Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ!!!

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του λεγόμενου ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για το έτος 2008. Βέβαια τα στοιχεία αυτά είναι ΕΣΧΕΣ και σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχουν πληροφορίες ΠΟΘΕΝ (που αυτό θα είχε το ζουμί). Χωρίς ίχνος ντροπής οι άνθρωποι αυτοί μας πετάνε κατάμουτρα τον απίστευτο πλουτισμό τους σε μία περίοδο που καλούν εργάτες και συνταξιούχους των 700 € να σφίξουν το ζωνάρι για να βγει η χώρα από την κρίση. Με μία απλή ανάγνωση και ο πλέον βλάκας, καλόπιστος και αγαθός ανθρωπάκος μπορεί να βγάλει μια σειρά από συμπεράσματα που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Πρώτο συμπέρασμα εύκολα εξαγώμενο είναι ότι όσον αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά τα έχουν πάει περίφημα σε αντίθεση με τα οικονομικά του κράτους όπου τα έκαναν μαντάρα (τυχαίο; δε νομίζω).

Εκμεταλλεύονται όλες τις ευκαιρίες που τους τυγχαίνουν. Αγοράζουν ακίνητα πολύ φτηνά σε τίμες χαμηλότερες ακόμη και από την αντικειμένική τους αξία και πουλούν πάντα σε καλές τιμές. Έτσι το να έχει κάποιος 30 και περισσότερα ακίνητα δεν είναι σπάνιο.

Πάντα πουλάνε τις μετοχές τους και τα αμοιβαία τους λίγο πριν τα πάρει η κάτω βόλτα και πάντα όλως τυχαίως αγοράζουν ξανά λίγο πριν αρχίσει η άνοδος. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότισχεδόν όλοι τους έχουν τεράστια ποσά επενδυμένα σε μετοχές και αμοιβαία. Ποσά γύρω στα 600.000 σε επενδύσεις είναι ένα νούμερο που συναντάει κάποιος πολύ συχνά.

Τα εισοδήματά τους είναι γύρω στα 100.000 € από τα οποία περίπου τα 67.000 € είναι αφορολόγητα. Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό αγαπητοί σωτήρες της άμοιρης αυτής χώρας. Όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουμε καθορισμένο αφορολόγητο και όχι τα δύο τρίτα των αποδοχών μας.

Περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο. Κορόϊδα θα ήταν αν είχαν αφού τους το δίνουμε τελίως μα εντελώς τζάμπα χωρίς τέλη, βενζίνες και συντήρηση που τα πληρώνουμε εμείς οι μαλάκ.... εεεε, οι υπόλοιποι αυτόχθονες ιθαγενείς αυτής της χώρας.

Βαφτίζουν όπως θέλουν τα στοιχεία της περιουσίας τους. Δεξαμενές κολύμβησης τις πισίνες, βάρκες 8 ή 10 ατόμων τα σκάφη τους και πάει λέγοντας.

Οι σύζυγοί τους από εκεί που αμοίβονταν με ελάχιστα ποσά πριν το έταιρον ημισή τους γίνει βουλευτής ή υπουργός ξαφνικά όλα άλλαξαν. Δυσθεώρατα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς να ενοχλεί κανέναν αυτή η απότομη αλλαγή.

Τόση κοροϊδία και υποκρισία κρύβουν τα στοιχεία όλων αυτών των απατεώνων που θα τα ζήλευαν και οι σπουδαιότεροι ηθοποιοί αυτού του πλανήτη. Όμως βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς φταίμε γιατί όπως είπε και ο ευτραφής ο Θοδωρής "μαζί τα φάγαμε".... Μόνο που στην δική του δήλωση εμφανίζει εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και πολλών ακινήτων σε αντίθεση με τις δικές μας. Αχ βρε Θοδωρή και εκεί έτρωγες πολύ πολύ περισσότερο από ότι εμείς όπως συμβαίνει και με το φαγητό.

Κλείνουμε με ένα προφανές συμπέρασμα. Το σύνθημα κλέφτες κλέφτες που ακούγεται σε κάθε πορεία που φτάνει έξω από την Βουλή μάλλον έχει ισχυρή δόση αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: