Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Νομιμότητα όταν και όπως μας βολεύει.

Υπουργοί , βουλευτές και τα παπαγαλάκια τους οι δημοσιογράφοι δεν κουράστηκαν να επαναλαμβάνουν ουρλιάζοντας και απειλώντας Θεούς και δαίμονες ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και να τηρηθεί η νομιμότητα.
Όχι ρε παιδιά μην ξεγελιέστε δεν μιλάμε για τα νομοσχέδια και τους νόμους που ψηφίζονται. Μιλάμε βέβαια  για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.Ουρλιάζει ο συρφετός να τηρηθεί ο νόμος, να κατασταλλούν βίαια οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες, να συλληφθούν οι απεργοί και οι συνδικαλιστές και τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους και όσοι τους έχουν μιλήσει ποτέ. Πρέπει να τηρείται η νομιμότητα, οι νόμοι, το σύνταγμα γιατί αλλιώς δεν θα έρθουν οι ξένοι τουρίστες σε μία χώρα όπου οι παράνομοι απεργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν θα έρθουν οι ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν. Δεν θα μας δανείσουν οι τοκογλύφοι μας.
Όλοι αυτοί οι τιμητές της νομιμότητας όμως αλλάζουν τροπάρια ή κάνουν την πάπια αν πρόκειται για τα αντισυνταγματικά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Τι κι αν ο Αρειος Πάγος, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, το ελεγκτικό συμβούλιο και ένα σωρό έγκριτοι συνταγματολόγοι τα κρίνουν αντισυνταγματικά και παράνομα. Δεν μας βολεύει και δεν λέμε τίποτα. Νόμος είναι το δίκιο του αφέντη για όλους αυτούς. Νομιμότητα όπως μας βολεύει. Κυνηγάμε τους ναυτεργάτες γιατί εμποδίζουν τα πλοία να πάνε στα νησιά και ο συρφετός να ουρλιάζει διαλύστε τους, συλλάβετε τους και άλλα γραφικά. Και όταν κόβουν οι εφοπλιστές την σύνδεση βλέπε Γαύδο, Φούρνοι, Ικαρία ή όταν τον χειμώνα επιβάλλουν το lock out στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής αφού είναι οικονομικά ασύμφορα (παρ' όλο που παίρνουν ένα σκασμό επιδοτήσεις) τότε δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και όλοι αυτοί το βουλώνουν (βλέπετε τρέμουν τα αφεντικά τους).

Ο Νόμος μπορεί να εφαρμόζεται μόνο όταν βολεύει τους ισχυρούς.

Ρε μπαγλαμάδες δεν πάτε στο διάολο και ακόμα παραπέρα. Αληταράδες, εκτρώματα ντροπή αυτής της περήφανης χώρας. Άντε στο διάολο..
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: