 64 όπως αναφέρουν διάφορα sites). Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο εργαζόμενου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέσα στην τελευταία εβδομάδα. (Προηγήθηκε ο θάνατος ενός από τους δικηγόρους της εταιρείας (εξωτερικός συνεργάτης επί πολλά χρόνια) και ο θάνατος εργαζομένου στην εταιρεία τροχαίου υλικού που στεγάζεται στον χώρο των ναυπηγείων και που μέχρι πρότινος ανήκαν στα ναυπηγεία (κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται αφού εξαπατήθηκαν).
Τρεις θάνατοι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που όμως εύκολα μπορούν να εξηγηθούν. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει τα γεγονότα των τελευταίων δύο τριών χρόνων.
Μίζες , κομπίνες , απάτες από Γερμανούς και Έλληνες που δεν σεβάστηκαν τις οικογένειες 1300 εργαζομένων σε αυτά και χιλιάδων άλλων που δουλεύουν και επιζούν από τα ναυπηγεία (εργολάβους, προμηθευτές , μαγαζάτορες). Στελέχη της Thyssen που έκαναν το αγροτικό τους μαθαίνοντας στου κουτρούλη το κεφάλι θησαυρίζοντας παράλληλα από κομπίνες και πλουσιοπάροχες αμοιβές χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Συνδικαλιστές σύμμαχοι της διοίκησης που κατάφεραν και πολλά χρήματα να βγάλουν και να ανέλθουν σε αξιωματα στην πολιτική σκηνή αφήνοντας πίσω τους αβεβαιότητα και απλήρωτους εργαζόμενους. Κυβερνήσεις και υπουργούς που κοροϊδεψαν και αδιαφόρησαν για τα προβλήματα μιας από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες στην Ελλάδα αφήνοντας την να βουλιάξει.
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής των ναυπηγείων χορτάτοι και βολεμένοι αρκετά μακρυά να παρακολουθούν χωρίς τύψεις τις εικόνες  που άφησαν πίσω τους. Και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, απογοητευμένοι και προδομένοι από όλους να προσπαθούν με αγωνία να σώσουν οτιδήποτε μπορούν. Τα παιδιά τους, τα σπίτια τους τις οικογένειές τους. Κυνηγημένοι από δάνεια και χρέη και με το άγχος να τους οδηγεί αργά αλλά σταθερά στο τέλος.
Αλήθεια τι έχουν να πουν σε αυτούς τους νεκρούς οι μαθητευόμενοι μάγοι ιαπωνογερμανικής ή ανατολικογερμανικής καταγωγής που μόνο θεό έχουν το χρήμα αδιαφορώντας για ανθρώπινες ζωές; τι έχουν να πουν όλα τα πρώην μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας και ο απατεώνας που "αγόρασε" την εταιρεία τροχαίου υλικού (εξαπατώντας τους εργαζόμενους); τι έχουν να πουν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων που τους ξεπούλησαν στην πορεία τους προς την εξουσία (νομαρχίες κλπ); τι έχουν να πουν οι απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού και του λιμενικού που συνεργάστηκαν μαζί τους; τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που εξαπάτησαν χιλιάδες εργαζόμενους με ψεύτικα λόγια για λύσεις ή που καρπώθηκαν απίστευτες μίζες για να δώσουν στους γερμανούς υπερτιμολογημένες δουλιές πολλών δις;
ΤΙΠΟΤΑ! Απολύτως τίποτα γιατί όλοι αυτοί μόνο θεό έχουν το χρήμα. Όλοι αυτοί είναι χειρότεροι και από ζώα (τα ζώα σκοτώνουν μόνο για να επιζήσουν αυτοί το έχουν κάνει επάγγελμα).
Μόνο μια τελευταία κουβέντα. Κάποια στιγμή θα πληρώσουν για τις πράξεις τους και θα πληρώσουν ακριβά.
Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και μακάρι η οικογένεια του να καταφέρει να ξεπεράσει την τραγική αυτή στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: